GÜNDEM - 20 Ekim 2016 Perşembe 11:35

Ankara Barosu'nda devir teslim töreni

A
A
A
Ankara Barosu'nda devir teslim töreni

Ankara Barosu Başkanlığı'na yeniden seçilen Hakan Canduran ile Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu'nun yeni üyeleri, törenle işbaşı yaptılar. Hakan Canduran, "Verdiğimiz sözün arkasında olmak için sonuna kadar çabalayacağız. Sizlerin desteğiyle Ankara Barosu'na bir taş daha koyacağız" dedi.

Ankara Barosu'nun 64. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa ikinci kez seçilen Hakan Canduran ile Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilen Hamit Baykara, Ayşe Köseyener, Aşkın Demir, Erinç Sağkan, Evrim Dost, Kemal Koranel, Şırahbil Emre Acer, Özgür Ökmen, Birgül Tavşan Kayıran ve Çağrı Ayhan Şenel; Disiplin Kurulu Üyeliği'ne seçilen Ömer Çiftçi, Mehmet Kaya Batı, Güngör Tanrıverdi, Mehmet Kaya ve Selçuk Çağrı Göksu; Denetleme Kurulu Üyeliği'ne seçilen Murat Ataşsalar, Burcu Mine Gargın ve Hasan Fırat Kayaönü mazbatasını aldı. Ankara Barosu Eğitim Merkezi'nde (ABEM) gerçekleştirilen törenle cübbe giyip görevi devralan Hakan Canduran'a cübbesini 64. Olağan Genel Kurul'da divan başkanlığı görevini üstelenen Semih Güner giydirdi. Semih Güner'e Genel Kurul'a katkılarından dolayı şükranlarını sunan Canduran, iki yıl boyunca Ankara Barosu'nu tek yürek olarak birlikte yönettiklerini söylediği eski Yönetim Kurulu üyelerine de teşekkür etti. Canduran, "Bizler, verdiğimiz sözün arkasında olmak için sonuna kadar çabalayacağız. Sizlerin desteğiyle Ankara Barosu'na bir taş daha koyacağız. Ankara Barosu'nu biraz daha yükseltmek için çabalayacağız" diye konuştu.

Törende, Ankara Barosu'nun eski Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri de cübbelerini ve görevlerini Genel Kurul'da bu kurullara seçilen meslektaşlarına teslim ettiler.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.