EKONOMİ - 17 Ocak 2023 Salı 10:23

Aras Kargo’nun İç Denetim Başkanı Özlem Asutay oldu

A
A
A
Aras Kargo’nun İç Denetim Başkanı Özlem Asutay oldu

Türkiye’nin önde gelen kargo şirketlerinden Aras Kargo’nun İç Denetim Başkanlığı görevine Özlem Asutay getirildi.

Aras Kargo’nun İç Denetim Başkanı Özlem Asutay oldu. Aras Kargo’nun süreç geliştirme, iç kontrol, risk yönetimi, uyum ve etik süreçlerini yöneten iç denetim ekibinin dümeni, kasım ayı itibarıyla 20 yıllık deneyime sahip Asutay’a emanet edildi. Şirketten yapılan açıklamaya göre, profesyonel hayatına 2001 yılında Ernst&Young International’da başlayan Asutay sonrasında sırasıyla, PwC Türkiye, Vodafone, Liberty Sigorta, Merck Sharp Dohme İlaç, H. Bayraktar Yatırım Holding, Bilgili Holding ve Nobel İlaç firmalarında görev yaptı.

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Müteahhit cinayetiyle ilgili konuşan komşu: “İnşaatı yarım bıraktı, tamamlanınca da arsa sahibine borcu olduğunu söyledi” Ankara’da alacak verecek sebebiyle çıkan kavgada arsa sahibi, müteahhiti tabanca ile vurarak öldürdü. 1 kişinin de yaralandığı olayla ilgili konuşan vatandaş, “Müteahhit inşaatı yarım bıraktı. Başkası tamamlamasına rağmen arsa sahibine borcu olduğunu söyledi” dedi. Ankara’da dün meydana gelen olayda arsa sahibi emekli polis M.Y., iddialara göre alacak verecek sebebiyle tartıştığı müteahhit K.K’yi (44) silahla başından vurarak öldürdü. Olayda omzundan vurularak yaralanan müteahhitin arkadaşı E.Y. ise hastaneye kaldırıldı. Polisin yakaladığı M.Y. gözaltına alınırken, hayatını kaybeden K.K. için Karşıyaka Mezarlığı’ndaki Ahmet Efendi Camii’de cenaze namazı kılındı. Yaralı E.Y.’nin sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi. “İnşaatı yarım bıraktı, tamamlanınca da arsa sahibine borcu olduğunu söyledi” Olayla ilgili konuşan komşulardan Cevat Yörük, “İkisi arasında son zamanlarda sürekli kavga oluyordu. Biz bile alışmıştık artık. Dün cam kırılma sesi duyduk. Bir taraf üç kişi gelmiş. Onlardan birisi kolundan vurulmuş. Diğeri de yerde yatıyordu, kafasından vurulmuş haldeydi. Müteahhit binayı yarım bıraktı. Ardından da bir başka müteahhit ile anlaşıldı ve inşaat tamamlandı. Bina yapımı tamamlanınca eski müteahhit, arsa sahibine kendisine borcu olduğunu söylemiş. O da duruma tepki göstermiş. Dün de eski müteahhit yanındakilerle beraber kavga niyetiyle gelmiş. Her yerde kan vardı, ortalık çok kalabalıktı. Sağlık ekipleri ve polisler vardı” ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Gaziantep GSO TOBB delegeleri 80. genel kurula katıldı Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeleri, TOBB 80. Genel Kurulu’na katıldı. TOBB 80. Genel Kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konsey Başkanları, Oda/Borsa Başkanları, TOBB Delegeleri ve çok sayıda davetlinin katılımları ile Ankara’da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurul’a GSO adına TOBB delegeleri Adil Sani Konukoğlu, Adnan Ünverdi, Mustafa Topçuoğlu, Cevdet Akınal, Burhan Çağdaş, Cemil Turgay Direkçi, Metin Erturhan ile TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayşen Ahi ve GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen katıldı. TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurulunun açılış konuşmasında, Türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, “72 yıldır ülkemizin kalkınmasına katkı veren, el birliği, gönül birliği ve akıl birliği ile nice başarılara imza atan TOBB Ailesi üyelerine teşekkür ediyorum. Kurucularımızı ve emeği geçenleri şükranla yâd ediyorum. Allah bu ülke için emek veren, alın ve akıl teri döken herkesin başarılarını daim kılsın” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmalar ve komisyonların sunuşlarının gerçekleştirmelerinin ardından genel kurul sona erdi. GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek genel kurulun ülkemize ve tüm oda/borsa camiasına hayırlı olmasını dilediler. Ayrıca TOBB Genel Kurulu kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla, TOBB delegesi olarak 10, 20, 30 ve 40 yılını dolduran üyelere hizmet şeref belgesi takdim töreni düzenlendi. TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törende, GSO Meclis Üyesi ve TOBB Delegesi Burhan Çağdaş’a Hizmet Şeref Belgesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi.