GÜNDEM - 11 Nisan 2021 Pazar 18:53

Bakan Kasapoğlu: “Başta kadınlar olmak üzere halkın spora erişimini önemsiyoruz”

A
A
A
Bakan Kasapoğlu: “Başta kadınlar olmak üzere halkın spora erişimini önemsiyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, başta kadınlar olmak üzere tüm halkın spora erişimini önemsediklerini ve bisiklet turunun yeni bir çıtayı gösterdiğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, Avrupa bisiklet ağı ile Türkiye bisiklet ağı arasında bağlantı sağlayacaklarını ve Türkiye’yi bisiklet ağı ile öreceklerini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya’da yapılacak olan veledromun temel atma törenine katıldı. Açılış öncesi konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ilk etabını başlattıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı himayesi olarak dünyada tek olan ve 56 yıldan beri her geçen yıl daha da güçlenerek devam eden bisiklet turunu bu sene de en güzel şekliyle gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Bugün Konya’dan Alanya’dan devam eden etap, Kemer’e oradan Marmaris Bodrum ve Kuşadası’na geçerek inşallah en güzel şekilde tamamlanacak. 25 ülkeden 170 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek bu organizasyon inanıyorum ki gerek ülkemizin cennet köşelerinden tanıtım adına ve gerekse sporda her gün yükselme kaderimiz adına yeni bir çıtayı bize göstermiş olacak. Bisiklet çevre dostu bir ulaşım aracı. Hem spor açısından dünyanın prestij branşlarından bir tanesi. Bununla birlikte sağlık açısından ayrı imkanlar sunan bir branş. Bu branşın her geçen gün artan ilgi ile halkımız tarafından takibi de bizleri ayrı heyecanlandırıyor. Bu bağlamda da bakanlık olarak hem alt yapıyı hem de spor geliştirme adına büyük bir çaba içerisindeyiz” dedi.

Temelini attıkları veledromun bunun en somut örneği olduğunu kaydeden Bakan Kasapoğlu, “Bununla birlikte sporu da tabana yayma çalışmaları kapsamında bisiklete verdiğimiz önem hem sporcularımızın desteklenmesi hem son yıllardaki kurmuş olduğumuz yeni takımlarla inanıyorum ki çok kısa vadede bizleri bu anlamda çok farklı başarılara götürecek. Bakan Kurum’a da teşekkürlerimi iletiyorum. Çünkü, ülkemizin hem gençlik, spor alanında yarınlara olan güçlü yürüyüşünde kendisinin hakikaten başta stadyumlarımız olmak üzere çok büyük gayretleri ve destekleri var” diye konuştu.

“Başta kadınlar olmak üzere halkın spora erişimini önemsiyoruz”

Başta kadınlar olmak üzere halkın spora erişimini önemsediklerini anlatan Kasapoğlu, “Sporun tabana yayılması noktasında çok anlamlı buluyorum. Bu anlamda da Konya'mızdaki tesislerimizin çok daha güçlü bir şekilde sürekli kullanılmasıyla inanıyorum ki bizlere farklı başarılı getirecek. Konya’nın her alanda olduğu gibi sporda marka şehir olması, spor turizminde marka şehir olması adına çok büyük hamleler gerçekleştirdik. 5. İslami Dayanışma Oyunları inanıyorum ki tarihin en iyi organizasyonunun yine Konya’nın bu güzel ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz aylarda temelini attığımız olimpik havuzumuz, atletizm pistimiz, diğer tesislerimiz birer birer yükseliyor. O bunu bugün görmekten dolayı ayrı bir mutluluk duyduk. Bugün temelini atacağımız veledromumuzu da inşallah en kısa sürede 6-7 ay içerisinde tamamlayacağız. Buradan hem ulusal anlamda değil uluslararası anlamda pek çok organizasyona ev sahipliği yapacağız” ifadelerini kullandı.

