ASAYİŞ - 08 Şubat 2018 Perşembe 15:37

Antalya’da aynı evde 2. siyanür alarmı

A
A
A
Antalya’da aynı evde 2. siyanür alarmı

Antalya'da kafasına poşet geçirip, baş ucuna ‘siyanür kullandım, yaklaşmayın’ notu koyarak intihar eden gencin evinde bugün tekrar siyanür alarmı verildi.

05 Şubat Pazartesi günü Konyaaltı ilçesi Toros Mahallesi 821 Sokak üzerindeki 5 katlı bir apartmanın 2. katında 26 yaşındaki Sercan Çırağ, baş ucuna ‘Siyanür kullandım, yaklaşmayın’ notunu koyarak başına geçirdiği poşetle intihar etti. Olayın ardından Çırağ’a müdahale ederken notu gören 3 sağlık personeli, Çırağ’ın abisi ile bir kadın arkadaşı kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı, bölge karantinaya alınarak Çırağ’ın oturduğu apartman ve yan taraftaki diğer apartmanda yaşayan vatandaşlar evlerinden çıkartıldı.

AFAD tehlikeli düzeyde ‘siyanür var’ demişti

Olay sonrası siyanür şüphesiyle bölgeye Afyonkarahisar’dan AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) ekibi talep edildi. Bölgeye gelen ekipler özel elbiseleriyle apartmana giriş yaptı. Çırağ’ın intihar ettiği odada ölçüm yapan ekipler, tehlikeli düzeyde hidrojen siyanür ile hidrojen sülfür maddesinin olduğunu tespit edip, söz konusu kimyasalın havalandırma yöntemiyle etkisini kaybedeceğini bildirdi.

Giysilerinde siyanüre rastladı iddiası

Bugün ise, intihar eden Sercan Çırağ’ın 2 kadın bir erkek arkadaşı eve gelerek temizlik yapmak istedi. İddialara göre ellerine eldiven giyerek olayın gerçekleştiği yatak odasına giren Tuğce isimli kadın, Çırağ'ın giysilerinin üzerinde toz maddeye rastladı. Maddenin siyanür olduğundan şüphelenen genç kadın, polise haber verdi. İhbar sonrası bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Apartmana gelen polisleri eve giriş çıkışı yasaklarken, 3 arkadaşı evden dışarı çıkardı. Bölgeye tedbir amaçlı UMKE ekipleri de sevk edildi. AFAD ekibinin de evde tekrar inceleme yapması için destek istendi. 

Öte yandan giysileri elleyen Tuğce isimli genç kadın, ambulansla gelen özel kıyafetli sağlık ekipleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılarak, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. 

Suat Metin - Memiş Akın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.