ASAYİŞ - 26 Eylül 2021 Pazar 20:54

Aşı karşıtlarının mitinginde maske ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı

A
A
A
Aşı karşıtlarının mitinginde maske ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı

Ankara’da aşı karşıtlarının düzenlediği 800 kişilik “Büyük Uyanış Başkent” adlı mitingde maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmadı.

Ankara Anıtpark’ta aşı karşıtları “Büyük Uyanış Başkent” adlı bir miting düzenlendi. “Geleceğin İçin Pandemiye Dur De” ilkesiyle yola çıkılan mitinge 800 kişilik katılım sağlandı. Mitingde maske ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayılırken, girişte uygulanan HES kodu sorgulamasında polis ekipleri güç anlar yaşadı. Aşı karşıtlarının HES kodu göstermemesi sebebiyle büyüyen olayda polise yumruk atan bir kişi gözaltına alındı.

Aşı karşıtlarının mitinginde maske ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı

Basın mensuplarına hakaret ve saygısızlık

Otobüsün üzerinde aşı karşıtlarına seslenen bir konuşmacının “Aşılarla bizi mıktanıslaştırdılar. İstedikleri yere çekebilecekler” ifadelerinin yer aldığı mitingde basın mensuplarına hakaret içeren söylemlere de yer verildi. Mitingde aşı karşıtlarından oluşan grup, Kanal D’nin kameramanı ve muhabirini görünce, “Kanal D dışarı” diye slogan atmaya başladı. Minibüsün üzerinde bulunan konuşmacının anonsu ile galeyana gelen aşı karşıtı grup bütün basın mensuplarına, “Dışarı” sloganı atarak saygısızlıkta bulundu. Kanal D muhabiri Oğuz Şahin ve kameraman Bayram Şahin miting alanında uzaklaşırken, aşı karşıtları alanda gördüğü bütün kameramanlara, “Dışarı” sloganları atmaya devam etti.

Abdurrahman Dilipak’ın konuşmasının ardından aşı karşıtlarından oluşan grup, olaysız bir şekilde miting alanını terk etti.

Mustafa Cenik - Oğuzhan Halil Özbek

Aşı karşıtlarının mitinginde maske ve sosyal mesafe kuralları hiçe sayıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü Kütahya Diriliş Spor Kulübü’nün okçuları, Samsun’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti. Samsun’da düzenlenen 41 ilden 94 kulüp ve 960 sporcunun katıldığı şampiyonada, 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Emir İmren ve Mehmet Akif Ataş’tan oluşan Kütahya Diriliş Spor Kulübü ekibi, üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Daha önce de hem salon hem açık hava şampiyonalarında takım ikinciliği elde eden minik erkekler takımı Türkiye geneli yapılan yarışmalarda iddiasını sürdürüyor. Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor. Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulüp, 2022 yılından günümüze yarışmalarda Kütahya’yı temsil ediyor. Kulüp sporcuları bu sezon il çapında düzenlenen okul sporlarında 12 madalya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği turnuvada ise 5 madalya ile adından söz ettiriyor. Kulüp antrenörlerinden Ramazan Mandıracı, alınan ödül sonrası yaptığı paylaşımda, “Gerçekten çok heyecanlı bir yarışma idi. Bizlere bu mutluluğu yaşatarak şehrimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız başta olmak üzere ilk günden itibaren desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen velilerimize ve sporun destekçisi tüm bürokratlarımıza çok teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.