POLİTİKA - 29 Mart 2017 Çarşamba 09:20

Bak şu Öksüz'ü arayana!

A
A
A
Bak şu Öksüz'ü arayana!

İhlas Haber Ajansı ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde "Darbe gecesi ABD Konsolosluğundan Öksüz’ü kim aradı?" sorusuna cevap aradı...

İşte Batuhan Yaşar'ın o yazısı...

Biz aslında kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna yerinde duramayan, kanı kaynayan, ‘her şey bir anda olup bitsin, sonuçlansın’ diyen bir milletiz.
Beklemeye hiç tahammülümüz yok..
15 Temmuz sonrasında, iddianamelerin hızlıca hazırlanmasını, davaların açılmasını bekledik.
Bir taraftan da yurt dışında, FETÖ’yü aklamak için ciddi hamleler yapılmaya başlandı.
Yabancı istihbarat şefleri deyim yerindeyse bülbül kesildi.
O yüzden bütün gözler ana iddianamedeydi.
15 Temmuz darbesinin ana iddianamesi büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar açıklanacak.
Bir defa hemen hakkını verelim..
Yüksel Kocaman’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olmasının ardından işler hızlandı..
Ana iddianame gerçekten çok gecikmişti..
Özellikle de FETÖ’yü yurt dışında aklama çabalarının hız kazandığı şu günlerde..

FETÖ çözüldü...

İddianame konusuna geçmeden, FETÖ’yü koruyup kollayan girişimlere sekte vuracak sevindirici gelişmeler yaşanıyor. İstihbarat birimleri FETÖ’nün tüm yapısını deşifre etti. Örgüt tamamen çözüldü. Bilgi ve belgeler ilgili birimlere/kurumlara ulaştırıldı.

FETÖ çözüldükçe PKK da çözülüyor...

FETÖ’ye indirilen darbeler ve özellikle de bürokrasiden ayıklanması PKK ile mücadelede de başarıları artırdı. FETÖ, alanda kıpırdayamaz hâle gelen PKK’dan ümidini kesti. Bombalar ellerinde patlamaya başladı. FETÖ’nün, referandum öncesi bombalı saldırı talimatlarına son yılların en büyük darbesini yiyen PKK artık cevap veremiyor.

Akıncılar iddianamesi ile yer yerinden oynayacak...

15 Temmuz darbesinin tüm hazırlıkları Akıncılar Üssü’nde yani nam-ı diğer Mürted’de yapıldı.
Darbe buradan yönetildi.
Akıncılar iddianamesi 15 Temmuz darbesinin çatı iddianamesini oluşturacak.
Açıklandıktan sonra emin olun, günlerce bu kan dondurucu bilgileri, talimatları ve ses kayıtlarını konuşacağız.

15 Temmuz gecesi Türkiye’nin direkten nasıl döndüğüne inanamayacağız...

Darbenin yönetildiği Akıncı Üssü’ndeki bütün detayları öğreneceğiz..
Yurt dışı, özellikle ABD ile yapılan telefon temaslarından haberdar olacağız.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Allah nasıl korudu, uçağı F-16’lardan nasıl kurtuldu dakika dakika duyacağız.

Erdoğan’ın uçağı için 6 F-16 kalktı...

Akıncılar iddianamesi FETÖ’ye ve FETÖ’nün algı operasyonlarına büyük darbe vuracak. Aldığımız bazı bilgileri paylaşalım.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Dalaman’dan kalkan uçağını vurmak için Balıkesir, Mürted ve Diyarbakır’daki üslerden ful yüklü olarak toplam 6 F-16 kalktı.
Darbeci FETÖ’cüler Cumhurbaşkanı Erdoğan ve onu İstanbul’a götüren uçağı hedef gösteriyordu.
F-16’ların telsizlerine ulaşan talimat çok açıktı ve birkaç kez tekrarlanıyordu:
-“Hedef Erdoğan, hedef Erdoğan...”
Cumhurbaşkanının “THY 8456 yolcu uçağı” kodunu kullanan TC-ATA, F-16’lar yakıt ikmali yaparken ışıkları kapalı bir şekilde İstanbul’a iniyordu.

Erdoğan’ın uçağının kapısını açan darbeciler ne ile karşılaştı?..

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı öldürme emri alan ve Marmaris’e doğru yola çıkan Sikorsky helikopterlerinden biri Dalaman Havaalanına indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağının kapısını açan FETÖ’cü hainler içerisinin boş olduğunu gördüler. Havaalanının kameralarını da kapattıran hainler aradıklarını bulamayınca alandan ayrıldılar. O sırada Erdoğan’ı taşıyan helikopter ise ışıkları kapalı olarak uçuyordu. Radara yakalanmamak için de alçaktan uçarak Dalaman’a yaklaşıyordu.
Kendilerince hiçbir şeyi şansa bırakmak istemeyen darbecilerin 13 ve 14 Temmuz tarihlerinde Marmaris ve çevresinde keşif uçuşu yaptıkları da belirlendi.

Adil Öksüz’e gelen telefon…

Akıncılar iddianamesi, Obama yönetiminin “hani nerede delil” gibi sürekli tekrarladıkları söylemleri de boşa düşürecek gibi görünüyor.
Sadece itiraflar, bilgi ve belgeler değil, görüntüler ve ses kayıtlarından oluşan iddianamede çok dikkat çekici bilgiler de yer alıyor.
15 Temmuz gecesi darbeyi Akıncılar Üssünden yöneten Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Nurettin Oruç ve Hakan Çiçek’in yaptığı tüm telefon görüşmeleri de deşifre edildi.
Adil Öksüz’ün ABD konsolosluk santral numarasından aranması ise çok dikkat çekici. Herhâlde bu konuda ABD Büyükelçiliğinden bir açıklama yapılacaktır.
Ayrıca Öksüz’ün gece boyunca ABD ile yaptığı tüm telefon görüşmeleri de tespit edildi, kimlerle görüştüğü de kayıtlara alındı.
Deyim yerindeyse Akıncılar iddianamesi açıklandığında yer yerinden oynayacak.
Darbenin ardında hani nerede FETÖ diyenlerin gözleri fal taşı gibi açılacak..
Örgütün Türkiye’ye ihaneti tüm kanıtlarıyla ortaya konacak..
Yazdık, yine yazıyoruz..
Bakarsınız, FETÖ’ye “dinî ve seküler eğitim için çalışan sivil bir cemaat” diyenler özür dilemek zorunda kalır..
Biraz daha sabır...

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.