EKONOMİ - 18 Ekim 2021 Pazartesi 15:33

Asım Kibar Mavi Damla Ödülleri 5’inci kez sahiplerini buldu

A
A
A
Asım Kibar Mavi Damla Ödülleri 5’inci kez sahiplerini buldu

Asım Kibar Mavi Damla Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yıl 5’inci kez düzenlenerek sürdürülebilir şekilde devam eden ödül organizasyonunda 36 yenilikçi proje yarıştı.

Türkiye'nin önde gelen sanayi ve hizmet kuruluşlarından Kibar Grubu tarafından “Her başarılı proje, önce bir fikir damlasıyla başlar ve dalgalar halinde yayılır” sloganıyla gerçekleştirilen Asım Kibar Mavi Damla Ödülleri 5’inci yılında yine yenilikçi fikirlere sahne oldu. Dijital platform üzerinde düzenlenen ödül töreni, Kibar Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kibar, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kibar ve Kibar Holding CEO'su Haluk Kayabaşı’nın katılımlarıyla gerçekleşti.

Verimlilik ile Değer Katanlar, Müşteride Fark Yaratanlar, İnovasyon ile Geleceğe Yön Verenler ve Dijitalleşenler olmak üzere 4 ana kategoride 36 projenin yarıştığı organizasyonda Assan Hanil ve Assan Panel 2 farklı kategoride birincilik ödülü alırken, Assan Alüminyum ve Posco Assan şirketleri de ödül olan diğer grup şirketleri oldu.

“Tüm çalışanlarımıza ilham vermesini umuyoruz”
Asım Kibar Mavi Damla Ödülleri ile Kibar Grubu’nda birbirinden öğrenme kültürünü ve gelişimin sürdürülebilirliğini desteklediklerini ifade eden Kibar Holding İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Şennur Kuru, ''Bu yıl çalışma arkadaşlarımızdan gelen yenilikçi ve fark oluşturan önerilerle Asım Kibar Mavi Damla Ödülleri'nde 36 proje yarıştı. Farklı bakış açıları sunan, yenilikçi, öğretici ve bir o kadar da üretici projeleri yarışmada görme fırsatı bulduk. Asım Kibar Mavi Damla Ödülleri’ni 5’inci kez gerçekleştirmek grubumuz için ayrıca mutluluk ve gurur verici. Ödül alan ekiplerin, bilgi ve deneyimlerini grup şirketlerinde yaygınlaştırmasını ve tüm çalışanlarımıza ilham vermesini umuyoruz” diye konuştu.

Hem saha hem ofis çalışanlarından yoğun katılım
Hem saha hem de ofis çalışanların katıldığı Asım Kibar Mavi Damla Ödülleri'nde grup şirketleri tarafından seçilen 36 proje yarıştı. 5-12 Ağustos tarihleri arasında ön değerlendirme süreci ile başlayan yarışmada projeler öncelikle şirketlerdeki kategori sorumlularından oluşan komitelerde teknik değerlendirmeden geçti. Yarışma 14-15 Eylül tarihleri arasında jüri sunumları ile devam etti ve üst yönetimden oluşan jüri ekibinin değerlendirmesi sonucu kategori birincileri, ikincileri ve üçüncüleri belirlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: "Türkiye’de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz" Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; 2020 yılında hizmete sunulan ve Türkiye’de ilk olan ikili toplama sistemli aracı ile bu zamana kadar 3 Milyon 200 bin kilo ambalaj atığı kaynağından ayrıştırılmış olarak toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağladıklarını ifade etti. Sıfır Atık Projesi’ne yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’de ilk defa Kayserililere hizmet veren araç ile hem çevreye hem de ekonomiye büyük katkı sağladıklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ çerçevesinde örnek olan çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Mayıs ayında Türkiye’de ilk defa hizmete sunduğumuz ikili toplama aracı ile kaynağından ayrıştırılmış ambalaj atıkları ile evsel atıkları aynı anda toplayarak, geri dönüşüme büyük katkı sağlıyoruz. Türkiye’de ilk defa; Kayseri ve Kocasinan’ın yollarında hemşehrilerimize hizmet veren araç, kaynağından ayrılmış olan geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı toplanabilmesine olanak sağlamaktadır. Birden fazla haznesiyle ürünler ayrıştırılmış vaziyette toplanmaktadır. Bu araçta farklı olarak pil atıkları ve atık yağlarını kaynağından ayrıştırılmış olarak topluyoruz ve çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz. Ayrıca geçen yıl, yine Kayseri’de ilk olan geri dönüşüm aracını bünyemize kattık. Bu yeni araçla Kocasinan sakinlerimizin evlerinde toplanan ambalaj atıkları ile işyerlerinde toplanan ambalaj atıkları ayrıştırılmış şekilde topluyoruz. Bu aracın diğer araçlardan farklı özellikleri var. Özellikle malzemeleri ayrıştırabilen ve üzerinde tartı sistemi olan bu araç, Kayseri’de ilk defa Kocasinan sokaklarında hizmet vermeye başladı. Sıfır Atık Projesi kapsamında kaynağından ambalaj atıklarının ayrıştırılmış olarak toplanması ve bu şekilde çevreyi koruyarak ekonomiye daha fazla katkı sağlanması son derece önemli ve değerlidir" ifadelerine yer verdi. Başkan Çolakbayrakdar, geri dönüşümle hem ülke ekonomisine büyük kazanç sağladıklarını hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre hazırladıklarını sözlerine ekledi. Öte yandan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde geri dönüşüme büyük katkı sağlayan son teknolojik donanıma sahip araç, ikili toplama sistemi ve fonksiyonel özellikleriyle dikkat çekiyor. Özellikle kaynağından ayrıştırılmış olan evsel yağ atıkları, pil atıkları, ambalaj ve evsel atıklar olmak üzere geri dönüşüm atıklarının ayrı ayrı donatılarıyla toplama imkanı sunan araç ile dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor. ‘Güzel bir gelecek geri dönüşümle gelecek’ mesajıyla ve farklı tasarımıyla göz dolduran araç, zamandan ve maliyetten de tasarruf sağlıyor.