“Sporcuların pek çok alanda kendilerini geliştirme imkanı sunmuş olacağız”

Bakan Kasapoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sporcularımızın hasretle beklemiş olduğum antrenman imkanını, pek çok alanda kendilerini geliştirme imkanı da sunmuş olacağız. Bu bir mücadele ve bu mücadele de her şeyden önce birliktelik var inanç kardeşlik Cumhurbaşkanımızın liderliği ile birlikte vizyonu var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bizleri bu anlamda daha bir pratik, daha hızlı karar alma süreçleri ile bu şekilde yürümemize imkan tanıyan bir süreç. Tüm kurumlarla el ele vererek her alanda çıtamızı yukarılara çıkarmak adına bunu her geçen gün hem hissediyor hem yaşıyoruz"

"Türkiye, ilk kapalı veledromuna kavuşacak"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin ilk olimpik veledromu olma ve 17 bin 600 metrekarelik inşa alanına sahip Konya Veledromu’nun 2 bin 275 seyirci kapasitesine sahip olduğunu söyledi. Konya Veledromu’nun 250 metre pist uzunluğuyla, Konya’yı dünyada bisikletin merkezi haline getireceğini anlatan Bakan Murat Kurum, “Şu anda inşa süreci yüzde 25 seviyesinde. Eylül ayının sonu itibariyle tamamlanıp hizmete alınacak ve Türkiye, ilk kapalı Veledromu’na kavuşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, yaklaşık 100 milyon lira yatırım bedeliyle, Dünya bisiklet sporuna, Konya'mızın şehirciliğine ve turizmine katkı sunacak bu tesis için Bakanımıza, Konyalı hemşerilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Konya Veledromu; Konya'mız için, ülkemiz, milletimiz ve genç sporcularımız için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“Bakanlık eliyle toplamda 480 kilometre bisiklet yolunu tamamladık”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak “Daha Yeşil ve Yaşanabilir Şehirler” hedefiyle; ülkeye 2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu yapmak için yola çıktıklarını anlatan Bakan Kurum, “Şu ana kadar sadece bakanlık eliyle toplamda 480 kilometre bisiklet yolunu tamamladık. Projesi bitmiş 450 kilometre bisiklet yolunun ise inşa çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Tabi sadece yapım değil, Afyon Bolvadin’den Malatya Yeşilyurt’a, Antalya’dan, Rize, İstanbul, Trabzon, Batman, Mersin, Muğla Seydikemer’e, Konya Kulu’ya kadar onlarca ilçemizde bisiklet yolu projelerine finansal destek sağladık. Türkiye Bisiklet Yolu Master Planı’mızı hazırlıyoruz. Bu master planla, Avrupa Bisiklet Ağı ile Türkiye Bisiklet Ağı arasında bağlantı sağlayacağız. Ülkemizdeki, tarihi, turistik, doğal alanlara bisiklet yolu güzergahı oluşturacağız. Şu anda Bilkent Üniversitesi ile çalışıyoruz” diye konuştu.

“Ülkemizi bisiklet yolu ağlarıyla öreceğiz”

I. Etap bin 700 kilometre Master Plan’ın ana hatları olan Ankara-Konya-Nevşehir-Kayseri ve Ankara-Eskişehir-Bursa-Sakarya’ya dair planlarını tamamladıklarını kaydeden Kurum, “Şimdi bu güzergahta yapılacak bisiklet yollarımızın uygulama projelerine başladık. Bu yaz inşallah bu güzergahın hızlıca inşasına da başlıyoruz. İnşallah ülkemizi Bisiklet Yolu Ağlarıyla öreceğiz. Projelerimiz tamamlandığında, Edirne'den bisikletine binen bir vatandaşımız, Hakkari’ye, Sinop’tan Hatay’a kadar kesintisiz olarak bu yoldan gidebilecek. Türkiye’nin geleceğine damga vuracak bu projemize ilave olarak; yine Türk futbolunun da yanındayız. Ülkemizde toplam 19 stadyumun inşasını, Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte gerçekleştirdik. Yine birçok eski stadyumun yerine millet bahçeleri inşa ettik, inşa etmeye de devam ediyoruz. Son olarak; bakanımızın başlattığı, Sporun Tabana Yayılması Projesi kapsamında, tam 39 ilimizde gençlerimizin spor yapabileceği alanlar oluşturmak amacıyla; 2,3 milyon metrekare hazine arazimizi Gençlik Spor Bakanlığımıza ve belediyelerimize tahsis ettik” diye konuştu.

Programa, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı'nın yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Konya Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Büyükşehir Belediye Başkanları, ilçe belediye başkanları katıldı.

