ASAYİŞ - 09 Eylül 2021 Perşembe 11:38

Aracıyla çarptığı köpeği ölüme böyle terk etti

A
A
A
Aracıyla çarptığı köpeği ölüme böyle terk etti

Eskişehir’de bir aracın çarpması sonrasında yaralanan ve sürücünün bacağından tutularak yol kenarına çekerek ölüme terk ettiği köpek, hayvanseverler tarafından dakikalarla yarışarak veteriner kliniğine yetiştirildi.

Eskişehir’de Organize Sanayi Bölgesi 3’üncü Caddesinde beyaz renkte Şahin marka bir araç yolun karşısına geçmeye çalışan köpeğe çarptı.

Çarpma sonrasında arkasından gelen araçlar da durdu. Bir süre kafasından kan akan köpeğe bakan sürücü, ardından arka bacağından tutarak sürükleyip yol kenarına ölüme terk etti ve olay yerinden uzaklaştı.

Aracıyla çarptığı köpeği ölüme böyle terk etti

Yaşanan kaza ve sonrası ise an ve an görüntülere yansıdı. Köpeğe aracın çarptığı ve ölüm terk edildiğini öğrenen hayvansever Nesrin Çiçek ve arkadaşı, belirtilen adrese geldi.

Burada köpeğin fazla kan kaybının olduğunu gören Çiçek, arabasına alarak şehir merkezinde bulunan bir veteriner kliniğine getirdi. Ameliyata alınan köpekte kırıkların olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Aracıyla çarptığı köpeği ölüme böyle terk etti

“Kısa bir sürede kliniğe getirmeyi başardık”

Yaşanan olayı anlatan Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma Derneği (Mancahane) Başkanı Nesrin Çiçek, “Organize Sanayi Bölgesinde yolun karşısına geçmek isteyen Şahin marka araç köpeğe çarpmış. Plakasını tespit ettik. Sürücü aşağıya iniyor. Köpeğin yaralandığını görüyor. Ayağından tutup kenara atıyor. Bir gönüllü aradı. Olay yerine gittik. Bakım evini arasaydık, kanama çok yüksekti ölebilirdi. Vakit kaybetmek istemedik. Yaklaşık 8 dakika içinde kliniğe ulaştık. Şuan iç kanama riski var. Kafadan darbe aldığı için çok fazla kan kaybetti. Hayati tehlikesi var” dedi.

Aydın Sarıoğlu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.