POLİTİKA - 05 Mayıs 2015 Salı 16:50

Başbakan Davutoğlu'ndan çözüm sürecinde kararlılık mesajı

A
A
A
Başbakan Davutoğlu'ndan çözüm sürecinde kararlılık mesajı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Çözüm sürecini her ne olursa olsun sonuna kadar götüreceğiz” dedi.

Kars’ta halka seslenen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “1987 yılında eşim mecburi hizmet için buraya geldiğinde burada aylarca kaldım. Küçük kızım ve eşimle Kars’ın yaylalarını dolaştım. Bu toprakların feyzi başka. Kars burada medeniyetin tohumunun atıldığı yerdir. Kars milli birliğimizin, beraberliğimizin sembol şehridir. Kars’a baktığımızda doğudan yükselen güneşi görürüz. Kars bize Asya’nın derinliğini, Avrupa’nın ufuklarını ortaya koyar. İşgal dönemlerinde inançla direnmiştir Kars. Milli birliğin ve bütünlüğü en iyi Kars anlar. Milli birlik ve beraberlik diyecek miyiz? Milli iradeyi dimdik ayakta tutacak mıyız? Ayrımcılık yapanlara bu millet tek yürektir diyecek miyiz? AK Partiye üçte üç Kars hediyesi verecek miyiz?” dedi.

Davutoğlu, “TANAP projesi ile Azerbaycan’ın gazını alıyoruz Avrupa’ya götürüyoruz. Bakü-Tiflis-Kars demir yolunu Avrupa’ya bağlıyoruz. Biz bu birliği beraberliği her zaman Kars merkezli olarak Kafkaslar’da sürdüreceğiz” diye konuştu.

AK Parti’nin edep, haya, ahlak, erdem, irfan hareketi olduğunu belirten Başbakan Davutoğlu, “Sarıkamış’a yürüyenlerin torunları birdir. Fitne odaklarına karşı kardeşliğimizi koruyacak mıyız. İşte çözüm süreci budur. Ne olacak diyorlar. Çözüm süreci millete mal olmuş. Milletin birlik ve beraberliğinin teminatıdır. 78 milyon kardeşimizi bir ve beraber kılacağız. Bir hesap muhasebe günüdür. Bazıları gelip buraya milliyetçilik üzerine konuşabilir. 2001 Türkiye’si nasıl bir Türkiye’ydi. IMF’ye muhtaç olan bir Türkiye’den memnun muydunuz? O zaman Bahçeli başbakan yardımcısıydı. Yuhalamayın. Eleştiririz, yuhalamayız. Hep bunu söylüyorum. AK Parti edep, haya, ahlak, erdem, irfan hareketidir. Almanya’daydım iki gün önce. Kars’tan, Erzurum’dan giden vatandaşlarımızla bir araya geldik. Al bayraklarla karşıladılar bizi. Al bayrağa canımız feda. Al bayrağımızı gönlümüze nakşetmişiz. 163 dış temsilcilik vardı, 228 dış temsilciliğimiz var. Dünyada en çok temsil edilen ülkeler arasında altıncı sıradayız. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar” şeklinde konuştu.

“KENDİ UÇAĞIMIZI 2019’DA UÇURACAĞIZ”

Türkiye’nin artık kendi tankını, helikopterini yaptığını ifade eden Başbakan Davutoğlu,

“Türkiye Cumhuriyeti kendi tankını yapıyor. Bir hayaldi, Türk yapımı helikopter Türkiye semalarında. Milletin onurunu korumak budur. Kendi uçağımızı 2019’da uçuracağız. Milli savaş gemimizi yapıyoruz. Milli denizaltımızı yapıyoruz. Türkiye’de her şey milli ve yerli olacak. Sayın Bahçeli bizim milliyetçiliğimizi sorgulayamaz” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Başbakan Davutoğlu, “Fitne odaklarına inadına çözüm süreci diyoruz. Bu topraklar 30 yılı aşkın sürede 30 bin canımızı kaybettik. Bir daha bu topraklarda terör üzerinden tek bir canımızı kaybetmek istemiyoruz. Buna fırsat vermeyeceğiz” diye konuştu.

“BİZ MİLLETİMİZLE GÖNÜL DİLİYLE KONUŞURUZ”

“Biz Kars’ın oğluyuz. İşte bu muhabbeti görsünler. Demirtaş görsün, Kılıçdaroğlu görsün, Bahçeli görsün. Görsünler öğrensinler, Biz milletimizle gönül diliyle konuşuruz” diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sözde soykırım iddialarıyla bizi kıskıca almaya çalışanlar ister Papa, ister parlamentolar gelin Kars’ın meydanına kulak versinler. Biz tarihimizi konuşuruz, yüzleşiriz. Acıyı paylaşırız. Zinhar boyun eğmeyiz. Dedelerimiz gibi baş veririz baş eğmeyiz. Kars’tan bütün Kafkasya’ya bir selam olsun, gelin aramızdaki ihtilafları çözelim. Gelin barış olalım. Gelin yeni bir Kafkasya kuralım. Biz bu çağrıyı yaparken Ermenistan’da kardeş can Azerbaycan’ın işgal ettiği topraklardan çekilsin. Biz barış yolcularıyız. Dünyada barış yolcusuyuz.”

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ı da eleştiren Davutoğlu, “Karslı diyor ki Kudüs bizimdir bizim kalacak. Demirtaş gelsin duysun. Buraya geldiği zaman önce Selahattin Eyyubi’den özür dile, sonra huzura gel diyecek misiniz. CHP ile HDP aynı dili kullanıyor. CHP imam hatiplerin orta kısmını kapatalım diyor. İkisi de Diyanetimiz, herkesin hürmet ettiği Diyanetimizle uğraşıyor. Demirtaş Diyanet’i kapatacağını söylüyor. İzin verir misiniz? İkisinin de derdi bu milletin dini ve manevi değerleri, bunu yıkmaya çalışıyorlar. HDP’liler batıda barıştan söz edip, doğuda musluklardan kan akan bilbordlar asıyorlar. Bu tehdide izin verir misiniz? Sandığa sonuna kadar sahip çıkacak mısınız?” dedi.

“KIŞ SPORLARI KORİDORU OLUŞTURUYORUZ”

Başbakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ozanlar şehri Kars’lılara teşekkür ediyorum. Bizi durdurmak için her türlü provokasyonu yaptılar. Ama durdurabilirler mi, milletin verdiği iktidarı sonuna kadar kullanırız. Muhalefet İsrail ağzı ile konuşuyorlar. Biz milletin ağzı ile konuşmaya devam edeceğiz. Çözüm sürecini her ne olursa olsun sonuna kadar götüreceğiz. Seçim sonucu ne olursa olsun bu süreci devam ettireceğiz. Ankara’dan gelen hızlı tren Sivas’a geldi, Erzincan’a, oradan Erzurum’a, oradan Kars’a gelecek. Buradan da Bakü’ye kadar gidecek. Kars’ta en büyük lojistik merkezler birimi kurmaya kararlıyız. Kış sporları koridoru oluşturuyoruz.”

Başbakan Davutoğlu, mitingin ardından AK Parti Milletvekili adayları Mehmet Uçum, Selahattin Beyribey ve Ensar Erdoğdu ile birlikte vatandaşları selamladı. Mitingde “Başbakan Ahmet, babana rahmet” tezahüratları atıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden sempozyum Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin (HUBİTEM Merkezi) düzenlediği Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu’nda (HUBİTSEM) akademik dünya ile iş hayatı buluştu. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliğiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatının bir araya geldiği sempozyumda atölye çalışmaları yapıldı. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, sempozyuma ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bilişim hukuku, hukuk, yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi, hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu” dedi. Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şunları söyledi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek, yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile iş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarıda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yakmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bugün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile bağ kurmasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların yer aldığı sempozyum, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
İstanbul Hikmet Karaman: “Üç puan aldığımız için mutluyuz” Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, İstanbulspor maçının ardından yaptığı açıklamada, uzun zaman sonra deplasmanda galibiyet alınmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, “Üç puan aldığımız için mutluyuz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Uzun zaman sonra deplasman galibiyeti alınmasının sevindirici olduğunu aktaran Karaman, “Maçın 10. dakikasında golü bulduk. Sonrasında farkı açabilirdik Ancak müsabakanın son 15 dakikasında İstanbulspor bizden üstün oynadı. Daha organize olabilseler veya son pası verebilseler golü bulabilirlerdi. Uzun süre oynamayan, şans bulamayan arkadaşlarımız vardı. Bazen hamle gücü bazen de bu gibi durumlarda ikinci golü atabilen oyuncularımız eksikti. Üç puan aldığımız için mutluyuz. Osman Zeki Korkmaz hocayı ve takımını tebrik ediyorum. Hakemlere de teşekkür ediyorum. Temiz bir maç yönettiler. Önümüzdeki hafta içeride oynayacağımız önemli bir maç var. Sakat ve cezalı oyuncularımız da aramıza katılacak. Rekabet ortamı biraz daha artacak. Galatasaray maçında müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Adana Demirspor taraftarı maç öncesi ve içinde bizi çok iyi bir şekilde destekledi. Haftaya güzel futbolla alacağımız skorla onları da mutlu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.