GÜNDEM - 26 Kasım 2014 Çarşamba 09:46

Başıboş köpekler çarşı merkezinde cirit atıyor

A
A
A
Başıboş köpekler çarşı merkezinde cirit atıyor

Hakkari’de sayıları hızla artan ve bir türlü önüne geçilemeyen başıboş köpeklerin çarşı merkezinde sürüler halinde gezmeleri büyük tedirginlik oluşturuyor.

Şehrin değişik mahallelerindeki evlerin balkonlarında bulunan ayakkabıları götüren ve okula giden çocukların korkulu rüyası haline gelen başıboş köpeklerden dolayı vatandaşlar akşamları evlerinden çıkamıyor. Hakkari caddelerini mesken tutan köpek sürüsü, gece saatlerinde Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde toplanmaları, İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı tarafından görüntülendi. Caddenin tamamına yayılan başıboş köpek sürüsü görenleri hayrete düşürdü. Refüjleri kazıyarak yiyecek arayan köpekler, ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirdiler.

“ÇOCUKLAR OKULA GİDEMİYOR”

Son günlerde sayıları artan başıboş köpekler yüzünden çocuklar okula ailelerinin refakatinde gitmek zorunda kaldığını ifade eden vatandaşlar, “Başıboş köpekler kuduz olabilir veya farklı hastalıklar taşıyabilir. Çocuklar korkudan dolayı ailelerinin refakatinde okula gidiyor. Esnaflar bile evleri çarşı merkezine yakın olmasına rağmen korkudan taksi ile evlerine gitmek zorunda kalıyor. İlgili kurumun acilen buna el atıp hayvan barınağı yapmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.
Dağgöl Mahallesi Muhtarı İvdi Taşkın ise, başıboş köpeklerin mahallede büyük tehlike oluşturduğunu söyledi. Taşkın, “Bu sorun çok büyüktür. Bazen bu köpekler çocuklara saldırıyorlar, bazen de evlere kadar giriyorlar. Aileler çocuklarını korku içinde okula götürüyor” dedi.

“KÖPEKLERİ İL DIŞINA ÇIKARTIYORUZ”

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Naif Yaşar ise, başıboş köpeklerle ilgili büyük bir sıkıntı olduğu gibi şikayetlerin ise peş peşe geldiğini söyledi. Yaşar, “Başıboş köpeklerin bertarafı için çalışma yapıyoruz. Uyuşturup il dışına çıkartıyoruz. Ancak bununla yeteri kadar mücadele ettiğimiz anlamına gelmez. Bu konuda köpekleri uyuşturmak için ilaç aldığımız bir firma ile görüştük. Kendileri de ekipleri ile bu konuda bize destek vereceklerini söylediler. Hem başıboş köpeklerin kısırlaştırılması ve bunların uyuşturulup il dışına çıkartmak için yardımcı olacaklar. Bu konuyu biz belediye başkanımız ile paylaştık. Bu firmadaki arkadaşların gelişini bekliyoruz. Onlarla birlikte başıboş hayvanlara karşı bir mücadele yürüteceğiz. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi ile birlikte bir çalışmamız var. Burada köpek barınma merkezleri olmadığı için başıboş köpeklerin Van’daki barınma evine nakil edilmesi içinde bir çalışmamız bulunmaktadır” dedi. 

