DÜNYA - 07 Aralık 2016 Çarşamba 12:46

Avrupa Birliği büyükelçileriyle görüşecek

A
A
A
Avrupa Birliği büyükelçileriyle görüşecek

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin büyükelçileriyle Adana’da bir araya gelecek. Çelik’in, büyükelçilerle Türkiye-AB ilişkilerini ele almayı öngördüğü öğrenildi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, 8-10 Aralık tarihlerinde Adana ve Mersin’e ziyaretler gerçekleştirecek olan Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Büyükelçileriyle, bir araya gelecek. Ziyarete ilişkin AB Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Adana’da düzenlenen akşam yemeğinde AB Bakanı Çelik’in, Büyükelçilerle samimi bir sohbet ortamında güncel gelişmeleri ve Türkiye-AB ilişkilerini ele almayı öngördüğü öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, AB üyesi ülkelerin Adana ziyareti, 8 Aralık günü Adana Valiliği ziyareti ile başlayacak ve büyükelçiler, 24 Kasım günü terör eyleminin gerçekleştirildiği yere çiçek bırakarak, saygı duruşunda bulunacak.

Ayrıca, Avrupa Birliği Bakanı Çelik’in, büyükelçilere daha önce verdiği söz çerçevesinde memleketi Adana’da, Adana kebabı ve şalgam suyu ikram etmesinin planlandığı bilgisi edinildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ semineri verildi Elazığ genelinde hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi çalışanlarına “kadına yönelik şiddetle mücadele” ve “erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele” eğitim semineri verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı katkılarıyla il genelinde hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi çalışanlarına yönelik seminer düzenlendi. Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminerde sinevizyon gösterimi destekli ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ ve ‘erken yaşta ve zorla evlilikler ile mücadele’ konuları hakkında sunumlar gerçekleştirildi. Seminerde, şiddetin tanımı, türleri, yaygınlığı, şiddet mağduru kadınlara sunulan hizmetler, aile içi şiddetle mücadelede yasal mevzuat, erken yaşta ve zorla evliliklerde yasal mevzuat ve tedbir kararları ve elektronik kelepçe konuları anlatıldı. Öte yandan, kolluk kuvvetleri tarafından Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı ve 6284 sayılı kanun ile ilgili bilgilendirmelerde bulunarak broşür dağıtıldı. Gerçekleştirilen seminer hakkında bilgi veren Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Ömer Faruk Ergün, “İlimiz 2022-2025 yılları kadına yönelik şiddetle mücadele il eylem planı çerçevesinde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarına yönelik ‘kadına yönelik şiddetle mücadele’ ve ‘erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele’ farkındalık eğitim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü önlemek amacıyla toplumun her alanına inebildiğimiz, gidebildiğimiz her alana ulaşmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.
Muğla Muğla’da ’Çanakkale Ruhu’ Fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Koordinatörlüğü’nün üniversite öğrencilerine yönelik düzenlediği “Çanakkale Ruhu” Fotoğraf Yarışmasına katılarak Muğla’da dereceye giren öğrencilerin ödülleri Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı tarafından takdim edildi. Yarışmada birinci olan MSKÜ Sınıf Öğretmenliği öğrencisi Büşra Tufan ile ikinci olan MSKÜ İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Fatih Akagündüz’ü makamında kabul eden Müftü Çapçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Koordinatörlüğü tarafından “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısı ile Üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen “Çanakkale Ruhu” adlı yarışmaya katılımları dolayısı ile kendilerine teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi. Dereceye giren öğrenciler Tufan ve Akagündüz de Müftü Çapçı’ya teşekkür ederek manevi yönden kendileri için kıymeti maddiyattan daha yüksek olan bu yarışmaya katılmaktan şeref duyduklarını dile getirerek, düzenleyen yetkilere teşekkür etti. Daha sonra ödül törenine geçildi. TDV Muğla Şubesi’nin katkılarıyla hazırlanan ödül zarflarını, Muğla İl Müftüsü Yaşar Çapçı öğrencilere verdi. Gençlik Koordinatörü ve İl Vaizi Cüneyt Çakır ve TDV Muğla Şube Uzmanı Kahraman Kazandere’nin de hazır bulunduğu törende öğrenciler dereceye girdikleri fotoğraflar ile birlikte objektiflere poz verdi.
Gaziantep Halı Sektörü Afrika’da büyümeyi hedefliyor Ticaret Bakanlığının desteği ile Batı Afrika’da yeni pazar arayışlarını sürdüren Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği’nin Sektörel Ticaret Heyeti, Moritanya’daki temaslarının ardından Senegal’e geçti. Senegal’in başkenti Dakar’da Senegalli halı ithalatçılarıyla bir araya gelerek B2B görüşmelerini gerçekleştiren ve yerinde pazar araştırması da yapan GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan başkanlığındaki heyet, buradaki temaslarını tamamlayarak yurda döndü. Gaziantep’i dünya halı üretiminin başkenti haline getiren Gaziantepli halıcılar, ihracatın sürdürülebilirliğinin geliştirilmesi ve yeni pazar arayışları için hedef olarak seçtikleri Afrika kıtasındaki temasları kapsamında bu kez de Moritanya ve Senagal’i ziyaret ettiler. Depremden sonra yurtdışı faaliyetlerine bir süre ara vermek zorunda kalan halıcılar, Kenya, Tanzanya, Malezya, Avustralya ve Hindistan’a Sektörel Ticaret Heyleri düzenledikten sonra bu kez rotayı Batı Afrika’ya çevirerek Moritanya ve Senegal’i mercek altına aldılar. “Sürdürülebilir halı ihracatı için dünyanın her noktasına ulaşmaya devam edeceğiz” Moritanya’daki temaslarını tamamlayan heyet Senegal’de de hedeflerine ulaşarak ülkenin en büyük halı ithalatçılarıyla bir araya geldi. Afrika pazarına yönelik sürdürülen çalışmaları değerlendiren GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan yaptığı açıklamada, “Halı sektörü Türkiye için büyük önem taşıyan, doğrudan ve dolaylı yollardan yüzbinin üzerinde istihdama imkân veren bir sektör. Bizim için kıymetli olan sektörümüzün geleceğini garanti altına almak ve sürdürülebilir ihracatı sağlayabilmek için yürüttüğümüz yeni pazar arayışlarında en önemli hedefimiz 54 ülkeden oluşan Afrika pazarıdır. Afrika, gelişmekte olan ve ülke ihracatı açısından büyüme potansiyeli yüksek bir pazar. Buradaki pazar payımızı arttırmak ve firmalarımızın daha fazla ihracat yaparak ülke ekonomisine katkı sağlamak için Ticaret Bakanlığımızın desteklediği projelerimizle sürekli sahadayız. Moritanya ve Senegal’e yönelik olarak düzenlediğimiz Sektörel Dış Ticaret Heyetlerimiz başarılı temaslar sağladı. Her iki ülkenin de sektörümüz için ayrı ayrı önemi var. Elbette sık sık bu ülkelere giderek yenilikçi ürünlerimizi tanıtmak ve bu ülke kültürlerini yakından tanıyarak bu kültürlere yönelik üretim gerçekleştirmek işin en doğrusudur. Moritanya ve Senegal temaslarımızı başarılı bir şekilde tamamlayarak ülkemize döndük. Bizleri destekleyen başta Ticaret Bakanlığımız olmak üzere bütün sektör temsilcilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Moritanya’nın başkenti Nuakşot ve Senegal’in başkenti Dakar’daki temaslarını tamamlayan Gaziantepli halıcılar Gaziantep’e döndü.