DÜNYA - 25 Kasım 2017 Cumartesi 11:18

Bangladeş, Rohingya Müslümanları için BM ile anlaştı

A
A
A
Bangladeş, Rohingya Müslümanları için BM ile anlaştı

Bangladeş, Rohingya Müslümanlarının evlerine güvenli bir şekilde geri dönmesine yardım etmesi noktasında BMMYK ile anlaştığını açıkladı.

Bangladeş, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile Rohingya Müslümanlarının dönüşüne yardım etmesi konusunda anlaştığını açıkladı. Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Hasan Mahmud Ali, yaptığı açıklamada Bangladeş ve Myanmar’ın 600 binden fazla Rohingya Müslümanının evlerine geri dönmesine yardım etme noktasında Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ile anlaştıklarını belirtti. 

Myanmar'ın Arakan bölgesinde sürdürülen çatışma sebebiyle Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların geri gönderilmesi ile ilgili Bangladeş-Myanmar arasında imzalanan anlaşmaya göre Rohingya Müslümanları 2 ay sonra evlerine dönmeye başlayacak.

Öte yandan, 25 Ağustos'tan bu yana 600 binden fazla Rohingya Müslümanı Bangladeş'e sığındı. Bangladeş'e sığınan Arakanlılar, kurulan kamplarda binlerce sorunla karşı karşıya kaldı. Arakanlılar, yeni yapılan anlaşmayla kalıcı bir çözüm olacağını umuyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "Çok rahat puan alacağımız maçtı" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Galatasaray mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Çok rahat puan alacağımız maçtı" dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Fatih Karagümrük, evinde karşı karşıya geldiği Galatasaray’a 3-2 yenildi. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "İstediğimiz oyunu oynadık, planımız tuttu. Galatasaray’a karşı iyi oynadık. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Saha içerinde bütün opsiyonları kullandık. Maalesef kötü oynadık. Sezon başından beri bunu bir türlü atlatamadık. Çok rahat puan alacağımız maçtı. Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Son 2 hafta çok kritik. Hiç kimsenin hakem hatasına tahammülü ve sabrı kalmadı. Buradan federasyon başkanı ve bütün yetkililere çağrı yapıyorum, lütfen bu maçlarda ellerinden gelen iyi hakemleri versinler. Düşen takımlar için maddi, manevi bedelleri ağır oluyor. Oynayacak maçların hepsi kritik hale geldi. Kim hak ediyorsa o kazansın. Yan faktörlere kimsenin tahammülü kalmadı" diye konuştu. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda 4 büyük takımla oynadıkları maçlarda deplasman takımı taraftarlarına tribünlerin yüzde 30’unun açıklamasının hatırlatılması üzerine Kafkas, "Buradan bir hasılat geliri elde ediliyor. Onunla da oyuncuların ödemeleri yapılıyor. Türkiye’deki düzen çok farklı. Biraz önceki basın toplantısında kaç kişi vardı, şimdi kaç kişi var? Oyunla ilgili bir şey konuşamıyoruz. Kimsenin Karagümrük’ün ne yaptığı, ne oynama çalıştığıyla ilgili bir derdi yok. Ben olsam tribünün hepsini açarım" şeklinde konuştu.