GÜNDEM - 14 Kasım 2017 Salı 11:15

Başkan Kesimoğlu'ndan tarihi gar binası açıklaması

A
A
A
Başkan Kesimoğlu'ndan tarihi gar binası açıklaması

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından kiralamaya çıkartılan gar binası ve çevresi ile alakalı bir basın açıklaması düzenledi.

İhalenin iptal edilmesi gerektiğini vurgulayan Kesimoğlu, tarihi gar alanı ve çevresinin Kırklareli halkının hizmetine verilmesi gerektiğini belirterek, aksi takdirde gösterecekleri mücadelenin dozunun artacağı ve belediye meclis üyeleri ile birlikte açlık grevine gidebileceklerinin altını çizdi.

Kesimoğlu, tarihi gar binası önünde yaptığı basın açıklamasında, "Bu alanın Kırklareli Belediyesine kazandırılması ve Kırklareli Belediyesi aracılığı ile Kırklareli halkına hak edilen hizmetin sunulması için elverişli bir mekan haline getirilmesi kararlılığımızı defalarca dile getirdik. Fakat gelinen noktada, bu amacımıza ulaşma imkanı maalesef bulamadık. Aksine bize verilmemesine karşılık şuanda bu yaşam alanını rant amaçlı birilerine peşkeş çekilmesi ile karşı karşıyayız. Ben Kırklareli halkının Belediye Başkanı olarak asla ve asla buna müsaade etmeyeceğimi kararlı bir biçimde ortaya koymak istiyorum" ifadelerini kullandı.

“Burada görülen tablo Kırklareli’ne yakışmıyor”

Kırklareli gar alanı ve çevresinin şuanki hali ile Kırklareli’ne yakışmayan bir görüntü içerisinde olduğunu ifade eden Kesimoğlu, "Bu alan 2012 yılında Devlet Demiryolları tarafından Kırklareli Üniversitesine 10 yıllığına tahsis edilmiş. Ama gördüğünüz gibi üniversite burada her hangi bir şey yapmadı. Burada gördüğünüz tablo Kırklareli’ne yakışmayan bir tablo. Burasının mülkiyetinin Devlet Demiryollarına ait olduğu bilinmediği için sürekli olarak Kırklareli Belediyesi ile ilişkilendirilmektedir. Bundan dolayı bazı kesimler tarafından burasının bakımını yapmadığımız, ilgilenmediğimiz konusunda eleştiriler alıyorduk. Burada gördüğünüz tarihi gar binası göz göre göre yıkılıyor ve yok oluyor. Bakın biz suç işledik, içerisine girilip kötü amaçlar için kullanılması adına camlarını çeşitli malzemeler ile kapattık. Ama başarılı olamadık" dedi.

İhale ilanı ve şartnamede çelişkiler bulunduğunun altını çizen Kesimoğlu, "İhale ilanına baktığımızda bir ucubelik söz konusu, ihale ilanı 31 Aralık 2019 yılına kadar kiralanacak deniyor. Arkasından bunun eki olarak TCDD tarafından şartname çıkartılıyor. Burada da yazılan şu, sözleşme imza tarihinden 31 Aralık 2025 tarihine kadar kiralanacak. İhale ilanı ile 2019 diyorsunuz, şartnamenizde 2025 diyorsunuz. Bu çelişkidir. Ayrıca şunu da özellikle belirtmek istiyorum, çok enteresan bir durum daha var. Şartname de şu da var. Artık acele bir şekilde birilerine peşkeş çekmek için dikkatten mi kaçtı bilmiyorum ama, yine bu resmi şartnameden okuyorum. ‘Kırklareli Belediye Başkanlığı’na kiraya verilecek alanlar’ yazıyor bu şartnamede. Ben üçüncü bir kişi veya kurum olsam burada ihalenin şartnamesinde Kırklareli Belediyesine kiraya verilecek alanlar kısmını gördüğümde derim ki 'siz kararınızı vermişsiniz, sembolik olarak ihale gerçekleştiriyorsunuz’" ifadelerini kullandı.

