DÜNYA - 07 Aralık 2024 Cumartesi 12:41 | Son Güncelleme : 07 Aralık 2024 Cumartesi 12:42

Bakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile görüştü

A
A
A

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Doha'da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 22. Doha Forumu'na katılmak üzere geldiği Katar'da temaslarını sürdürüyor. Bakan Fidan, forum marjında İranlı mevkidaşı Abbas Arakçi ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler ele alındı.

Suriye görüşmesi

Bakan Fidan'ın Arakçi ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Astana Formatında Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılması planlanıyor.

Doha Forumu

Katar Dışişleri Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenen Doha Forumu, bölgesel ve uluslararası konularda uluslararası tanınırlığa sahip mevcut ve eski karar alıcılar ile düşünce kuruluşları başkanları, akademisyenler ve uzmanları bir araya getiren uluslararası diplomasi forumu olarak biliniyor. Doha Forumu'nun içerik ortakları arasında Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın dördüncüsünü 11-13 Nisan 2025 tarihlerinde düzenleyeceği marka etkinliği “Antalya Diplomasi Forumu” da bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Trendyol 1. Lig: MKE Ankaragücü: 1 - Erzurumspor FK: 2 Trendyol 1. Lig’in 21. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında karşılaştığı Erzurumspor FK’ya 2-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 11. dakikada konuk ekibin kazandığı serbest vuruşta topun başına Teklic geldi. Teklic’in doğrudan kaleye vuruşunda kaleci Ertaç son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi. 18. dakikada Teklic’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Roshi kafayla kaleye doğru gönderdi. Mustafa kafayla vurarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-1 57. dakikada Saponara’nın pasında ceza sahası içinde topla buluşan Rotariu’nun, yerden vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-1 70. dakikada sağ kanattan yapılan ortada ceza sahası içinde Mamba topu kafayla Eren’e indirdi. Eren’in bekletmeden vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-2 Hakemler: Fatih Tokail, Oğuzhan Yazır, Okan Taşköprü MKE Ankaragücü: Ertaç Özbir, İsmail Çokçalış (Halil Pehlivan dk. 77), Diogo Coelho, Mahmut Tekdemir, Hayrullah Bilazer, Osman Çelik (Dalcio dk. 41), Dorin Rotariu, Riccardo Saponara, Ali Kaan Güneren (Michal Rakoczy dk. 69), Kevin Varga, Renat Dadaşov (Rijad Bajic dk. 69) Yedekler: Görkem Cihan, Mert Çetin, Cem Türkmen, Sıraç Astanakulov, Mesut Kesik, Emre Gültekin Teknik Direktör: Kemal Özdeş Erzurumspor FK: Ataberk Dadakdeniz, Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş (Gökhan Akkan dk. 82), Odise Roshi (Salih Sarıkaya dk. 81), Azubuike, Sefa Akgün, Guram Giorbelidze, Tonio Teklic (Furkan Özhan dk. 58), Streli Mamba (Koray Kılınç dk. 74), Eren Tozlu Yedekler: Göktuğ Bakırbaş, Yakup Kırtay, Süleyman Koç, Özgür Sert, Celal Hanalp, Toni Tasev Teknik Direktör: Hakan Kutlu Gol: Mustafa Yumlu (dk. 18), Eren Tozlu (dk. 70) (Erzurumspor FK), Dorin Rotariu (dk. 57) (MKE Ankaragücü) Sarı kartlar: Osman Çelik, Ali Kaan Güneren (MKE Ankaragücü), Ataberk Dadakdeniz (Erzurumspor FK)
