GÜNDEM - 09 Ocak 2019 Çarşamba 11:08

Ayağı ve kuyruğu kesilmiş yavru köpek buldu

A
A
A
Ayağı ve kuyruğu kesilmiş yavru köpek buldu

Karaman’da ayak ve kuyruğu kesilerek köprü altına atılan birkaç günlük olduğu tahmin edilen yavru köpeği, doğa yürüyüşüne çıkan bir vatandaş buldu.

Karaman’da sanayide esnaf olan Mustafa Uflaz, ayak ve kuyruğu kesilerek köprü altına atılan birkaç günlük olduğu tahmin edilen yavru köpeği veterinerde tedavisini yaptırdı. Tedavisini ardından köpeği sahiplenen Uflaz, iş yerinde ona karton kutudan yuva yaptıktan sonra biberonla beslemeye başladı. 

Geçtiğimiz Pazar günü arkadaşlarıyla birlikte Karadağ bölgesine doğa yürüyüşüne giden sanayide esnaf olan Mustafa Uflaz, su içmek için bir çeşmenin yanında durduğunu, çeşmeden su içtiği sırada yakındaki köprünün altından çocuk ağlama sesine benzer sesler duyduğunu söyledi. 

Arkadaşlarıyla merak ederek sesin geldiği tarafa gittiklerini anlatan Uflaz, "Köpek yavrusu bulduk. İlk başta dikkat etmedik, ayağının bu şekilde kesik olduğuna. Sonradan elimize aldık bunun annesi nerede diye bakındık, annesi yok. Elimize aldığımızda ayağının, kuyruğunun kesik olduğunu gördük. Gezintiyi bıraktık, hemen veteriner hekime geldik. Veteriner arkadaşlar ilgilendi, ayaklarının, kuyruğunun pansumanını yaptılar. Dükkanıma getirdim, dükkanımda bakıyorum, üç gündür bende. Biberon aldık, sütle beraber. Biberonuyla birer saat arayla karnı doyana kadar veriyoruz. Karnı doydu mu uyumaya geçiyor. İş yerimde yuvasını yaptım. Sürekli sıcak tutuyorum, bakıyorum" dedi.
Öte yandan esnaf Uflaz, bunu köpeğe yapan şahıslara da tepki gösterdi. 

Mehmet Dağlı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.