GÜNDEM - 20 Kasım 2017 Pazartesi 09:27

Arı kovanlarını ayılardan korumak için kayalıklara taşıdı

A
A
A
Arı kovanlarını ayılardan korumak için kayalıklara taşıdı

Ordu'da arı kovanlarını ayılardan korumak isteyen yaşlı adam kovanlarını kayalık alana taşıdı, yetmedi etrafını saç metalle kapattı.

Kabadüz ilçesinde ayıların arı kovanlarına saldırısından bulanan 75 yaşındaki Mehmet Şimşek, arı kovanlarını ayı saldırısından korumak amacıyla ilginç bir yöntem uyguluyor.

Gümüşdere Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Şimşek, ayıların arı kovanlarına sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde sıklıkla zarar verdiğini söyledi. Arı kovanlarını ayı saldırısının önüne geçmek için kayalık alana taşıdığını belirten Şimşek, "30 yıl boyunca farklı illere giderek seyyar arıcılık yaptım. Bu iş insanı yaşlandırmayan doğaile iç içe olduğunuz güzel bir meslek. İlerleyen yaşım nedeniyle arıcılığı artık hobi olarak yapıyorum" dedi.

Gümüşdere Mahallesi'nin sarp ve sık ormanlık olduğunu ifade eden Şimşek, "75 yaşındayım ve halen arıcılığa hobi olarak mahallemde devam ediyorum. Ancak mahallem kayalık ve etrafının ormanlık olması nedeniyle burada çok sayıda ayı var. Arılar kovanlara bal biriktirmeye başlayınca balın kokusu ayıları kovanlara çekiyor. Bu nedenle kovanlarım daha öncesinde şuan ki bulundukları yerin birazda uzağındaydı. Burada bulunan kovanlarımı ayılar büyük bir bölümünü parçaladı. Ben de daha sonra kovanları ayıların tırmanmakta zorlanacağı kayalık bir alana taşıdım. Etrafını yüksek olacak şekilde sac metaliyle kapattım. Çok şükür bu şekilde yaptıktan sonra kovanlarıma ayılar saldıramadı. İçim rahat şekilde arılarımın bakımını yapıyor, balını alıyorum" şeklinde konuştu. 

Mustafa Bıyık

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla TCG Nusret Müze Gemisi Marmaris’te ziyarete açıldı TCG Nusret Müze Gemisi Muğla’nın Marmaris ilçesinde ziyarete açıldı. Bugün Belediye Limanına demirleyen gemi 5 Mayıs Pazar günü saat 17.00 a kadar ziyaret edilebilecek. Çanakkale Deniz Savaşı’nın önemli unsurlarından Nusret Mayın Gemisi’nin anısını yaşatmak adına 2011’de aslına uygun tasarlanan TCG Nusret Müze Gemisi, Marmaris Belediye Limanı’nda ziyarete açıldı. Bu tarihi ve şanlı gemiyi gezen ziyaretçilere Çanakkale Deniz Muhabereleri hakkında bilgi veren görevliler, Almanya’dan 1913’te Osmanlı Donanması’na teslim edilen geminin, 2011’de Gölcük Tersanesi’nde birebir inşa ediliş sürecini de anlatarak önemine değindi. İzmir, Bodrum ve Aksaz Deniz Üssü Limanları’nda ziyarete açılan ve Marmarislilerin, öğrencilerin ve turistlerin yoğun ilgisi ile ziyaretçi akınına uğrayan TCG Nusret gemisini gezenler çok duygulandıklarını belirtirken çocuklar gemiyi getirip burada gezmelerine vesile olanlara teşekkürlerini iletti. Gemi komutanı ve gemi personeli, TCG Nusret’in içinde bilgilendirmeler yaparak, similasyon film ile geminin Çanakkale’de ki güzergahını anlattı.Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya’da gemiyi ziyaret ederek bu gemiyi buraya göndererek ziyarete açılmasını sağlayan Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri yetkililerine şükranlarını iletti . Kaymakam Kaya yaptığı açıklamada, "Kurtuluş savaşımızın başlangıcı olan ordumuzun mihenk taşı olan Nusret Mayın Gemisi tarihe nasıl yön verdiğini sonraki süreçte neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ile başlayan bu kıvılcım tüm Anadolu’yu sardı. Bu geminin topluma verdiği özgüvenle, kazanma arzusuyla Milletimiz bağımsızlığını hür bir şekilde elde etmiş oldu.’’ diyerek tüm vatandaşları 5 Mayıs Pazar günü saat 17.30 a kadar ziyarete açık olan TCG Nusret gemisine davet etti. Aksaz Deniz Üs Komutanlığına bağlı askeri bando da TCG Nusret Mayın gemisinin önünde 1 saat süren konser vererek milli marşlarımızı söyledi.
Adana Adana’da ’organ ticareti’ şebekesi operasyonuna 9 tutuklama Adana’da Türkiye, Suriye ve İsrail üçgenindeki organ ticareti şebekesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheliden 9’u tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık bir ay önce sağlık turizmi için İsrail’den ülkeye gelen 7 kişinin pasaportunda yaptığı incelemede, 2’sinin sahte olduğunu tespit etti. Adana Havalimanı’ndan alınan güvenlik kameralarından detaylı görüntü ve fotoğraf incelemesi yapan ekipler, İsrailli gibi gösterilen 2 kişinin aslında Suriye uyruklu Z.M.Z. (21) ve A.S. (20) olduğunu tespit etti. Soruşturma derinleştirildi Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis, Suriye uyruklu şüphelilerin böbreklerini para karşılığı sattığını, nakil işleminin gerçekleşebilmesi için de alıcı İsrailli E.A.M. (28) ve S.A.S.’nin (68) akrabası gibi gösterilerek sahte pasaport düzenlendiğini tespit etti. Organ ticareti deşifre oldu Bu bilgiler doğrultusunda ekiplerin başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından Türkiye, İsrail ve Suriye üçgenindeki ‘organ ticareti’ şebekesi deşifre oldu. Organizatör turizm acentesi patronu çıktı Ayrıca polisin yaptığı incelemede 7 şüphelinin yanı sıra Türkiye’deki organizatörlerin de turizm acentesi patronu M.A.U. (58), A.K. (31) ile E.D. (51) ve F.Ö. (49) isimli kadınlar olduğu belirlendi. Şebekenin İsrail ayağını ise M.A.S.’nin (32) yönettiği tespit edildi. Bu bilgiler üzerine harekete geçen polis, belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskınlarda 11 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda ise 65 bin dolar, 10 bin 400 TL, 994 İsrail Şekeli, çok sayıda sahte pasaport ile dijital materyal ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 11 şüpheliden M.A.M. ile E.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 9 kişi tutuklandı. Adli kontrol şartı alan İsrailli M.A.M.’nin yargılama bitene kadar Türkiye’de kalacağı, E.D.’nin ise tercüman olduğu öğrenildi.