GÜNDEM - 19 Kasım 2017 Pazar 23:07

Bakan Kaya, Kocaeli’de binlerce kadınla yürüdü

A
A
A
Bakan Kaya, Kocaeli’de binlerce kadınla yürüdü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Evden Okula Haydi Anneler” Projesi kapsamında düzenlenen sağlıklı yaşam ve doğa yürüyüşüne katılan Bakan Kaya, “Kadınlarımız daha güçlendiğinde, aileler güçlenecek ve toplum güçlenecek” açıklamasını yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun daveti üzerine Kocaeli’ye geldi. Gebze Teknik Üniversitesi’nde yapılan “Evden Okula Haydi Anneler” projesi kapsamında sağlıklı yaşam ve doğa yürüyüşüne katılan Bakan Kaya’ya binlerce kadın eşlik etti.

“Projemizin öznesi ailedir”

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) ve Kocaeli Milletvekili R.Sezer Katırcıoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adanan Köşker, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyeleri ve “Evden Okula Haydi Anneler Spora” Projesinin binlerce kadın üyesinin katıldığı sağlıklı yaşam ve doğa yürüyüşünde bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya da, “Ülkemizde spor, maalesef her vatandaşımızın yaptığı bir şey değil. Ancak “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi kapsamında Kocaelili kadınlarımızın spor yapmasına olanak sağladığı için İbrahim Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Aile Bakanlığı olarak güçlü kadın, güçlü aile ve güçlü toplum diyoruz. Annelerimiz bu projeyle çocuklarına da güzel örnek olacaklar. Kadınlarımız spor noktasında daha bilinçli yaşayarak evlatlarına örnek olacaklar” diye konuştu.

“Tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmak istiyoruz”

“Büyüme hormonlarını artıran faktörlerden biride spordur” diyerek projenin sağlık yönüne farklı pencereden bakarak konuşmasını sürdüren Bakan Kaya, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu bir kez daha tebrik ediyorum. ‘Evden Okula Haydi Anneler Spora projesini tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmak istiyoruz. Ülkemizin tüm kadınlarına selam gönderiyorum. Kadınlarımız daha güçlendiğinde, aileler güçlenecek ve toplum güçlenecek. İnşallah 2023’e hep birlikte güçlü bir şekilde yürüyeceğiz” diye konuştu.

“Evden Okula Haydi Anneler Spora projesi sadece bir spor amaçlı değildir. Projemizin öznesi ailedir. Aileyi güçlendirme, sağlıklı hale getirme, bilinçlendirme ve koruma için başlattığımız bir projedir” diyen Başkan Karaosmanoğlu ise, “Çok önemli olan bu projeyi Kocaeli’de sistemli bir hale getirdik. Hamdolsun artık bu projemizi kentimizde otuz bin kadınımızla yapıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar elli bin, gelecek yıl sonunda da bu sayıyı yüz bine çıkartmaktır” dedi.

AK Parti hükümeti olarak Türkiye’de çok güzel işler yaptıklarını belirten Karaosmanoğlu, “Gerek ruh gerekse beden sağlığımıza dikkat etmeliyiz. Bu proje de öncelikli olarak annelerimiz yer almaktadır. Kadınlarımızı güçlendirme, fiziki ve ruhsal olarak kendilerini mutlu hissedeceği bir yaşama kavuşturmak için çalışıyoruz. Bugün aramıza gelen ve bizimle sağlıklı yaşam yürüyüşümüze katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’ya çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmalar sonrası Bakan Kaya ve Karaosmanoğlu beraberinde ki heyetle birlikte binlerce kadınla sağlıklı yaşam ve doğa yürüyüşünü gerçekleştirdi. 

Murat Kanber - Uğur Konuk
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.