GÜNDEM - 15 Kasım 2018 Perşembe 15:32

Bakan Hulusi Akar'dan bedelli askerlik açıklaması!

A
A
A
Bakan Hulusi Akar'dan bedelli askerlik açıklaması!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli askerliğin ilk üç celp döneminde yükümlülerin temel askerlik eğitimlerini gerçekleştirdiğini belirterek, bunların dışında kalan yükümlülerin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmalarını 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde yapacağını söyledi.

Şu ana kadar müracaat eden toplam 634 bin 415 yükümlünün işlemlerini tamamladığını kaydeden Bakan Akar, son işlemlerin de askerlik şubelerinde tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti. Bu zamana kadar iki celp döneminde toplam 54 bin 36 yükümlünün bedelli askerlik temel eğitimini tamamladığını, üçüncü celp dönemindeki 13 bin 555 yükümlünün de yarın temel eğitim safhasını tamamlayarak terhis olacaklarını söyledi.
Bunların dışında kalan yükümlülerin bedelli askerlik kapsamında yapacakları eğitim çalışmalarının 24 Kasım 2018 ile 7 Şubat 2020 arasında toplam 37 celp halinde yapılacağını kaydeden Bakan Akar, “Bu gençlerimizin eğitim faaliyetleri 48 ilimizde kara, deniz ve hava ile Jandarma Genel Komutanlığına ait toplam 92 birliğimizde gerçekleşecek. Bunlarla ilgili çalışmalarımız son aşamasına geldi. Önümüzdeki hafta bu gençlerimizin ne zaman, hangi ilde, hangi birlikte temel eğitim görevini yapacakları kamuoyuyla paylaşılacaktır" dedi. 

Bakan Akar, Hakkari Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde yaşanan patlamayla ilişkin Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan idari ve teknik soruşturmanın yakında tamamlanacağını, rapor kendilerine ulaştığında kamuoyu ile paylaşacaklarını kaydetti.  

Derya Yetim
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.