GÜNDEM - 31 Aralık 2013 Salı 13:33

Arkadaş grubuna girmek için saçlarını yedi

A
A
A
Arkadaş grubuna girmek için saçlarını yedi

Bursa'da bir kız öğrenci, eğitim gördüğü okulda arkadaş grubuna girmek için kendi saçlarını yedi.

Yapılan operasyonda kızın midesinden 18 santim büyüklüğünde saç yumağı çıkarıldı.

Bursa'da ortaokul öğrencisi olan E.Ç. (12), kusma şikayeti ile özel bir hastaneye başvurdu. Genç kızın midesinde 18 santim büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. Yapılan ameliyatın ardından şaşkına döndüren bir gerçek ortaya çıktı. Kız öğrencinin arkadaş grubuna girmek için saçlarını yuttuğu belirlendi.

Yapılan ameliyat hakkında bilgi veren Özel Bahar Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Davut Baykan, 20 yıllık meslek hayatında ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını dile getirdi. Baykan, "Hastamız çocuk polikliniğine müracaat etti. Kusma şikayetiyle geldi. Midesinde bir kitle olduğunu tespit ettik. Bu kitlenin 18 santimetrelik oldukça büyük bir kitle olduğunu gördük. 12 yaşında kız çocuğunda bu çok enteresan. Birtakım davranış bozukluğu gösteren çocuklarda ve bunama döneminde olan yaşlılarda bu davranışlar görülebilir. Bize enteresan gelen, çocuğun psikolojik sıkıntısı yok. Gayet akıllı ve rahat bir çocuk. Sorguladığımızda çocuğun okuldaki arkadaşlarının arasında böyle bir alışkanlığın yaygın olduğunu, kendisini de bir arkadaş grubuna girmek için kendisine bu şart koşulduğundan dolayı bunu yaptığını bize söyledi. Aileleri bu konuda bilinçlendirmek lazım. Çocuk bunlar. Bizim fark edemediğimiz yanlışlıklar içine girebilirler" dedi.

E.Ç.'nin rahatsızlığı olduğunu gördükten sonra peşinden iki arkadaşının daha kendilerine müracaat ettiğini söyleyen Baykan, "Onlardan birinin midesinde de aynı kıl yumaklarından olduğunu tespit ettik. Onlara da gereken müdahaleyi yapacağız. Aman dikkat. 'Çocuklarımız okula gidiyor, problem yok' diye bakmayın. Onların arkadaş gruplarına önem ve dikkat edelim" diye konuştu.

"HİÇ FARKINA VARMADIK"
Baba Ş.Ç. ise, kameradan kızının midesinde saçları görünce şaşkına döndüğünü söyleyerek, "Ateşi var diye buraya getirdik. Doktorlar da kitle olduğunu tespit ettiler. Kamerayı mideye saldılar. Saç olduğu meydana çıktı. Sonra doktorumuz saçları midesinden temizledi. Biz bunun hiç farkına varmadık. Daha önce doktora gittik ama böyle bir durum olmadı. Sonradan çıktı bu iş. Bir anda şok olduk. Başkalarının başına da inşallah gelmez" dedi.

Kız öğrencinin annesi H.Ç. ise mide bulantısı ve grip şikayeti ile hastaneye getirdiklerini ifade ederek, “Doktorlar bildi de kurtuldu. Bir kutu saç var. Doktor, ‘Saç yemiş’ dedi. Ben de, ‘Yemiyor’ dedim. Çok şaşırdık, şok olduk yani. Tırnak yediğini biliyorduk ama saç yediğini bilmiyorduk. Kimsenin başına bu gelmesin" ifadelerini kullandı.

YUSUF SERKAN YILMAZ
BURSA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.