DÜNYADAN FUTBOL - 14 Aralık 2018 Cuma 08:51

Avrupa Ligi’nde son 32’ye kalan takımlar belli oldu

A
A
A
Avrupa Ligi’nde son 32’ye kalan takımlar belli oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde son hafta maçları oynandı ve 12 grupta son 32’ye kalan takımlar belli oldu.

UEFA Avrupa Ligi grup aşama heyecanı bu akşam oynanan maçlarla sona erdi. Türk ekiplerinden Beşiktaş, sahasında Malmö’ye 1-0 yenilerek Avrupa’ya veda etti. Geçtiğimiz hafta üst turu garantileyen Fenerbahçe ise deplasmanda Spartak Trnava’ya 1-0 mağlup olurken, Akhisarspor da Standard Liege ile golsüz berabere kalarak grubu 1 puanla tamamladı. 

Son maçların ardından A Grubu’nda Zürih ve Bayer Leverkusen B Grubu’nda Salzburg ve Celtic, C Grubu’nda Zenit ve Slavia Prag, D Grubu’nda Dinamo Zagreb ve Fenerbahçe, E Grubu’nda Arsenal ve Sporting Lizbon, F Grubu’nda da Real Betis ve Olympiakos, G Grubu’nda Villarreal ve Rapid Wien, H grubunda Eintracht Frankfurt ve Lazio, I Grubu’nda Genk ve Malmö, J grubunda Sevilla ve Krasnodar, K Grubu’nda Dinamo Kiev ve Rennes, L grubunda da Chelsea ve BATE, son 32’ye yükseldi. 

UEFA Avrupa Ligi’nde bu akşam oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

A Grubu:
AEK Larnaca: 1 - Bayer Leverkusen: 5
Ludogorets: 1 - Zürih: 1

B Grubu:
Celtic: 1 - Salzburg: 2
Leipzig: 1 - Rosenborg: 1

C Grubu:
Slavia Prag: 2 -Zenit: 0
Kopenhag: 0 - Bordeaux: 1

D Grubu:
Spartak Trnava: 1 - Fenerbahçe: 0
Dinamo Zagreb: 0 - Anderlecht: 0

E Grubu:
Arsenal: 1 - Karabağ: 0
Sporting Lizbon: 3 - Vorskla Poltava: 0

F Grubu:
Dudelange: 0 - Real Betis: 0
Olympiakos: 3 - Milan: 1

G Grubu:
Rapid Wien: 1 - Glasgow Rangers: 0
Villarreal: 2 - Spartak Moskova: 0

H Grubu:
Lazio: 1 - E. Frankfurt: 2
O. Marsilya: - Apollon: 3

I Grubu:
Genk: 4 - Sarpsborg: 0
Beşiktaş: 0 - Malmö: 1

J Grubu:
Akhisarspor: 0 - Standard Liege: 0
Sevilla: 3 - Krasnodar: 0

K Grubu:
Dinamo Kiev: 0 - Jablonec: 1
Rennes: 2 - Astana: 0

L Grubu:
PAOK: 1 - BATE: 3
MOL Vidi: 2 - Chelsea: 2  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da feci kaza: 6 ay önce evlenen genç çifti ölüm ayırdı Burdur’da kontrolden çıkan otomobilin refüjdeki elektrik direğine çarpması sonucu meydana gelen kazada genç çiftten kadın hayatını kaybetti, erkek ise yaralandı. Otomobili sıkıştırarak kazaya sebebiyet verdiği iddia edilen kamyon sürücüsü, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kaza, saat 01.00 sıralarında Emek Mahallesi Bülten Ecevit Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhan Y. (22) idaresindeki 20 SE 787 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki elektrik direğine çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralanırken, otomobilde yolcu olan eşi Rabia Yalçın (23) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza ihbarı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı otomobil sürücüsü sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ekipler tarafından yapılan incelemenin ardından Rabia Yalçın’ın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Kaza haberi alarak olay yerine gelen Rabia Yalçın’ın yakınları sinir krizi geçirdi. Kaza anında otomobili sıkıştırarak kazaya sebep olduğu iddia edilen 55 BZ 360 plakalı kamyonun sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Öte yandan geçtiğimiz Ağustos ayında evlenen genç çift, düğünlerinde kaza yaptıkları otomobili kullandıkları öğrenildi. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.