Ramazan Çetin - Enver Furkan Çelebioğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Bilden: AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Karacadağ bölgesinde koyunculuğun arttırılması için belediye olarak hibe desteği vereceklerini açıkladı. 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde 50’sini belediye olarak kendilerinin karşılayacağını aktaran Bilden, beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttırmayı planladıklarını söyledi. AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, seçim çalışmalarına ilçe ve köy ziyaretleriyle devam etti. Karacadağ’ın eteklerindeki Çınar ilçesine bağlı köylere giderek vatandaşlarla bir araya gelen Bilden, köylülerin sorunlarını dinledi. “Her koyun sürüsünün yüzde 50’sini hibe edeceğiz" En çok yol, elektrik ve koyunculuk ile ilgili sorunların kendisine aktarıldığını ifade eden Bilden, koyunculukla ilgili köylülere müjde verdi. Seçilmesi durumunda köylerdeki sürü sayılarını arttırmak için 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde ellisini büyükşehir belediyesi olarak kendilerinin karşılayacağını taahhüt etti. 5 yıl içerisinde bölgedeki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttıracaklarını vurgulayan Mehmet Halis Bilden, “Bugün 16 köy planladık, huzur içerisinde vatandaşlarımıza uğruyoruz, onların bir sorunları, dertleri, problemleri var mı bunları onlarla istişare ediyoruz. Tabi şimdiye kadar köylerimizin yollarını, köy içi iyileştirmeleri yapmışız, bazılarının da var, onları konuşuyoruz. Elektrikle ilgili sorunlarını köylüler dile getiriyor, yine koyunculukla ilgili sorunları var. İnşallah bizim başkanlığımız döneminde koyunculuğu ciddi bir şekilde destekleyeceğiz, özelikle Karacadağ bölgemizde yıllardan beri süregelen koyunculuk faaliyetleri var, hem et hem de sütle ilgili ülkemizin tarım potansiyeline katkı sağlıyorlar. Ama son zamanlarda özellikle çoban sıkıntısı var ve buraya sürü sayımızı ciddi şekilde arttıracağız, belediye olarak da her sürünün yüzde ellisini belediye olarak biz destekleyeceğiz. İyi ırkları getireceğiz, özellikle zom ırkı var burada, ivesi var, karaman var, köylülerimiz hangisini isterlerse 100 adetten az olmamak kaydıyla yarısını belediye olarak biz karşılayacağız, yarısını da onlar karşılayacaklar ve beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığımızı yüzde 200 civarında arttırmayı planlıyoruz. Belediye olarak da etin tedarikinde doğal olarak, endemik olarak katkımız olacak inşallah. Gece 12’ye kadar köylerimizi geziyoruz ve huzur içerisinde güzel bir siyasi çalışma yapıyoruz, 31 Mart’ta inşallah biz zaferle Diyarbakır’dan çıkmış olacağız” diye konuştu.
Antalya Antalya DOB, Çanakkale Şehitleri’ni andı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde, Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), ’Çanakkale Şehitlerini Anma’ konseri düzenledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve binlerce askerin şehit olma pahasına kendini düşünmeden cepheye atıldığı, istila altındaki Anadolu toprağını karış karış koruduğu Çanakkale Zaferi, 109. yıl dönümünde “Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri” ile anıldı. Antalya DOB sanatçılarının seslendirdiği türküler dinleyenleri duygulandırdı. Konserde Ahmet Adnan Saygun’un bestelediği ‘Bozlak’ ve ‘Yunus Emre Oratoryosu - Dertli Dolap ve No.13’ eserleri, düzenlemesi Onur Altıparmak’a ait ‘Ah Bir Ateş Ver, Manastır’ın Ortasında, Sarı Gelin, Ayrılık, Bülbülüm Altın Kafeste, Çalın Davulları’, düzenlemesi Ahmet Sait Karabulut’a ait ‘Drama Köprüsü ve Çanakkale Türküsü’, düzenlemesi Sayram Akdil’e ait ‘Efem’ anonim türküleri ve ‘Mağusa Limanı, Çökertme ve Yemen’ türküleri seslendirildi. ’Çanakkale Şehitlerini Anma Konseri’nde, Antalya Opera ve Balesi sanatçıları; Soprano Semiha D. Boran ve Sema Çavuşoğlu, Mezzo Soprano Tuğçe Oğuzülgen, Tenor Erdi C. Aybaş ve Devrim Demirel, Bariton Ümit B. Tekinay ve Bas Şafak Güç solist olarak yer aldı. Antalya Devlet Opera ve Balesi Koro Şefi Mahir Seyrek’in koro sanatçılarını yönettiği konserde, Demet Emen (Keman), Dilan Oğuz (Flüt), M. Doğuş Ünver (Bendir), Onur Altıparmak (Piyanist), A. Sait Karabulut (Piyanist) ve Halis Işık (Bağlama) sanatçılara eşlik etti.