MAGAZİN - 15 Eylül 2017 Cuma 10:35

Aydilge ve Ferman MaviBahçe'ye konuk oldu

A
A
A
Aydilge ve Ferman MaviBahçe'ye konuk oldu

MaviBahçe Şehre Dönüş Festivali kapsamında ünlü şarkıcı Aydilge ile Manga grubundan Ferman Akgül İzmirlilerle buluştu.

İzmir ve Egelilerin vazgeçilmez adresi olan Mavibahçe, ziyaretçilerini sürpriz programlarla buluşturuyor. Doğan Duru ile ‘Akustik Sohbetler’ etkinliğinin konuğu olan Aydilge, sevenlerinin karşısına müzisyen sevgilisi Utku Barış ile çıktı. Etkinlikte yöneltilen soruları cevaplayan Aydilge, birlikte sahneye çıktığı sevgilisi için “Müstakbel kocam” dedi. Sekiz ay önce tanıştıklarını, birbirlerine aşık olduklarını ve yakında evleneceklerini açıklayan Aydilge, keman sanatçısı Utku Barış ile tanışma öyküsünü şöyle anlattı:

“Sekiz ay önce çalışmaya ilk geldiğinde konuştuk, bir saat sonra bana kemanıyla romantik bir parça çaldı, ardından aramızda aşk başladı. Kendisi müstakbel eşim. Sekiz aydır birlikteyiz. Orkestramda müzik yapıyor, bana çalıyor. Düğünüme herkes davetli.”

“Manga’dan ayrılmadım”

Doğan Duru'nun diğer konuğu Ferman Akgül ise beş ay önce solo albüm çıkardığını, Manga olarak da albüm için stüdyo çalışmalarına başladıklarını anlattı. Solo albüm çıkarınca Manga'dan ayrıldığı düşünülen Ferman Akgül “Solo albüm yapınca, Manga grubundan ayrılmadığımı bir buçuk yıl boyunca kimseye anlatamadım. Dünyanın her yerinde müzik grubu üyeleri solo albüm yapar, ama bizde biraz farklı algılanıyor” diye konuştu. Solo albümünde yer alan 'Düş Sırtında' şarkısına klip çektiğini de açıklayan Ferman Akgül sözlerini şöyle sürdürdü; “Genelde karamsar şarkılara ve yazdığım şarkıya klip çekmeyi seviyorum. Daha iyi hayal kurabiliyorum.”

Program boyunca Aydilge Benimle Gel, Kiraz Mevsimi, Ferman Akgül Düş Sırtında, Cevapsız Sorular, Doğan Duru ise sözleri Nazım Hikmet'e ait olan Cem Karaca şarkısı 'Çok Yorgunum Kaptan seslendirildi. Programın sonunda, Kazım Koyuncu anısına Gelevera Deresi şarkısı söylendi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Sarıkamış şehitleri için eksi 10 derecede saygı nöbeti Sarıkamış Harekatı’nın 111’inci anma etkinlikleri kapsamında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit olan binlerce Mehmetçiğin anısına öğrenciler sıfırın altında 10 derece soğukta temsili saygı nöbeti tuttu. Etkinlik, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Meslek Yüksek Okulu önünde başladı. Okul önünde toplanan öğrenciler ve protokol üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 4 kilometre yürüyerek Alisofu Şehitlik Anıtı’na geldi. Buradaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. O dönemde yaşanılan zorlukları hissetmek adına asker kıyafeti giyen öğrenciler, değişimli olarak Alisofu Şehitlik Anıtı’nda temsili saygı nöbeti tutarak nöbet değişimi gerçekleştirdi. Kuran-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından program sona erdi. Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kars Valisi Ziya Polat, "Ecdadın, atalarımızın izinde, onların iman dolu yüreklerine vatan, millet sevdasıyla Allahuekber Dağları’nda şahadet şerbeti içmesinin 111’inci yılındayız. Öncelikle tüm şehitlerimizi, bütün ecdadımızı rahmetle, minnetle anıyoruz. Kardan kefen giyen atalarımızı, büyüklerimizi bu imanı, inancı gençlerimize aktarmak için bugün 22 Aralık’ta genç kardeşlerimiz, hemşehrilerimiz, STK’larımız, kurum kuruluşlarımız, saygı nöbeti yürüyüşümüzü devraldık. Genç kardeşlerimizle saygı nöbetine başladık. Tabii bu dağlar, Allahuekber Dağları on binlerce yiğidin iman dolu, inanç dolu, devlet, millet için düşmandan çok soğukla mücadelesinin hüzün hikayesinin yazıldığı topraklar. Bu devlet, bu millet için şehit olan şehadet şerbeti içmek için yola çıkan tüm şehitlerimize rahmet, minnet, saygılar diliyoruz" dedi. Polat, "Bugün nöbeti devralan genç kardeşlerimiz aynı kalple, aynı akılla bu iman, bu inançla yürüdüler ve yürüyecekler. Bu devlete hizmet etmek, bu millete hizmet etmek için gerektiğinde de canımızı seve seve feda etmek için yürüyoruz. Nöbeti tutuyoruz, nöbeti devralıyoruz. Sarıkamış şehitlerimizi anma programı 3-4 Ocak’ta bu topraklarda olacak. Tüm hemşehrilerimizi anma töreni programımıza davet ediyoruz. Birlikte dağlarda aynı soğuğu hissediyoruz. Belki aynı soğuk olmayabilir ama bu imanla, bu inançla, bu düşünceyle bu yollarla şehitlerimizin izinde yürümek için tüm hemşehrilerimizi, tüm insanlarımızı, Türk milletimizi buraya davet ediyoruz" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından program sona erdi. Programa, Vali Ziya Polat, Kars Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, Sarıkamış Kaymakamı Enis Aslantatar, Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç, AK Parti Kars İl Başkanı Muammer Sancar, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Kızılay Kars Şube Başkanı Kübra Hüryurt, daire amirleri, STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Ankara AK Parti Milletvekili Ensarioğlu: "Söz konusu açıklamalarım, Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu, "Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi" dedi. Ensarioğlu, bir yabancı yayın kuruluşuna verdiği röportajla ilgili yazılı açıklama yaptı. Ensarioğlu şunları kaydetti: "Yabancı bir yayın kuruluşuna Terörsüz Türkiye süreci ve Meclis Komisyon çalışmalarıyla alakalı verdiğim bir mülakatta, sürece dair yaptığım değerlendirme sonunda, sunucunun ısrarlı Suriye politikası konusunda, sayın Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanı sayın Hakan Fidan’ın politikalarında çelişkiler olduğuna dair verdiğim cevapta, böyle bir şeyin olmayacağını söyledim. Sözlerimin sonunda partimizin ve hükümetimizin politikalarını belirleyen iradenin sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi olduğunu, buna karşı bir irade ortaya koyanın ya görevi bırakması gerekir, ya da görevden alınır şeklindeki ifademin amacı ve maksadı gayet net olduğu halde üç gündür, bağlamı ve maksadı dışında, bazı art niyetli çevrelerin çeşitli sosyal medya mecralarında çarpıtarak yorumladıklarını üzüntüyle müşahede ettim. Benim düşünce ve açıklamalarım açık ve nettir. Söz konusu açıklamalarım, parti politikalarımızda sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi dışında, kimsenin çelişkili irade ortaya koyamayacağı ve AK Parti’de böyle bir şeyin mümkün olmayacağını kesin cümlelerle hatırlatmak adınaydı. Sayın Dışişleri Bakanının özelde şahsına yönelik değildi."