Aydın Söke’de Deve Güreşi Festivali renkli geçti Bu yıl 10’uncusu yapılan Söke Deve Güreşi Festivali; Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’ın himayesinde Söke Deveciler Derneği tarafından düzenlendi. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin namlı develerinin katılımıyla Söke-Milas Karayolu üzeri Mağazalar Mevkii’nde düzenlenen 10. Geleneksel Deve Güreşi Festivali bahar havasında gerçekleşti. Söke Kaymakamı Ali Akça, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, Çevre ilçelerin belediye başkanları, muhtarların yanı sıra çok sayıda iş, siyaset ve sivil toplum örgülerinin temsilcileri katıldı. Bahar havasını aratmayan güneşli bir havada gerçekleşen güreşe Sökeliler adeta akın etti, güreşlere Ege Bölgesi’nin farklı şehirlerinden de çok sayıda insan katıldı. Herkesi memnun eden bir organizasyon ile gerçekleşen festivalde yapılan güreşlerde galip gelen şampiyon develer kupalarını aldı. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan, “Güreş festivalinin gerçekleşmesine katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kültürün sürdürülmesi, halkımızın gösterdiği teveccüh oldukça devam edecek. Söke Belediyesi olarak deve güreşleri kültürüne destek vermeye devam edeceğiz” dedi. Söke Deveciler Derneği Başkanı Mehmet Yavaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’a, deve güreşlerine verdikleri destek için teşekkür ederken, çiçek takdim ettiler.
Bursa Mudanya’da tarih, diplomasi ve kültür için güç birliği Mudanya Belediyesi, kültürel, bilimsel ve eğitim alanlarında iş birliklerini güçlendirmek, ilçenin tarihi kimliğinin uluslararası düzeyde daha geniş bir tanınırlık kazanmasını sağlamak amacıyla Diplomasi Araştırmaları Derneği ile bir iş birliği protokolüne imza attı. Mudanya Belediyesi, kültürel ve bilimsel çalışmalar ile eğitim, öğretim ve araştırma projelerinin hayata geçirilmesi hedfiyle Diplomasi Araştırmaları Derneği (DARD) ile önemli bir iş birliği protokolü imzaladı. Mudanya’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini korumanın önemine dikkat çeken Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya’nın diplomasi tarihi açısından dünyada eşsiz bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Geçmişten gelen kültürel yapımızı korumak ve sürdürülebilir hale getirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi. Mudanya’nın eşsizliğini ulusal ve uluslararası arenada daha yüksek sesle anlatmak istediklerini vurgulayan Dalgıç, söz konusu iş birliği ile Mudanya’nın tarihi ve kültürel mirasını uluslararası bir perspektifle ele alarak daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Diplomasi Araştırmaları Derneği’nin bugüne kadar yaptığı çalışmalarla Mudanya’ya kültürel yapısına büyük katkı sağladığına da dikkat çeken Başkan Dalgıç, şöyle devam etti; “Her zaman yanımızda oldular; ne zaman bir fikir ortaya çıksa birlikte çalıştık. Bu nedenle bu iş birliğini çok önemsiyoruz. Akademik, kültürel ve sosyolojik çalışmalar sadece Mudanya için değil, ülkemiz için de büyük bir değer taşıyor. Mudanya olarak bu konuda iş birliği yapıyor olmaktan dolayı kendimizi şanslı hissediyoruz. İmzaladığımız bu protokol ilçemize hayırlı olsun." Diplomasi Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. R. Kutay Karaca ise Mudanya’nın Türk diplomasi tarihi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Mudanya Belediyesi ile yürüttükleri çalışmalar sayesinde ilçenin ulusal ve uluslararası düzeyde adını daha fazla duyurduğunu ifade eden Prof. Karaca, "Mudanyalıların diplomasi ve tarihe olan ilgisi çok fazla. Mudanya Belediyesi ile diplomatik, kültürel ve tarihi alanlarda birçok projeyi hayata geçireceğiz." Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ve DARD Başkanı Prof. Dr. R. Kutay Karaca arasında imzalanan protokol, iki kurum arasında araştırma ve eğitim-öğretim alanlarında bilimsel iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyor. Protokol kapsamında, mevcut çalışmaları geliştirmek, eğitimler düzenlemek, araştırmalar yapmak, ortak proje ve bilimsel yayınlar yapılması ana hedefler arasında yer alıyor.