Burada aslına uygun bir restorasyon yapacağız

5 kez TCDD’ye resmi olarak bu alanın Kırklareli Belediyesi’ne verilmesi konusunda girişimlerde bulunduklarını ifade eden Kesimoğlu, "Tam 5 kez resmi olarak TCDD’ye başvurduk. Fakat sonuç alamadık. Bu alan ile ilgili biz projelerimizi yaklaşık 3 yıl önce hazırladık. Biz dersimizi çalıştık. 3 buıçuk yıldır emek veriyoruz. Biz burada aslına uygun bir biçimde restorasyon yapacağız. Çünkü burada bir tarih var. Buradaki rayları koruyacağız, manevra alan yeri var, eski su deposu var, burada bulunan çeşitli binaları kültürel amaçlı nasıl kullanabiliriz diye hazırlık yaptık. Hemen ileride bulunan esnaflarımızı da mağdur etmeden o alan içinde bir çalışma yaptık. Buradaki ve oradaki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak istediğimizi daha önce de defalarca dile getirdik. Mademki burası bir gar binası esnaf arkadaşlarımıza birer vagon verelim ve vagonları renkli renkli boyayalım dedik. Bu alanın etrafını koşu alanı, yürüyüş alanı yapalım dedik. Bu alanın doğal halini koruyarak yaşam alanı olarak Kırklareli halkımızın hizmetine sunalım dedik. Fakat gelinen nokta itibari ile bu söylediklerimizi yapma şansımız yok gibi gözüküyor’’ ifadelerine yer verdi.

“Rant amacına kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz gerekirse açlık grevine gideceğiz”

Gar binası ve çevresinin rant amacıyla kullanılmasına asla müsaade etmeyeceklerini, gerekirse açlık grevine gideceklerini vurgulayan Kesimoğlu, "Buranın mülkiyeti TCDD’ye ait olabilir, ama bu alan Kırklareli halkının malıdır. Kırklareli halkının yararının dışında her hangi bir amaçla ve özellikle rant amacına kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Eylem planı dedim, değerli Kent Konseyi Başkanımız burada. Onların öncülüğünde imza kampanyası başlattık. Basın toplantıları, basın açıklamaları gerçekleştireceğiz. Arkadaşlarım ile birlikte, belediye meclis üyesi arkadaşlarım ile birlikte buraya çadır kurup açlık grevine başlayacağız. Ben, buranın belediye başkanı olduğum sürece hiçbir güç bana burada yapılacak bir binanın ruhsatını imzalatamaz. Asla ve asla görevim pahasına da olsa o imzayı atmam. Burası Kırklareli halkının malıdır. Sadece Kırklareli halkının yararına sunulacak yapılaşmalara izin veririm" dedi.

“Başbakandan randevu talep ettim”

Kesimoğlu, "Başbakandan bu konuda randevu talep ettim. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin milletvekili Selahattin Minsolmaz ile görüşeceğiz. TCDD Genel Müdürü ile görüşeceğim. Onların bu karardan geri dönmeleri için gereken tüm girişimlerde bulunacağım. Prosedür arıyorlar. Prosedür aramaya gerek yok. Kırklareli Belediye Başkanlığı bir kamu kurumudur. Kesinlikle burasının rant amaçlı kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ben Kırklareli halkının bu konuda ki duyarlılığını çok iyi biliyorum. Bizlerde buranın Kırklareli halkının hizmetine sunulması adına mücadele dozumuzu her geçen gün arttıracağız. Sağ duyusuna her zaman güvendiğim Kırklareli halkımızın büyük desteği ile bunu başaracağımıza ben gönülden inanıyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

