DÜNYA - 22 Şubat 2017 Çarşamba 13:13

Bağdat’ta bomba yüklü araçla saldırı: 8 ölü, 32 yaralı

A
A
A
Bağdat’ta bomba yüklü araçla saldırı: 8 ölü, 32 yaralı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 8 kişi hayatını kaybederken, 32 kişi de yaralandı.

Irak polisi, patlayıcı yüklü aracın, çoğunluğu sünnilerden oluşan Amiriye bölgesinde patlatıldığını, ardından havan topu saldırısında bulunulduğunu açıkladı.

Irak’ın batısında, bulunan Anbar bölgesinde ise tatbikat sırasında 1 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği açıklandı. Irak güçlerine destek olarak Musul civarında 100 kadar Amerikan askeri bulunuyor. Patlamanın ve Amerikan askerinin ölümünün, koalisyon güçlerinin şehrin batı kısmını ele geçirmek için Musul havaalanını bombalaması ile aynı zaman denk gelmesi dikkat çekti.

Iraklı Askeri yetkililer, askeri saldırılarda üs olarak kullanılmak üzere Musul’un güneyinde bulunan bir havaalanını ele geçirmek için yeni bir operasyon başlatılacağını açıkladı. Irak askeri güçleri, Musul’un güneyinde hava alanına birkaç kilometre mesafedeki Busiv köyünü ele geçirdiklerini bu esnada 13 Irak askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Iraklı komutan Abbas Ceburi, öldürülen birkaç DEAŞ militanın intihar yeleği giymiş olduğunu, köyde DEAŞ tarafından kazılan tünellere rastlandığını söyledi. Abbas Ceburi, bugün operasyonun geçici olarak durdurulduğunu, Irak güçlerinin daha sonra Musul’un kuzeyine doğru harekatta bulunacakların söyledi. Musul'da halen 750 bin kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.