GÜNDEM - 19 Nisan 2021 Pazartesi 14:03

Arvento tasarımı ödüllendirildi

A
A
A
Arvento tasarımı ödüllendirildi

Türkiye’de geliştirip ürettiği teknolojiyi 3 kıtaya ihraç eden mobil takip sistemleri markası Arvento, imt.x55 cihazı ile dünyanın en prestijli tasarım yarışması iF Tasarım Ödülleri (IF Design Awards) 2021’de ödüle layık görüldü.

Toplamda 1 milyonu aşkın cihaz sayısı ve 100 binin üzerindeki müşteri referansı ile Türkiye’de alanında pazar lideri olan Arvento, yeni takip cihazı imt.x55 ile iF Tasarım Ödülleri’nde 98 kişiden oluşan uluslararası bir jüri tarafından “Design Excellence” ödülüne layık görüldü. Kuruluşundan bu yana ulusal ve uluslararası kuruluşlar tarafından 70 ’in üzerinde başarı ve ödüle layık görülen Arvento, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

'Tasarımın Oscar'ı' olarak da nitelendirilen ve 1953'ten beri her yıl, Almanya’da sahiplerini bulan tüketiciler ve tasarım topluluğu için önemli bir etkinlik olan iF Tasarım Ödülleri, bu sene pandemi sebebi ile sanal ortamda gerçekleşti. Ürün tasarımı, iletişim tasarımı, hizmet tasarımı, kullanıcı ara yüzü gibi toplamda 9 kategoride katılım sağlanan iF Tasarım Ödülleri’ne pandemiye rağmen yoğun bir ilgi gösterildi. Bu yıl 52 ülkeden 10 bine yakın ürün ve proje, uzman ve bağımsız uluslararası jüri üyeleri tarafından dijital olarak değerlendirildi.

Geliştirdikleri araç takip ve filo yönetim sistemleri, nesne ve kişi takip sistemleri, motosiklet, konteyner ve tekne takip sistemleri ile 3 kıtada on binlerce şirketin tercihi olduklarını vurgulayan Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal; “Ürünlerimizin tasarım olarak da dünyaca ünlü kuruluşlar tarafından ödüllendirilmesi gurur verici. Bizler için teknolojiyi tasarımla birleştirmek her zaman öncelik oldu. Bu anlayışla geliştirdiğimiz ürünümüzün tasarımını gerçekleştiren Arman Design & Development’e teşekkür ederiz” dedi.

Geliştirip ürettiği takip sistemleriyle dünyada ve ülkemizde ekonomi ve çevreye fayda oluşturan teknolojilere imza atan marka, alanında dünyanın önde gelen teknoloji geliştiricileri arasında yer alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da birbirlerinden şikayetçi olan doktorlara hapis talebi İstanbul’da bir doktor, kendisine takıntılı olduğunu ve ’karını da seni de öldürürüm’ dediğini öne sürdüğü meslektaşından şikayetçi oldu. Diğer doktor da eskiden gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği meslektaşının tartışma sırasında yüzüne yumruk attığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Karşılıklı şikayetler sonucu 2 doktora da hapis talebiyle dava açıldı. İstanbul’da 16 Mart 2023’de doktor Ömer Naci E., kendisine takıntılı olduğunu ve ’karını da seni de öldürürüm’ dediğini öne sürdüğü meslektaşı Meral D.’den şikayetçi oldu. Doktor Meral D. ise eskiden gönül ilişkisi yaşadığını iddia ettiği meslektaşının tartışma sırasında yüzüne yumruk attığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Konuya ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianame hazırlandı. Yüzüne yumruk attığını ve omzundan tutarak çekiştirdiğini söyledi Müşteki şüpheli doktor Meral D.’nin ifadesine yer verilen iddianamede, olay günü hastanede inşaat nedeniyle sıkıntı çekmeleri nedeniyle Ortopedi bölümünde boş oda olduğu için o binaya gittiğini, gittiğinde daha önce aralarında gönül ilişkisi olan doktor Ömer Naci E. ile karşılaştıklarını anlattı. İfadesinin devamında ise Ömer Naci E.’ye boş oda olup olmadığını sorduğunu, kendisine 40 dakika sonra görüşelim diye yanıt verdiğini, 3-4 saat sonra polikliniğin odasında görüştüklerini, bu sırada kendisine sadece odaya ilişkin konuşmak istediğini söylemesine rağmen eski ilişkileri hakkında konuşmak istemesi üzerine aralarında tartışma çıktığını ve çıkan tartışmada Ömer Naci E.’nin yüzüne yumruk attığını, omzundan tutarak çekiştirdiğini ve bileğini kıvırmaya çalıştığını söylediği aktardı. "Eşime küfür edip ’karını da seni de öldürürüm’ dedi’’ Hazırlanan iddianamede müşteki şüpheli Ömer Naci E.’nin ifadesinde ise ‘’Hakkımda şikayetçi olan Meral D. eski arkadaşım olur, kendisiyle hiçbir gönül ilişkim olmamıştır. Yaklaşık 6 yıl önce iş nedeniyle tanıştık, bana takıntılıydı ve gönül ilişkisi yaşamak istiyordu. Olay günü hasta baktığım sırada yanıma gelerek görüşmek istedi. Tüm hastalarım bittiğinde saat 22.00 sıralarında geldi, özel konuşmak istediğini söyledi ve sekreterimiz çıktı. Kapı açık kalsın dedim ama Meral hanım kapattı. Bana ’benimle evleneceksin’ dedi, kendisine 5 yıldır evli olduğumu söyledim. Bana ’biz seninle evlilik kararı almıştık, sen gittin başka kadınla evlendin’ dedi. Sonrasında eşime küfür edip ’karını da seni de öldürürüm’ deyince ’ne biçim konuşuyorsun’ dedim. Ayağa kalktı ve bağırmaya başladı. Hemen kapıya koşup kapıyı açtım, güvenlik görevlisi zaten kapıya gelmişti. Kendisine hiçbir şekilde fiziksel temasta bulunmadım" ifadelerine yer verildi. 2 doktora da hapis talebi İddianamede müşteki şüpheli Meral D.’nin ‘basit tehdit’ suçundan 6 aya kadar hapis cezasına, müşteki şüpheli Ömer Naci E.’nin ise ‘kadına karşı basit yaralama’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Konya Konya’da sanatçıların köyünde baharın gelişini coşkuyla karşıladılar Konya’nın Hüyük ilçesinde sanatçılara ait kerpiç evlerin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nde baharın gelişi “Hıdırellez” coşkuyla karşılandı. Çavuş Mahallesi’ndeki yerleşim merkezinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen köy sakinleri ve davetliler müzik eşliğinde oynayıp eğlenerek vakit geçirirken, gökyüzünde uçurtmalar uçuruldu, ilgi çeken yarışmalar gerçekleştirildi, gül bahçesindeki fidanlara kurdelalar bağlanarak dilekler tutuldu. Katılımcılara kazanda pişirilen yöre lezzetlerinden “mürdük aşı” da ikram edildi. Köy sakinlerinden film yapımcısı ve yönetmen Atalay Taşdiken, etkinlikte yaptığı konuşmada katılım gösteren herkese teşekkür etti. Taşdiken, “Çavuş Köyü bizim köyümüz. Biz de oraya aitiz. Çavuş köyüne aitiz, kendimizi hep öyle hissettik. Sağ olsunlar Çavuş köylüleri buraya her zaman sahiplendiler. Bundan dolayı her zaman mutluyuz. Köyümüzde yaptığımız etkinliklerle ilgili son 3-4 senedir hem pandemiden hem de arzu edilmeyen nedenlerden etkinliklerimizle ilgili inkitalar oldu. İnşallah bu yazdan itibaren yerel yönetimimizin, devletimizin de desteğiyle, katkılarıyla tekrar Sonsuz Şükran Köyü’nü eski, kendine yaraşır etkinliklerle dolu bir hale getireceğiz. Sizi de her zaman bizim yanımızda destek olarak görmekten mutluyuz” şeklinde sözlere yer verdi. “Şükran köyü, Hüyük’ün Türkiye’deki turizm ve tanıtım yüzüdür” Etkinliğe katılan Hüyük Belediye Başkanı Sadık Sefer de konuşmasında, “Böyle bir güzelliği bize yaşattıkları, ilçemize kazandırdıkları için, Mehmet ve Atalay beye çok teşekkür ediyorum. Bizim Sonsuz Şükran Köyü, hem Çavuş’un hem de Hüyük ilçesinin Türkiye’deki yüzüdür, turizm yüzüdür, turizm tanıtımıdır” dedi. “Birbirimize desteğiz” Çavuş Mahallesi Muhtarı Ali Kovancı da Sonsuz Şükran Köyü’nde düzenlenen etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Biz Şükran Köyünü çok seviyoruz. Köyde yaşayan misafirlerimizi çok seviyoruz. Her zaman birbirimize desteğiz, Allah razı olsun onlardan, böyle bir yeri kurdukları için ” ifadelerine yer verdi.