Emre Gülle
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz" Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamada, finale kaldıklarını için mutlu olduklarını söyleyerek, “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” dedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde rövanş maçında Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup ederek, finale yükseldi. Mücadelenin ardından Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk yarı tam istediklerini gibi oynayamadıklarını söyleyen Çakır, “İlk yarı tam istediğimiz oyunu oynamasak da çok acelemiz yoktu. Çünkü 1-0 öndeydik. Sonrasında ikinci yarıda gelen gollerde, net bir skorla buradan galibiyetle ayrıldık. Kötü giden bir sezon, hedeflerden uzak aslında ama finalde olmak mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı. “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” Finalde Beşiktaş ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Uğurcan Çakır, “Finalde rakibimiz Beşiktaş ve kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupayı alırsak 10. olacak. En son aldığımız zaman 2019’da ben ve Hüseyin Türkmen var. İkimiz kaldık. Abdullah Hoca’nın Trabzonspor’da Türkiye Kupası eksik. İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” diye konuştu. “Trabzonspor için mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum” Futbolda inişler ve çıkışların her zaman olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki kaleci, “Futbolcu her zaman en yüksek performansı veremeyebiliyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum. Bazen istediğim oluyor, bazen istediğim gibi olmuyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen her şeyi her zaman sahada yapmaya çalışıyorum. Finale kaldık mutluyuz, inşallah finali kazanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ediyorum. Uzun zamandır iç sahada taraftar olmadığı için bugün çok güzeldi. Taraftar olmadan çok konsantre olamıyorsunuz. Bugün de yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İstanbul Tolunay Kafkas: “Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı” Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Trabzonspor karşısında direnç göstermediklerini belirterek haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fatih Karagümrük, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Trabzonspor’a 4-0 mağlup oldu. Kırmızı-siyahlılar bu sonuçla kupaya veda etti. Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. “Oyun 90 dakikasına baktığımız Trabzonspor haklı bir galibiyet aldı. İkinci devre değişiklikler sonrası takım ileri gideceğine geri gitti. Çıkaracağımız dersler var. İkinciyi yiyorsan üçüncüyü yemeyeceksin. Direnç göstermek lazım” ifadelerini kullandı. “Galatasaray maçında oyunun tamamını oynamanız lazım” Hafta sonu karşılaşacakları Galatasaray maçıyla ilgili de konuşan Kafkas, “İyi takım, iyi oyuncuları var. Oyunun tamamını oynamanız lazım. Taktiksel dayanıklılık içinde kalmanız lazım. Bugün bunu yapamadık. Yoksa sıkıntı bir sonuç bizi bekler” diye konuştu. “Kalan maçlarda puan çıkarırsak bizi kümede tutacak” Kupa maçında rotasyon yapmasıyla ilgili soruya Kafkas şu yanıtı verdi: “22-23 kişilik kadronuz var. Kupada finale çıkmak istiyorduk ama takım bekleneni veremedi. Kayseri’den zorlu bir maçtan çıktık. Hafta sonu daha zorlu maç oynayacağız. Sonra Gaziantep’e gideceğiz. Kalan 3 maçta puan çıkarırsak bizi kümede tutacak. Alt lige düşmek maddi manevi sıkıntı getirir.” “Feghouli’ye verilen ceza doğru karar” Kayserispor maçında gördüğü kırmızı kart sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’ndan 5 maç ceza alan Sofiane Feghouli ile ilgili Kafkas, “Feghouli’ye verilen karar doğru. Büyük takımların oyuncuları küfür ederken duymazdan gelenler, o standardın içerinde karar versinler. Bizim gibi kulüplere kararlar kolayca veriliyor. Adaletin olmadığı yerde Allah’ın rahmeti ve bereketi de olmuyor. Türk futbolu böyle gerçekten. Feghouli cezası için verilen karar doğrudur ancak muadillerine aynı kararlar verilmiyor” diyerek sözlerini noktaladı.
İstanbul Abdullah Avcı: “Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz” Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ulaşılabilir olarak koydukları hedeflerden bir tanesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz” dedi. Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karşılaşan Trabzonspor, sahadan 4-0 galip ayrılarak adını finale yazdırdı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, “Sezonun en önemli maçlarından bir tanesi. Bu sezonun içerisinde bizim gibi takımların inişlerin-çıkışların olduğu sezonu yaşıyoruz. Ulaşılabilir koyduğumuz hedef lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası’nda final oynamaktı. Bu hedeflerden bir tanesini kazandık. Trabzonspor bu ülkenin en güçlü şehri ve takımlarından bir tanesidir. Kupayı 10. kez müzemize götürmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. “Umarım tüm kupaları kazanmak nasip olur” Karagümrük karşılaşmasının ikinci yarısında topa sahip olmanın önemine vurgu yapan deneyimli teknik adam, “Oyun olarak Karagümrük ile 4. maçımızı oynuyoruz. İlk yarıda 0-0 biterken planladığımız oyunu, yapacağımız baskıları bazen geç bazen yanlış yönlendirmeler yaptık. Devre arası konu, baskıyı şu şekilde yapacağımız üzerineydi. İlk maçtaki avantajlı skor olsa da kazanmak istiyorduk. Golü bulduktan sonra sevindirici tarafı, oyuna sahip olmak bu disipline devam etmek son derece önemliydi. Bugün itibarıyla baktığımızda son derece mutluyuz, teknik adamlık kariyerimde 3. finalim olacak. Trabzonspor tarihinde tüm kupaları almış bir isim Ahmet Suat Özyazıcı. Umarım bana da tüm kupaları kazanmak nasip olur” şeklinde konuştu. Galibiyeti bordo-mavili taraftarlara armağan eden Avcı, “Trabzonspor taraftarının nasıl bir oyun istediklerini biliyorum. Onlara da teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.