MİMAR KAYA
HAKKARİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Akıl Küpü Kütüphaneleri YKS sınavı öncesi doldu taştı Haziran ayında gerçekleşecek olan YKS sınavına hazırlanan binlerce öğrenci; Melikgazi Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Akıl Küpü Kütüphanelerine yoğun ilgi gösteriyor. Eğitimde öncü hizmet ve yatırımlarıyla gençlere değer veren Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; "Gençlerimiz için yaptığımız ve Türkiye’de örnek olan projemiz olan Akıl Küpü Kütüphanelerimiz, öğrencilerimize kendi mahallelerinde rahat, güvenilir ve nitelikli bir ortamda ders çalışmalarına imkân tanıyor. ’Gençlere yatırım, geleceğe yatırım’ diyerek ilçemize 5 yılda tam 15 adet kütüphane kazandırdık. Akıl Küpü Kütüphanelerimiz, özel okuma salonları, ders çalışma alanları, bilgisayar odaları, kafeterya, grup çalışma alanları gibi çeşitli yönleriyle gençlerimize hem ders çalışabilecekleri hem de sosyalleşebilecekleri bir yaşam alanı oldu. Şu anda üye sayımız 45 bin olmuş durumda. Kütüphanelerimize bu denli yoğun ilgi gösterilmesi bizleri memnun ediyor. Öğrencilerimizin huzurlu ve konforlu bir ortamda ders çalışıyor olması başarıyı da beraberinde getiriyor. Ülkemizi adım adım ileriye taşıyacak hedeflerimizi gençlerimizle birlikte hayata geçireceğiz" dedi. Yeni projeler yolda Türkiye’de eğitime en çok yatırım olan belediye olarak akıl küpü kütüphanelerinin yanı sıra yeni projelerle de gençlerin yüzünü güldüreceğini belirten Başkan Palancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim her zaman önceliğimiz. İlçemize kazandırdığımız 21 okul, 15 Akıl Küpü Kütüphanesi ile binlerce gencimize farklı bir bakış açısı kazandırmayı, eğitime katkı sağlamayı başardık. Bu dönemimizde de eğitime olan yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Dahiler Koleji Projemiz, 7/24 Kütüphanemiz ve Bilgiyi Ticarileştirme Merkezimiz, Çocuk Üniversitemiz gibi Türkiye’ye damga vuracak projelerimiz yolda. Her şey gençlerimiz için. Hizmet bizden başarı sizden! Akıl Küpü Kütüphanelerimize yoğun ilgi gösteren, ders çalışmayı, kitap okumayı seven tüm gençlerimize teşekkür ediyor; sınava girecek tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum.”
İzmir Altınordu sezonu hedeflediği yerde bitirdi TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta uzun bir süre düşme korkusu yaşayan Altınordu, sezonu 12. sırada bitirerek kümede kalma hedefini gerçekleştirmeyi başardı. Geçtiğimiz sezon 1. Lig’den TFF 2. Lig’e düşen Altınordu, birçok oyuncusu ile yollarını ayırıp altyapı patentli oyuncularla yola devam kararı almıştı. 2. Lig Beyaz Grup’ta sezona istediği gibi başlayamayan ve ilk 8 hafta galibiyete hasret kalan kırmızılı-lacivertliler, bu süreçte düşme korkusu yaşadı. Altınordu, ligin orta bölümlerinde zaman zaman istediği sonuçlar alsa da, tehlikeli bölgeden uzaklaşmayıp adeta ateşle oynamıştı. Son haftalara doğru vites yükselten İzmir ekibi, yenilmezlik ve galibiyet serilerine imza atarak düşme hattından uzaklaşıp sezonu 12. sırada bitirmeyi başardı. Böylece Altınordu, kümede kalarak ligi hedeflediği yerde birdi. Altınordu’da Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın hayali gerçek oldu TFF 2. Lig ekiplerinden Altınordu’da Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın hayali gerçek oldu. Öz kaynak sisteminden yetiştirdiği futbolcularla dikkat çeken İzmir ekibi, mücadele ettiği liglerde kadrosunun ilk 11’inde ağırlıklı olarak kendi oyuncuları ile mücadele ediyordu. Başkan Seyit Mehmet Özkan’ın “Bir gün ilk 11’deki oyuncularımızın hepsinin öz kaynak sisteminden yetişen oyuncular olmalarını hayal ediyorum” açıklaması Ankaraspor ile oynanan maçta gerçekleşti. Bu sezon mücadele ettiği ligde genelde ilk 11’de 8-9 oyuncusuna öz kaynak sisteminden yetişen oyunculara şans tanıyan Altınordu, ligde kalmayı garantileyince Ankaraspor ile oynanan maçın ilk 11’ndeki oyuncuların tamamı öz kaynak sisteminden yetişen futbolculardan oluştu.