ASAYİŞ - 10 Ekim 2015 Cumartesi 10:19

Başkent'te patlama: 86 ölü, 186 yaralı

A
A
A
Başkent'te patlama: 86 ölü, 186 yaralı

Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen patlamada 86 kişi hayatını kaybederken 186 kişi ise yaralandı.

Ankara'da ’Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ için toplanma yeri olan Ankara Tren Garı önünde iki ayrı patlama meydana geldi.

86 ÖLÜ 186 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu patlama sonucunda 86 kişinin hayatını kaybettiğini, 186 kişininde hayatını kaybettiğini açıkladı. Müezzinoğlu yaptığı açıklamada "Şu anda hastanelerimizde 186 kişi geldi. 86 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kayıplarımızın artmasından korkuyoruz. Yaralılarımızın hayata tutunmasını temenni ediyorum. Kan ihtiyacımız yoktur" ifadelerini kullandı.

BAŞKA BİR BOMBA İHTİMALİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Başka bir bomba ihtimali üzerinde duran polis, Ankara Tren Garı önündeki kavşağı boşalttı. Vatandaşlar alandan uzaklaştırılıyor. Gar çevresindeki vatandaşlar, telefonlarla yakınlarını arıyor. 

55 TAM DONANIMLI AMBULANS OLAY YERİNE SEVK EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı, Ankara Tren Garı yakınlarında yaşana patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 55 tam donanımlı ambulansın sevk edildiğini ve 10 ambulansın olay yerinde hazır bekletildiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ankara Tren Garı'nda yaşanan patlama sonrasında olay yerine şu ana kadar 55 tam donanımlı ambulansın sevk edildiği ve 10 ambulansın olay yerinde hazır bekletildiği bildirildi. Ankara merkezindeki bütün hastanelerde uzman doktorların görevinin başında olduğu belirtilen açıklamada, "Ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Ayrıca, Kızılay Kan Merkezi koordinasyonunda tüm talepler karşılanmakta olup, kan ihtiyacı bulunmamaktadır. Gelişmeler yakından takip edilmekte olup, lojistik ve insan kaynağı anlamında herhangi bir sıkıntı yaşanmamaktadır" denildi.  

ARZU TÜRKUÇAR - UĞUR KAN YÜKSEK
ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Rize İlhan Palut: “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, MKE Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamada, “Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizsepor, sahasında MKE Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut açıklamalarda bulundu. İlk yarısını 2-0 önde tamamladıkları maçtan 2-2’lik beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduklarını ifade eden Palut, "İlk yarıda 2 gol bulduk. İlk yarıda telafisi zor bir farkla içeri girebilirdik. İkinci yarı ise rakibimizin değişikliklerini gördük. Riskler karşısında sağlam durmalıydık. Kazandığımız toplar ile maçı kendimize iyice yaklaştırabilirdik ama kazandığımız toplarda bir ciddiyetsizlik vardı. Zor top kazandık, kolay top kaybettik. Maalesef kötü bir gol yedik. Futbolda bunlar var. Bir golün biri takımı bu kadar panikletmesi düşündürücü, topu ayağımızda saniyelerce bile tutmadık, oyunu rakibe teslim ettik. Çok geri geldiğimiz için çıkış oyununda oyuncu bulmakta zorlandık. Ankaragücü’nün temposu 75. dakikaya kadar sürdü. Kötü bir ikinci yarı ama maçı bu şekilde bitirelim derken ters bir top, maçın son topunda golü yedik. Üzgünüz, çok değerli iki puan bıraktık. İlk yarıdaki oyunumuz ile 3 puanı hak ederken,, ikinci yarıdaki oyunumuz bizi mağlubiyete bile götürebilirdi” ifadelerini kullandı.