KÜLTÜR SANAT - 15 Kasım 2019 Cuma 12:55

Ara tatil başladı, Akbatı ve KidZania eğlence programlarını açıkladı

A
A
A
Ara tatil başladı, Akbatı ve KidZania eğlence programlarını açıkladı

Akbatı ve KidZania çocuklar için hazırladığı ara tatil programlarını açıkladı.

Akbatı ve KidZania çocuklar için hazırladığı ara tatil programlarını açıkladı. Yapılan bilgilendirmede; sömestir dönemine özel 16-24 Kasım tarihleri arasında sabah 10.00’dan akşam 20.00’a kadar açık kalacak. 16-22 Kasım tarihleri arasında Akbatı’da çeşitli atölyeler ve eğlenceli etkinlikler düzenleyecek. 0-3 yaş ve 3 yaş üstü çocukların iki ayrı grup olarak katılacağı etkinlikler 12.00-18.30 saatleri arasında düzenlenecek.

Kasım ayında KidZania’da ziyaretçileri bekleyen diğer bir etkinlik de Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla hazırlanan Atatürk’ü Fotoğraflarla Tanımak isimli sergi. Yapı Kredi tarihi arşivindeki Selahattin Giz Koleksiyonu’ndan seçilen fotoğraflardan oluşan ‘Atatürk’ü Fotoğraflarla Tanımak’ sergisi 31 Aralık 2019 tarihine kadar KidZania’daki sergi alanında gezilebilecek.,

Sömestir tatili için özel olarak hazırlanan atölyelerle çocuklar, aktivite alanlarına ek olarak bilgi ve teknoloji, iletişim, sanatsal faaliyetler, el sanatları temalarında meslekleri deneyimleyebilecek. Drone Atölyesi’nde drone uçurmayı öğrenecek misafirler; Tasarım Atölyesi’nde gemi ve uçak tasarımı yapacak, Animasyon Atölyesi’nde ise çizgi film tasarımı yapmayı deneyimleyecek. Çocuklara hem vizyon hem de özgün deneyimler katacak olan bu atölyelerin ve aktivitelerin yanı sıra ebeveynler de tıpkı çocukları gibi KidZania Meydanı’nda sokak oyunlarıyla; Dans Atölyesi’nde ise çeşitli dans türleri ile eğlenecek.

Akbatı’da tatil programı
Okul döneminde yorulan minik misafirlerin doyasıya bir tatil geçirmesi için özel bir program tasarlayan Akbatı, eğlenceli atölyelerin yanı sıra, dans ve spor etkinliklerinin de olduğu program; 0-3 yaş ve 3 yaş ve üzeri çocuklar için 2 farklı program olarak düzenlendi. Etkinlik alanında üç yaş ve üzeri çocuklara yönelik hazırlanan atölye ve oyun alanında minikler; tohum ekim atölyesinden şeflik atölyesine ve kes yapıştır atölyesi ile el becerilerini geliştirecek. Hikâye atölyesi ile hayal güçlerini, saç örgüsü ve maske boyama atölyeleri ile de üretkenliklerini artıracak, bolca keyifli vakit geçirecekler. Spor parkurunda ise çocuklar 12.00 ila 18.30 saatleri arasında dilediği gibi eğlenebilecek. Dans ve müziğin birleştiği zumba alanında ise yine üç yaş ve üzeri misafirler eksi birinci katta 12.00 ila 18.30 saatleri arasında buluşacak.

0-3 yaşa özel program
En küçük misafirleri olan üç yaş altı miniklerin gelişimine de destek sağlayacak bebek jimnastik alanını eksi birinci katta havuz önünde kurulacak. Ebeveynlerin de unutulmadığı tatil programında hamile yogası, anne bebek yogası ve alanında uzman konukların yer alacağı söyleşiler de yer alıyor.

Ebeveynler ve minikleri, alandan 12.00 ila 18.30 saatleri arasında faydalanabilecek. Her gün saat 16.00’da Ödüllü Anne-Bebek Eğlencesi de gerçekleşecek. Çocuklar için vazgeçilmez klasik masalları okuyacak olan ünlü Yazar Huriye Baş, 20 Kasım günü saat 13.00’da miniklerle buluşacak. Aynı zamanda çocukların hayal gücü ile yazılan, her seferinde farklı bir maceraya çıkılan ‘Sen Yaz Ben Oynarım’ müzikali de 21 Kasım saat 14.00’da oynanacak. Minik misafirlerin hayalleri, duyguları ve fikirleri usta oyuncuların sahnesinde yeniden canlanacak.

