POLİTİKA - 13 Ekim 2015 Salı 19:18

Bakan Çağatay Kılıç, forklift kullandı

A
A
A
Bakan Çağatay Kılıç, forklift kullandı

Samsun’un Kavak ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir fabrika ziyaretinde forklifte binerek deneme sürüşü yaptı.

Kavak programına muhtarlar ile ziraat odası ve esnaf odaları temsilcileriyle toplantı yaparak başlayan Bakan Çağatay Kılıç, daha sonra Kavak Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika ziyareti yaparak işçilerle görüştü. Fabrika ziyareti sırasında iş makinelerini de yakından inceleyen Bakan Çağatay Kılıç, forklifte binerek bir süre kullandı.

Bakan Çağatay Kılıç, ilçede yapımı tamamlanma aşamasına gelen kapalı spor salonunun bulunduğu tesisi de gezdi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Muhtarlara ‘kokarca’ semineri Samsun’un Çarşamba ilçesinde fındıkta küllenme hastalığı, fındık kurdu ve kahverengi kokarca ile mücadele bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, istilacı bir zararlı olan ve tarımsal ürünlerde önemli kayıplara sebebiyet veren kahverengi kokarca başta olmak üzere fındıkta küllenme hastalığı ve fındık kurdu ile mücadele bilgilendirme toplantısı düzenledi. “Başımız belada” Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, “Fındık, ilçemizin başta olmak üzere bölgemizin geçim kaynağıdır. Dalkıran, kozalak akarı gibi birçok tehlikenin uzun yıllardır takipçisi olup çözümler ürettik. Ancak bunların dışında 5-6 yıldır ülkemizde görülen bir sorunla daha karşı karşıyayız. Kahverengi kokarca sorunu Doğu Karadeniz Bölgemizde başımızı belaya sokacak şekilde faaliyet gösteriyor. 2023 yılının Ağustos ayında 142 mahallemizde kendini göstermiştir. Bu sene ise henüz hasat vakti gelmeden görünmeye başladığını gözlemliyoruz. İlçemiz genelinde toplamda 30 tane köyümüzde bu böcekleri göre uygun tuzaklarımız mevcut. Bu tuzaklar ücreti bakımından pahalıdır. Bundan dolayı biz ilçe müdürlükleri olarak çiftçilerimizin yanında bulunmak istiyoruz. Bizlere ulaşım sağladığınız takdirde sizlerin yanında bu sorunu çözmek ve üretime yardımcı olmak istiyoruz” dedi. “Saha çalışmalarımız devam ediyor” Mekanik ve biyolojik gibi çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Kahverengi kokarca böceğinin verdiği zararları görebilmek adına belirli arazilerde tuzaklarımız mevcut. Bu tuzaklar bize bölgede nasıl bir ilaçlama yapacağımızı göstermiş oluyor. Böylece sadece belli arazilerde ilaçlamış oluyoruz. Aksi takdirde genel bir ilaçlama yaparsak topraktaki yararlı böceğe de zarar vermiş oluruz. Arkadaşlarımız sahada çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu. “İşi ehline bırakacağız” Fındık mahsulüne zarar veren böceklerle mücadele gibi programların önemli olduğuna dikkat çeken Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım ise “Fındık ülkemiz açısından en önemli ihracat unsurumuzdur. Bu önemi kaybetmememiz açısından hep beraber seferber olmamız lazım. İlaçlama noktasında il ve ilçe tarım müdürlükleriyle birlikte hareket etmek bilinçli olacaktır. Bu sayede işi ehline bıraktıktan sonra en doğru şekilde hareket etmiş olacaksınız” şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrasında Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri Gülşah Akarsu ve Kadir Guze, kahverengi kokarca ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, zararlının biyolojisi, yaşayışı ve mücadelesi ile ilgili bilgi aktardılar. Seminere Çarşamba İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Muhammed Fatih Akyüz, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Çiçekdenk, muhtarlar ve üreticiler katıldı.
Kütahya Domaniç’te Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez şenlikleri Kütahya’nın Domaniç ilçesinde, Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez şenlikleri coşkuyla kutlandı. Çukurca Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez şenlikleri, Çukurca beldesi Selim Dede Mesire alanında binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, çocuklar için kurulan çeşitli oyun parkurları ve şişme balonlar büyük ilgi gördü. Animasyon ekipleri ile eğlenen çocuklar keyifli vakit geçirirken, büyükler ise piknik ve mangal yapmanın keyfini yaşadı. Horasan Erenlerinden Selim Dede’nin türbesinin bulunduğu alanda asırlardır kutlanan şenlikler, bu yıl da coşkuyla kutlandı. Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve ardından Kuran tilaveti ile başlayan program, Çukurca Belediye Başkanı Emin Taşgın’ın konuşması ile devam etti. Belediye Başkanı Emin Taşgın "Baharın yeniden uyanışı, baharla birlikte vücut bulan taze hayatın simgesi, birlik ve beraberliğimizin göstergesi olan 12. Geleneksel Selim Dede’yi Anma Hıdırellez ve Çocuk Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Selim Dede’nin mihmandarlığında geçmişten günümüze kutlanan, Sesader Derneğinin başlattığı ve Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz ve üç yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla, Çukurca Belediyesi organizasyonunda coşkuyla kutladığımız Hıdırellez Şenliklerine ev sahipliği yapmanın ve sizlerle olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız" dedi. AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, geleneklerin önemine vurgu yaptı. Çukurca Belediyesi tarafından bu yıl 12. si düzenlenen Selim Dede’yi Anma ve Hıdırellez Şenlikleri’nde konuşma yapan Kütahya Domaniç Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları gösterimi, atlı okçuların muhteşem gösterilerinin ardından sahne bırakıldı. Son olarak yöresel sanatçı Serdal Çağlayan ve Avni Yol sahne aldı. Yöresel oyunların ardından büyük küçük herkes tarafından ilgiyle izlenen sihirbazlık gösterisi yapıldı.
İstanbul Seçil Erzan davasında mağdur sayısı 27’ye yükseldi Yüksek kar getirili "Fatih Terim fonu" vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan davasında 1 yeni mağdur daha ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamenin ana dava dosyasıyla birleşmesiyle mağdurların sayısı 27’ye yükselirken, Erzan hakkında istenen hapis cezası da 87 yıldan 285 yıla kadar yükseldi. Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan’ın da bulunduğu 26 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan’ın davasında 1 yeni mağdur daha ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca birleştirme talepli düzenlenen iddianamenin kabul edilmesiyle mağdur sayısı 26’dan 27’ye yükseldi. ‘’Bankada yönetici olduğundan hem de eşimin ailesinin akrabası olmasından dolayı kendisine güvendim’’ Hazırlanan iddianamede, Fatih Altıntaş ‘müşteki’ sıfatıyla, Seçil Erzan ise ‘şüpheli’ sıfatıyla yer aldı. Müşteki Altıntaş’ın ifadesine yer verilen iddianamede, ‘’2018’de eşimin köyünü ziyaret ettiğim sırada, orada Seçil Erzan’ı görmüştüm. 2023’de Erzan beni arayarak bankanın bünyesinde zengin kişilerin de bulunduğu gizli fonlar olduğunu, bunu kendisinin yönettiğini ve yatırım yapmayı düşünüp düşünmediğimi sordu. Ben de hem bankada yönetici olduğundan hem de eşimin ailesinin akrabası olmasından dolayı kendisine güvendim. Erzan’a amcama karşı açmış olduğumuz bir arsanın ortaklığının giderilmesi davası sonucu satışından gelen 78 bin doları verdim. Parayı verdiğime dair herhangi bir belge almadım. Kendisine vermiş olduğum paradan ne kadar kazanacağımı ve ne zaman alacağımı sorduğumda bana net bir cevap vermemesi, aynı zamanda bana sürekli ‘fona katılması için yeni kişiler bul, bulursan sana da pay veririm’ demesi üzerine kendisinden şüphelenmeye başlamıştım. Zararım giderilmedi, şikayetçiyim’’ ifadelerine yer verildi. İddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Seçil Erzan hakkında talep edilen hapis cezası da 87 yıldan 285 yıla kadar yükseldi.
Hatay Asrın felaketinde hasar alan 500 yıllık tarihi cami ibadete açıldı Hatay’da asrın felaketinde hasar alan ve restore edilen Sarımiye Camii, restorasyon çalışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açıldı. Hatay’ın Antakya ilçesinde bulunan ve 16. yüzyılda inşa edilen Sarımiye Camii, asrın felaketinde hasar almıştı. Depremin yaralarının sarıldığı kentte 500 yıllık tarihi caminin restorasyonu için çalışma başlatılmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen tarihi caminin açılışı, "Vakıflar Genel Müdürlüğünün Kuruluşunun 100. Yılı" temasıyla 06-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında kutlanacak olan Vakıf Haftası etkinlikleri kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla telekonferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Tarihi caminin ibadete açılışına; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya Belediye Başkanı İbrahim Naci Yapar ve il protokolü katıldı. Asrın felaketinde Hatay’da 81 eserin zarar gördüğünü ve bunlardan 59’unun restorosyan işleminin başladığını dile getiren Vali Masatlı, "6 Şubat’ta yaşanan asırların depremiyle birlikte ilimiz her bakımdan ciddi yaralar aldı. Bu yaraların sarılması için ilimizde Cumhurbaşkanımız tarafından imar, ihya ve inşa çalışması devam ediyor. Her alanda çalışma yürütmemizle birlikte özellikle 6 Şubat’taki depremlerde maalesef kültürel değerlerimizde ciddi bir hasar gördü. Bizim burada Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ait 81 tane eserimizde tahribat oluştu. Bunların 59 tanesinde restorasyon işlemini başlattık. 22 tanesinde de proje çalışmaları devam ediyor. Kurtuluş Caddesi’nde bulunan Hünkar Mescidimizi açmıştık. Bugün de Sarımiye Camii’ni Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açmış bulunuyoruz" dedi.