ASAYİŞ - 17 Nisan 2022 Pazar 11:07

Arkadaşını dövenleri silahla vurarak yaraladı

A
A
A
Arkadaşını dövenleri silahla vurarak yaraladı

Ortaköy’de iki zanlı, arkadaşlarını öldüresiye döven gruba silahla saldırdı. Olayda 2 kişi yaralanırken, saldırganlar polis ekiplerince gözaltına alındı. Cadde ortasında yaşanan dehşet anları kameralara yansıdı.

Edinilen bilgilere göre, olay 9 Mart akşamı Ortaköy Dereboyu Caddesi’nde yaşandı. Market önünde duran iki grup arasında kavga çıktı. Kavgadan kaçmaya çalışan Rasim Orkun S. ve Seymen S. markete sığındı. Ancak markete giren Ramazan B. ve Reşit G., Rasim Orkun S.’yi yakalayarak öldüresiye dövdü.

Markete girerek olayı engellemeye çalışan Rasim Orkun S.'nin arkadaşları Seymen S. ile Mert T., diğer grup tarafından uzaklaştırıldı. Kısa bir süre sonra olay yerine tekrar gelen Seymen S., arkadaşını darp eden Ramazan B. ve Reşit G.’yi tabancayla bacaklarından vurarak yaraladı.

Saldırının ardından Seymen S. ve Mert T. olay yerinden kaçtı. Market dışında olanlar ise silah seslerini duyunca panikle etrafa kaçıştı. Yaşananların ardından ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, darp edilen Rasim Orkun S., tabancayla vurulan Ramazan B. ve Reşit G.’yi yaptıkları ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırarak tedavi altına aldı. Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı.

Arkadaşını dövenleri silahla vurarak yaraladı

Beşiktaş polisinin yakaladığı saldırgan tutuklandı

Olayla ilgili çevredeki güvenlik kameralarını ve şahısların kaçış güzergahında bulunan kameraları tek tek inceleyen Beşiktaş polisi, kimliklerini belirledi. Yapılan çalışmalar neticesinde Mert T. ve Seymen S., Kağıthane Gültepe’de bir cadde üzerinde olayda kullanılan tabancayla birlikte yakalandı. Gözaltına alınarak emniyete götürülen Seymen S. ve Mert T., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden emniyette çok sayıda suç kaydı bulunan Seymen S. “kasten yaralama” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Mert T. ise serbest kaldı.

Öldüresiye darp edilen şahısta tutuklandı

Olayda darp edilen Rasim Orkun S'nin geçtiğimiz günlerde Ortaköy’de karıştığı bir başka kavgada 2 kişiyi silahla bacaklarından vurduğu ve polis tarafından yakalanan şahsın tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Arkadaşını dövenleri silahla vurarak yaraladı

Dehşet anları kamerada

Ortaköy’de bir kişinin öldüresiyle darp edildiği o dehşet anları ve sonrasında yaşanan kaçma anları ise güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde market önünde tartışan şahısların market içinde tartışmaya devam ettikleri görülüyor. Ardından bir şahıs, markette bir genci sıkıştırıp defalarca yumrukluyor. Şahıslardan biri daha sonra silahını çekerek 2 kişiyi vuruyor. Saldırgan kaçarken, yaralananlar yere düşüyor ve diğerleri panikle kaçıyor.

Doğan Can Cesur
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan "İhtiyar Kız" oyunu tiyatro severlere eğlenceli saatler yaşattı Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulmuş ve sanatsal faaliyetlerine devam etmekte olan Sahne Tiyatrosu 3 gün boyunca sahnelediği ve 850 kişiye oynadığı "İhtiyar Kız" oyunuyla tiyatro severlere eğlenceli saatler yaşattı. Oyunda evlenme yaşı geçmiş bir aile kızının, babası tarafından evlendirilme yolları aile komedisi olarak işlendi. Tek perde olarak oynanan tiyatro oyunu Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro salonunda ücretsiz olarak sahnelendi ve toplamda 850 tiyatro sever ile buluştu. Yönetmenliğini ve başrolünü Şeyma Aktaş’ın yaptığı oyunda; Emircan Kızıl, Tuğba Alaca, Eren Selçuk, Ömer Can Çelik, Emirhan Bektaş, Ender Balcı, Meryem Yolcu, Timuçin Kağan Bahar, Su Berra Çatalkaya, Mustafa Güngör, Faruk Çelik ve Mustafa Çelik rol aldı. Ses ve Işık Yönetmenliğini Burhan Çelik ve Özge Öz, 2. Yönetmenliğini Anıl Samancı, Genel Sanat Yönetmenliğini Ferruh Erkan’ın yaptığı oyunda evlenme yaşı geçmiş bir aile kızının, babası tarafından evlendirilme yolları aile komedisi olarak işlendi. Bu oyunla toplam 3 sahne alan Erzincan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sahne Tiyatrosu, Haziran ayı başında hazırladığı çocuk oyunuyla karne alacak çocuklara yepyeni bir tiyatro oyununu hediye olarak hazırladı. Sahne Tiyatrosu, ilerleyen aylarda yeni oyunlarla da Erzincan halkının karşısına çıkmak için çalışmalarına devam ediyor.
Balıkesir Ayvalık’ta can dostlara yeni barınak Ayvalık Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında sokaktaki can dostlara müjdeli bir gündem maddesi, oy çokluğuyla onaylandı. Projesi biten ve ruhsatı verilen, ayrıca; tüm yapım, imal, inşa ile faal hale getirilip tamamlanması maliyet ve tefrişi giderleri hayırsever Ayvalıklı vatandaş Ahmet Armağan Yavuz tarafından karşılanan Ayvalık Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımı için önemli bir adım atıldı. Bulutçeşme Mahallesi’nde yaşam bulacak olan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi hakkında bilgi veren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, sokaktaki dostlarla bir değil her gün ilgilendiklerini, kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasına, onların yiyecek, içecek sorunlarına, aşılarına ve bakımlarına kadar her türlü detayı titizlikle önemsediklerini söyledi. 600 can dostun yararlanacağı, 40 dönümlük bir alanı kaplayan merkezin 21 bin metrekaresinin çalışma alanı olarak belirlendiğini, padoklar dahil kapalı alanların 2 bin 843 metre kare olduğunu ifade eden Başkan Ergin, “Yarı açık alanlar 2 bin 840 metre kare, açık alanlar ise 15 bin 326 metrekare olarak projelendirildi. Can dostlarımıza olan sevgimizin bir gün değil her gün. Onların konforlu bir yaşam sürmeleri için yeni bir Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi belirledik. Bir hastane kalitesinde can dostlarımızın bakımları, tedavileri gerçekleştirilecek. Ayrıca, vatandaşlarımız ve personel için otopark, çocuk parkı, köpek eğitim alanı ve kafeterya gibi sosyal donatı alanları bulunacak. Eski geçici hayvan barınağı da işlevini yine sürdürmeye devam edecek” dedi.