GENEL - 11 Eylül 2008 Perşembe 22:52

Başbakan işçilerle iftar yaptı

A
A
A
Başbakan işçilerle iftar yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karayolları işçileriyle şantiyede iftar yaptı.

Başbakan Erdoğan, Yahşihan ilçesine bağlı Mahmutlar'daki Karayolları şantiyesinde işçilerle iftar yemeğinde biraraya geldi. İftar yemeğine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte gelen Başbakan Erdoğan, işçilerle birlikte sıraya girerek, tabldot yemeği aldı. İftarını suyla açan Erdoğan, işçilerle aynı masayı paylaştı.

Menüde ezogelin çorba, içli pirinç pilavı, kavurma ve baklava yer aldı. Yemek sırasında işçilerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinleyen Erdoğan, daha sonra bir konuşma yaptı. Erdoğan, Elmadağ rampalarının yıllar yılı 'ölüm rampaları' olarak anıldığını ancak bunların artık ortadan kalkacağını, vatandaşların artık özgüven içerisinde yolculuk yapabileceği bir güzergah haline geleceğini kaydetti.

"Artık Ankara'dan çıkanlar sadece Samsun'a kadar değil Sarp'a kadar bölünmüş yoldan geçebilecekler" diyen Başbakan Erdoğan, bunun sürücülere zaman da kazandıracağını bildirdi. Savaşlarda kaybedilen insanlardan daha fazlasının trafik kazalarında kaybedildiğini dile getiren Erdoğan, bunun ihmal edilmeyecet bir konu olduğunu söyledi. Erdoğan, iktidara geldiklerinde 2x2 duble yol, bölünmüş yol ifadesini kullandıklarında muhalefetin dalga geçtiğine de işaret ederek, AK Parti iktidarına kadar Türkiye'de yapılan bölünmüş yol miktarının 6 bin kilometre civarında olduğunu, şu anda ise 8 bin 500 kilometre duble yolun bittiğini açıkladı. Hükümet olarak duble yollara yine hız verdiklerinin altını çizen Erdoğan, "Gerek bu yıl sonu itibariyle, gerek önümüzdeki yıl sonu itibariyle, sadece dönemimizde yaptığımız duble yollar hakikaten şu ana kadar olan süratin o kadar üzerinde bir süratle, ülkemizin 15 bin kilometrelik bölünmüş yol ağını, dönemimize ait olanı söylüyorum, bitirmiş olacağız. Yani bizden önce yapılmış olanı, buna karıştırmıyorum" diye konuştu.

Bundan sonra arazinin Hazine'ye ait olduğu yerlerde 2x3 yollara da başlanacağını açıklayan Erdoğan, "2x3 yollarla çok daha rahat trafik imkanının olduğu inşallah yol güzergahlarına da ulaşacağız. Yani bir otoban, otoyol kalitesinde olmayacak ama şu anda bizim ihtiyacımızı çözecek yollara inşallah ülkemiz kavuşacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, bir ulusun medeni olmasının yol ve sudan geçtiğine de dikkati çekerek, "Yolunuz varsa, suyunuz varsa, elektriğiniz varsa, 'Ben medeniyim' diyebilirsiniz. Bunlar yoksa medeniyetten bahsedemezsiniz. İşte şimdi Türkiye bunları yakaladı, yakalıyor ve yakalayacak ve hızla bu noktadaki çalışmamızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

İşçilerin bayramını da kutlayan Erdoğan, birlik ve beraberlik temennisinde bulundu. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından şantiyede incelemelerde de bulundu. Bir işçi çocuğuyla sohbet eden Başbakan Erdoğan, harçlık vermeyi de ihmal etmedi.

Başbakan Erdoğan ile iftar yemeğinde aynı masayı paylaşan işçiler, Başbakan'ın kendilerine maaşlarını zamanlarında alıp alamadıklarını sorduğunu söyledi. "Başbakan bizim özlük haklarımızı sordu" diyen işçiler, maaşlarını zamanlarında aldıklarını Başbakan'a ilettiklerini bildirdi. İşçiler, Erdoğan ile güncel konularda sohbet etmediklerini bildirdi. Erdoğan'ın iftar menüsünü hazırlayan aşçı da, "Sayın Başbakan'a kavurma, pilav, tatlı ve ezogelin çorbası hazırladım. Menü Başbakan'ın isteği üzerine bize bildirildi. Ben de onun istediği yemekleri yaptım" diye konuştu.

DEVLET ARIK / ANKARA

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "6 ilde düzenlenen ‘Mahzen-35’ operasyonlarında 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 ilde düzenlenen “Mahzen-35” operasyonları ile 6 ayrı suç örgütünün çökertildiğini, operasyonlarda elebaşlarının da aralarında bulunduğu 46 şüphelinin yakalandığını açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, 6 ilde düzenlenen operasyonlar ile Antalya’da Engin Tatar, Balıkesir’de Mehmet Canbaz, Gaziantep’te Eyyüp Doğruer, Konya’da Recep Örnek, Mersin’de Okday Gün ve Uşak’ta Erkan Saltık’ın elebaşılığını yaptığı 6 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşlarının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 46 şüpheli yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Antalya, Balıkesir, Gaziantep, Konya, Mersin ve Uşak İl Emniyet Müdürlükleri, KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; kumar faaliyetleri kapsamında borç adı altında para vererek yüksek faizle geri istedikleri ve parayı ödeyemeyen kişilere yönelik silahlı saldırı eylemleri düzenledikleri, tefecilik faaliyetleri kapsamında yüksek faizle borçlandırdıkları kişilerin iş yerleri ve araçlarına zorla el koydukları ve bu malları örgüt üyelerinin üzerine geçirdikleri, rekabet ve alan kavgası içerisinde oldukları diğer suç gruplarının kumar oynattıkları yerlere silahlı saldırı düzenlendikleri, ev sahipleri ile kiracılar arasındaki kira artışı ve kiralanan evin boşaltılması konularına müdahil olarak baskı, cebir ve şiddet yoluyla haksız kazanç elde ettikleri, kişiler arasında meydana gelen alacak verecek konularına müdahil oldukları ve sözde mahkemeler kurarak haksız menfaat sağladıkları, zorla ve tehditle el koymak istedikleri işletmelerde kavga çıkararak, iş yeri sahiplerinin üzerinde baskı kurdukları, eğlence mekanlarında bulunan örgüt üyesi kadınların aracılığıyla kişileri tuzağa düşürdükleri ve şantaj yaparak silah zoruyla bu kişilerden yüksek miktarda para aldıkları, uyuşturucu madde ve silah ticareti yaparak haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda, 30 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği, otomatik silah, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu.