GENEL - 27 Mart 2010 Cumartesi 18:01

Başbuğ 'Dersimiz Atatürk'ü izledi

A
A
A
Başbuğ 'Dersimiz Atatürk'ü izledi

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız 'Dersimiz Atatürk' adlı filmi izledi.

Panora Alışveriş Merkezi'nde filmi izleyen Başbuğ, filmin senaryo yazarı Turgut Özakman, yönetmen Hamdi Akın ve başrol oyuncusu Halit Ergenç ile basın mensuplarına filmle ilgili değerlendirme yaptı. Başbuğ, filmi büyük bir mutlulukla izlediklerini belirterek, "Filmi izlerken duyduğumuz mutluluğun çok nedeni var. Birinci neden geleceğimizi emanet edeceğimiz genç yavrularımızla beraber olmak. Onlarla birlikte bu filmi izlemek büyük bir ayrıcalık. Tabii her şeyden evvel bu filmi senaristliğini yapan Sayın Özakman'la beraber olmak, filmin yönetmeni Sayın Alkan, filmin iki yapımcısı ve başrol oyuncusu Halit Ergenç'le bu filmi seyretmekten büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

 

"Atatürk'ü Atatürk yapan okumaktır"


Filmin başında da ifade edildiği gibi Atatürk'ün yaşantısını bütün detaylarıyla, her şeyiyle bir filme sığdırmak Sayın Özakman'ın dediği gibi mümkün olmadığını kaydeden Başbuğ, "Bu filmde çok isabetli ve doğru olarak Atatürk'ün yaşamını ifade etmiş. Atatürk'ün yaşamı demek Cumhuriyet demek. Atatürk'ün yaşamı ve Cumhuriyet'in yaşamından ana kesitleri çok güzel yansıdığını gördük. Bir kere daha o dönemleri hatırladık. Filmde emeği geçen herkese başta Sayın Özakman olmak üzere bütün yapımcılar, yöneticiler ve aktörlerimize hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. Filmin gençler için çok büyük bir eser olduğunu değerlendiriyorum. Özellikle Atatürk, Cumhuriyet dönemi hakkında çok şey söylenebilir. Bana göre bu filmin ana mesajı, her şeyden evvel, bir ülkenin eğitim ve öğretimin en önemli olduğu noktasını işlemektedir. Filmde hatırlıyorsunuz, her yerde eğitim ve öğretimin ve bu kapsamda öğretmenlerin ne kadar önemli olduğunu devamlı altı çizildi. Aynen büyük bir içtenlikle buna katılıyorum. Gerçekten ülkelerin geleceğinde, genç nesillerin eğitimi ve öğretimi her şeyin önünde geliyor. Son yıllarda biliyorsunuz, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesi Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçesini geçti. Biz bundan mutluluk duyarız. Gerçekten, gelecek daha iyi yetişmiş, Atatürk ilkeleri ve Atatürkçü düşünce sistemi içinde, daha iyi yetişmiş gençlerle Türkiye çok daha yukarılara gidecektir. Eğitim öğretim her şeyin başıdır. Atatürk'ü. Atatürk yapan okumaktır. Okumak, okumak, okumak. Nasıl okumak? Sorgulayarak okumak, sorgulayarak okumak, sorgulayarak okumaktır" şeklinde konuştu.

 

AHMET UMUR ÖZTÜRK / ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tolunay Kafkas: "4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Antalyaspor galibiyetiyle ilgili, "Kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum" dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda karşılaştığı Antalyaspor’u 4-1 mağlup etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Maçta pozisyon hataları yaptıklarına değinen Kafkas, "Çok stresli ve gergin maçlar oynuyoruz. Her maç final havasında. Bu oyun daha önceki maçlara göre istediğimiz gibi değildi ama sonuç önemli. Özellikle bizim takımın pres gücü yüksekti. Bunun da nedenleri var tam anlamıyla yapamadık. Sakat oyuncularımızın yeni yeni dönmesi. Bazı pozisyon hataları yaptık. Oyunun belli bölümünde topu rakibe bırakıp kontrol etmeye çalıştık. Aslında oyun planımızın içerisinde yoktu ama plan değişikliğine gittik. Sonuçta kazanmak bizim için çok önemliydi. Kalan 4 maçımızdan 2 tanesini alıp ligde kalacağımıza çok inanıyorum. Antalyaspor ve Sergen Hocaya da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. "Her maçı kazanabilecek güçte takımız" Gelecek hafta deplasmanda karşılaşacakları Kayserispor ve ligin kalan bölümüyle ilgili Kafkas şunları söyledi: "Kayseri’de kazanmak istiyoruz. Bizim şöyle bir avantajımız var; son 4 haftaya girerken yükselişimiz var. Hem sonuç olarak hem oyun olarak. Eğer bunu artıya çevirebilirsek her maçı kazanabilecek güçte takımız. Ligde 37-38 ve 40 puanlar tehlikede olduğunu düşünüyorum."