KENT HABERLERİ - 17 Ekim 2015 Cumartesi 14:06

Bağcılar’da otoparklı camiler inşa ediliyor

A
A
A
Bağcılar’da otoparklı camiler inşa ediliyor

Bağcılar Belediyesi tarafından Yavuz Selim Mahallesi’nde inşa edilecek olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii’nin temeli ilçe sakinlerinin katıldığı törenle atıldı.

Camii inşaatı tamamlandığında aynı anda 2 bin kişi ibadetini yapabilecek. Bağcılar, yeni bir camiye daha kavuşuyor. Yavuz Selim Mahallesi’nde inşa edilecek olan Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii’nin temeli ilçe sakinlerinin katıldığı coşkulu törenle atıldı. Tören Zeynel Kaya’nın Kur’an tilavetiyle başladı. Ardından bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Aziz Babuşcu, bu ülkede ezanlar susmasın, minareler yükselsin, çocuklar en mükemmel eğitimi alsın şiarıyla hizmet sunduklarını ifade etti. Toplumsal refahın arttırılması amacıyla son 12 yılda önemli hizmetlerin hayata geçirildiğini de vurgulayan Babuşcu, “Sizin desteğiniz olmadan bu hizmetlerin sunulması mümkün olmaz. Millet olarak hep birlikte kenetlenmeliyiz.“ diye konuştu.

“OTOPARKLI VE YEŞİL ALANLI CAMİLER İNŞA EDİYORUZ”
Bağcılar’ın artık Avrupa’da bile az sayıda olan projelerle anıldığının altını çizen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise ilçeye kalıcı eserler inşa etmeye devam ettiklerini belirtti. Kurulduğu günde bu yana tüm kamu kurum ve kuruluşlar arasında ayırım yapmadan hizmet verdiklerini kaydeden Çağırıcı, inançlı ve mutlu toplum oluşturmak için çalıştıklarını söyledi. Çağırıcı, şöyle konuştu:
“Bayındırlık çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel projeleri de hizmete sunuyoruz. İlçemizde 5 tanesi yeni olmak üzere 15 camii inşaatımız devam ediyor. Camilerimizde otopark ve yeşil alana mutlaka yer vermeye çalışıyoruz. Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii inşaatı da tamamlandığında 2 bin kişi ibadet yapabilecek ve bunun yanı sıra 2 bin 443 metrekarelik otopark, 1600 metrekarelik yeşil alan olacak.”

Kuran’da, Muharrem ayının Allah’ın her türlü kavga ve didişmeyi haram kıldığı ay olduğunun vurgulandığını anlatan İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da bu ayda çok önemli olayların gerçekleştiğini hatırlatarak bunlardan birisinin de Hz. Hüseyin’in şehit edilmesi olduğunu belirtti. Sula, “Allah bizi tefrikaya bölünmekten men etsin. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere izin vermesin” dedi.
Cami Derneği Başkanı Mustafa Arslan da konuşmasında camiinin yapılması için yer tahsisi ve malzeme sağlanması gibi her türlü desteği sunan Başkan Çağırıcı’ya teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Babuşçu, Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Sula, İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı birlikte butona basarak caminin temeline ilk harcı attı.

“CAMİİ VE AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ AYNI TESİSTE YER ALACAK”
Caminin 934 metrekarelik ibadet alanında 2 bin kişi aynı anda ibadet yapabilecek. Caminin otoparkı da 2 bin 443 metrekarelik bir alana kurulacak. Cami yaklaşık 1600 metrekarelik göz alıcı peyzaja sahip yeşil alanı da barındıracak. Ayrıca 1303 metrekarelik avlu da cemaatin hizmetine sunulacak. Bu arada halkın faydalanacağı Aile Sağlığı Merkezi de yine kompleks bünyesinde yer alacak. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Makam odasında sahur geleneği Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın her yıl geleneksel hale getirdiği gençlerle makam odasında sahur programı bu Ramazan ayında da yoğun katılımla devam etti. Nevşehir Belediyesi makam odasında düzenlenen sahur programına yaklaşık 250 genç katıldı. Yoğun ilgi nedeniyle gençler zaman zaman makam odasına sığmazken, sahur programı samimi ve renkli görüntülere sahne oldu. Gençlerle birlikte sahur yapan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ramazan ayının Nevşehir’de farklı bir atmosferde yaşandığını söyledi. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada, "Ramazan’ın ilk günü şöyle bir ifade kullanmıştım; her yerde Ramazan güzeldir ama Nevşehir’de bir başka güzeldir diye. Bu güzelliği yaşatmak maksadıyla gerçekten Nevşehir’de çok keyifli zamanlar geçiriyoruz. Ramazan’ın gündüzü ayrı güzel, akşamı ayrı güzel. İftar sofraları ayrı güzel ama bir de geleneksel hale getirdiğimiz belediyede iftar ve sahur yapma organizasyonumuz vardı. Bu gidişle gördüğünüz gibi yüzlerce gencimizle birlikte belediyenin makam diye tarif ettiğimiz odasını gençlerimizle birlikte sahur sofrasına çevirdik. Gençlerimizle çok keyifli bir sahur yapıyoruz. Bu da Nevşehir’in ve Nevşehir Belediyesi’nin her şehirden farklı olduğunun bir göstergesi. İnanılmaz keyifli bir ortam. İnşallah gençlerimiz de mutludur ama biz de gençlerimizle beraber sahur yapmanın mutluluğunu, keyfini ve o farkını hissediyoruz. Bu da bize mutluluk olarak yetiyor" dedi. Sahur programına katılan Nazlı Hilal Zeren ise etkinlikten memnun kaldıklarını belirterek, "Sahur çok güzel, yemekler çok güzel, ortam çok güzel. Baya kalabalık bir arkadaş grubuyla geldik. Güzel bir şekilde sahur yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Sayit Budak da organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Başkanımız her yıl bu organizasyonu düzenli olarak yapıyor. Bugün yine sahurda birlikteyiz. Ortam çok güzel, arkadaşlarımızla birlikte keyifli bir sahur yapıyoruz" diye konuştu.
İstanbul Kadıköy’de ’Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği’ uygulamasında, yüksek sesli müzik sistemi olan araç sürücüsüne ceza yağdı Kadıköy Bağdat Caddesi’nde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen "Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği" uygulamasında, kurallara uymayan sürücülere göz açtırılmadı. Denetimler kapsamında yüksek sesle müzik yayını yapan bir araç sürücüsüne 21 bin TL para cezası kesilirken, araç 30 gün süreyle trafikten menedildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla Kadıköy Şaşkınbakkal mevkii Bağdat Caddesi üzerinde "Aranan araç-şahıs ve trafik güvenliği" uygulaması gerçekleştirdi. Denetim noktalarında şüpheli görülen araçlar tek tek durdurularak arandı, sürücülerin kimlik kontrolleri yapıldı. Uygulama sırasında durdurulan bir otomobilde, çevreye rahatsızlık verecek şekilde yüksek sesli müzik sistemi olduğu tespit edildi. Ekipler, ilgili kanun maddesi uyarınca araç sürücüsüne 21 bin TL idari para cezası uyguladı. Ceza işleminin ardından otomobil, çekici yardımıyla yediemin otoparkına çekilerek 30 gün süreyle trafikten menedildi. Emniyet güçlerinin, bölgedeki huzur ve asayişi korumaya yönelik denetimlerinin kararlılıkla devam edeceği öğrenildi. Yetkililer, bu tür denetimlerin temel amacının kesinlikle cezai işlem uygulamak veya gelir elde etmek olmadığını, aksine İstanbul halkının sokağa çıktığında kendini güvende hissetmesini sağlamak olduğunun altını çizdi. Devletin tüm imkanlarıyla vatandaşın huzurunu tesis etmek için sahada olduğu belirtildi.
Edirne Edirne’de imece usulü iftar: Okul içinde Ramazan bereketi Edirne’de Ramazan ayının manevi atmosferi okul içerisinde düzenlenen imece usulü iftar programıyla yaşadı. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler aynı sofrada buluşarak hem oruçlarını birlikte açtı hem de paylaşmanın bereketini hep birlikte hissetti. İlhami Ertem Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen programda, velilerin evlerinde hazırladığı yöresel yemeklerle kurulan iftar sofraları, eski mahalle kültürünü aratmayan görüntüler oluşturdu. Okulun salon ve koridorlarında kurulan masalarda öğrenciler aileleriyle birlikte iftar saatini bekledi. Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen programda Ramazan’ın birlik ve dayanışma ruhu ön plana çıktı. 12. sınıf öğrencisi Damla Nur Öz, organizasyonun kendileri için farklı bir deneyim olduğunu belirterek, "Bugün çok farklı bir ortam var. Herkes evinde hazırladıklarını getirdi. Aile arasında yapıyorduk ama burada arkadaşlarımızla birlikte olmak çok güzel. Kendi aramızda büyük bir etkinlik oldu" dedi. İftar öncesinde yapılan duada katılımcılar hep birlikte ellerini açarak, "Milletimizi her türlü belalardan, musibetlerden uzak eyle. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cennet olan Ramazan’ı hayırlı eyle Ya Rabbi" duasına amin dedi. Okul yönetimi ve velilerin iş birliğiyle gerçekleştirilen imece usulü iftar programı, yalnızca bir yemek organizasyonu olmanın ötesine geçerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ramazan ayının manevi ikliminde aynı çatı altında buluşan öğrenciler ve aileler, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiledi.