SPOR - 21 Eylül 2018 Cuma 23:06

Avcı: 'VAR’ın kararına bile itiraz ediyoruz'

A
A
A
Avcı: 'VAR’ın kararına bile itiraz ediyoruz'

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Bursaspor’a karşı aldıkları beraberliğe ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Zor bir deplasmandı, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin” dedi. Avcı, VAR kararlarına ilişkin ise, “Hakemlere de yardımcı olmamız lazım. VAR’ın kararına bile itiraz ediyoruz. Nasıl yardımcı olacağız? Oyuncunun da yardımcı olması gerekiyor” diye konuştu.

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan Medipol Başakşehir, sahadan golsüz eşitlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Bursaspor ligin en fazla dikine oynayan takımı. En önemli özelliklerinden bir tanesi de savunmadan hücuma geçişler. Biz neler yapabiliriz diye çalıştık. Topa ne kadar sahip olabiliriz? Maçta rakibin iştahı arzusu bizden daha fazlasıydı. Onların maça iyi başlaması, bizim sabırlı olmamamız rakibe üstünlük sağladı. İkinci yarı oyunda daha denge kuran, penaltıyı kaçıran, son bölümde ise topa sahip olan bir takımdık. Bursa önemli bir deplasman. İki takım da oynamaya çalıştı, faul sayısı az. Onlar bizden daha genç, daha çok koştular. Zor bir deplasmandı, kazanamıyorsan kaybetmeyeceksin. Puan her zaman değerlidir. Bursaspor’u iştahından dolayı tebrik ediyorum. Bu organizasyonları neden kuramadığımızı çalışacağız” ifadelerini kullandı..

“VAR’a destek veren birisiyim” 

VAR sistemi ile ilgili sorulan soruya ise Avcı, “VAR’a destek veren birisiyim. Bu bize de olumlu oluyor, olumsuz da olabiliyor. VAR’ın olduğu ülkeler var. VAR’da hakemin kulağına bir şey geldiğinde ekrana bakması için saygı göstermemiz lazım. Penaltı, penaltı. Yüzde 70-80 hatalar daha aza iniyor. Ben destekliyorum. Teknoloji bence çok hızlı. İki kararda da doğru karar çıktı. Hakemlere de yardımcı olmamız lazım. VAR’ın kararına bile itiraz ediyoruz. Nasıl yardımcı olacağız? Oyuncunun da yardımcı olması gerekiyor. Golü atan, penaltıyı yaptıran itiraz etmiyor, diğerleri itiraz ediyor. İki takımı da tebrik ediyorum” sözlerini sarf etti.

Mesut Alan - Ahmet Faruk Çabuk
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.
İzmir İş yerine sığınan genci taraftarlara vermediler, ortalık savaş alanına döndü...O anlar cep telefonu kamerasında İzmir’de, Göztepe’nin Süper Lig’e çıkmasının arından yaşanan kutlamaların devamında kavga çıktı. Bir grup taraftardan kaçarak bir iş yerine sığınan gence esnaf sahip çıkınca, taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga çıktı. Tekme ve yumrukların yanı sıra sandalyelerin havada uçuştuğu kavga kameraya yansıdı. Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar doyasıya takımlarının bir üst lige çıkışını kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Motosikletle kavganın arasına dalıp, kaskıyla vurmaya başladı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan motokuryenin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu, o esnada iş yerinin önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer aldı. Öte yandan, yine aynı caddede taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle kalabalık grubun dağıldığı öğrenildi. (Mİ-