GÜNDEM - 15 Temmuz 2015 Çarşamba 12:31

Baklava nasıl yapılır? Ev yapımı baklava tarifi

A
A
A
Baklava nasıl yapılır? Ev yapımı baklava tarifi

Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kala bayram telaşı başladı. Peki bayramın gözde tatlısı baklava nasıl yapılır? Baklava yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylar haberimizde

11 ayın sultanı Ramazan'ın bitmesine sayılı günler kala bayram telaşı başladı. Bayramlarda en gözde tatlılarından olan baklava nasıl yapılır? Baklavanın şerbeti nasıl hazırlanır? Baklavanın püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylar;

EV YAPIMI CEVİZLİ BAKLAVA NASIL YAPILIR?

5 su bardağı un
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı su
1 fiske tuz
1 çay bardağı süt

AÇMAK İÇİN:

buğday nişastası

İÇ HARCI İÇİN:

ceviz

ÜZERİ İÇİN:

200 gr. tereyağı

ŞERBETİ İÇİN:

1 kg toz şeker
4 su bardağı su
yarım limon

Baklava nasıl yapılır? Ev yapımı baklava tarifi

HAZIRLANIŞI:

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Tuzunu ve kabartma tozunu döküyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Havuza yumurtaları kırıyoruz. Sıvıyağı, sütü ve sirkeyi döküyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğurmaya başlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru yuvarlıyoruz ve kalın bir fitil haline getiriyoruz. Fitili önce 3 eşit parçaya bölüyoruz. Bu üç hamurdan da 17şer dilim hamur kesiyoruz. Bu hamurları da üzerine nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. 3 tane 17 kat baklava hamurunu açıp üstüste koyuyoruz.

Üçünü de tekrar tepsi büyüklüğünde açıyoruz. ilk 17 katlı hamuru yağladığımız tepsiye yerleştiriyoruz. Üzerine öğüttüğümüz cevizin yarısını serpiyoruz. İkinci 17 katlı hamuru da üzerine yerleştiriyoruz. Kalan cevizi üzerine serpiyoruz. Son parça 17 katlı hamuru da parçalanmamış tarafı üste gelecek şekilde yerleştiriyoruz. Kenarlarını bıçak yardımıyla, dikkatli bir şekilde içeri doğru itiyoruz. Baklavamızı dilimliyoruz. Üzerine eritilmiş olan tereyağını gezdirerek döküyoruz.

5 dakika yağını çekmesi için bekletiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. 20 dakika sonra fırının derecesini 190a çıkarıyoruz. Nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini kaynatıyoruz ve soğutuyoruz. Soğumuş şerbeti sıcak baklavaya döküyoruz ve şerbetini çekince servis ediyoruz.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.