Yediden yetmişe tüm misafirlerin doyasıya eğleneceği Akbatı ara dönem tatili etkinlikleri Hipp’in katkılarıyla ücretsiz olarak tüm misafirlerin katılımına açık olarak gerçekleşecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Enkaz kentin bereketli topraklarında buğday hasadı HATAY (İHA) – Depremin vurduğu Hatay’ın bereketli topraklarında buğday hasadı başladı. Türkiye’nin en bereketli topraklarına ev sahipliği yapan Hatay’da onlarca ürün yetişiyor. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte hasat edilen ürün çeşitliliği de her geçen gün artıyor. Depremin vurduğu kentin yeniden ayağa kalkması için önemli bir role sahip olan tarım, bölge halkına umut olmuş durumda. Arsuz ilçesi Pirinçlik Mahallesi’nde de geçtiğimiz son baharda ekimi yapılan buğdayda hasat başladı. Asrın felaketi sonrası üreterek hayata tutunmaya başlayan Pirinçlik Mahallesi sakinlerinden Bodur ailesi de 100 dönümlük tarlada buğday üretimine devam ediyor. Çocukluğundan beridir çiftçilik ile uğraştığını dile getiren 51 yaşındaki İrfan Bodur, “Tarlada doğduk, tarlada büyüdük ama aklımızın yettiği yaştan bu tarafa tarımla uğraşıyoruz. Çocukluk dönemlerimizde karapatoz dediğimiz patozla hani önceleri daha ilk başlarında orakla biçerdik desteleri toplayıp buğdayları deste halinde bir yere yığardık patozla çektiğimiz zaman buğdayın samanı bir tarafa ve çıkan buğdayı tenekelerle alıp çuvallama yapardık. Daha sonra da satışlarını ilgilenirdik daha sonralarında, biçer bağlar çıktı yani buğdayı biçiyor bağlıyor çok sevinmiştik, ne güzel bir teknoloji demiştik o zamanlar daha sonraları işte biçerdöverler, tarlalara girdiğinde işte rahatlık bu günlermiş dedik. Birkaç saatin içerisinde buğdayımızı hasat ediyoruz buğdayı hemen kamyonlara yüklenip, satışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Ortalama 100 dönüm civarında buğday ekmiş olduğumuz tarlalarımız var ortalama 150 dönüm civarında zeytin üretimimiz var, ortalama 100 dönüm civarında narenciye ile uğraşıyoruz. Son durumda buğday fiyatlarını 7 TL üzerinden satmıştık bu yıl henüz bir açıklama hala gerçekleştirilmiş durumda değil zaten buğdayın alıcıları da genelde tüccarlar alıyor” ifadelerini kullandı. Tarım işlerinde ailesine yardım ettiğini söyleyen 11 yaşındaki Rana Bodur ise, “Babamgil öncelikle buğdayı biçmeye gidiyor, motorlarla buraya getiriyorlar buradan çuvallıyoruz. Çoğunlukla hafta sonları gidiyorum okuldan geldikten sonra akşam üzeri bazen gidiyoruz. Buğdayı toplarken, böyle üstümden koca bir yük gidiyormuş gibi hissediyorum, kendi tarlamızdan topladığımız buğdayları öğüterek un haline getiriyoruz ardından da ekmeklerimizi yapıp afiyetle yiyoruz” şeklinde konuştu.
Erzincan Kemaliyeli çiftçilere eğitim verildi Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde çiftçi eğitim toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak dut yetiştiriciliği, ceviz yetiştiriciliği, bağcılık ve bitki sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı. Sezonun başlamasıyla birlikte eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı köy köy, ilçe ilçe gezerek hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Son olarak Kemaliye ilçesinde yapılan eğitim toplantısında genel olarak meyvecilik eğitimi verildi. 2021 yılında coğrafi işaret tescili alan Kemaliye (Eğin) dutu ile meşhur ilçede çiftçilere dut yetiştiriciliği konusunda da ayrıntılı bilgi sunuldu. Konuyla ilgili bilgi aldığımız Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, tarım teşkilatının her zaman çiftçilerin yanında olduğunu belirterek, verimli ve kaliteli üretimin bilgi ile mümkün olacağını söyledi. Bu kadim topraklarda çiftçilerin her daim üretime devam ettiğini kaydeden İl Müdürü Şahin, eğitimlerin düzenlendiği ilçelerin ürün desenine göre ekiplerin oluşturulduğunu ve çiftçilerin maksimum faydalanabileceği biçimde eğitimlerin şekillendirildiğini söyledi. İl Müdürü Şahin, “Tarım ve hayvancılıkla uğraşan değerli çiftçilerimizin çalışma alanlarında birebir yüz yüze görüşerek çiftçilerimizin tarımla ilgili sorunlarını dinleyip ortak bir noktada karşılıklı görüş ve önerileri dinleyip çözüme ulaştırmayı hedefliyoruz. Basın, internet ve sosyal medya aracılığı ile çiftçilerimize her türlü bilgilendirmeyi yapıyoruz ancak bunu asla yeterli görmüyoruz. Ekiplerimiz her daim çiftçimizin yanında olmaya devam edecek” dedi.