ASAYİŞ - 01 Mart 2017 Çarşamba 08:39

Başkent’te zincirleme trafik kazası: 6 yaralı

A
A
A
Başkent’te zincirleme trafik kazası: 6 yaralı

Başkent’te iki otomobil ve çöp yüklü tırın karıştığı zincirleme trafik kazasında 6 kişi yaralandı. Devrilen otomobilde sıkışan sürücü, itfaiye erleri tarafından kurtarıldı.

Olay, saat 05.00 sıralarında Yenimahalle’de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan İstanbul istikametine seyreden Muharrem Fırat kontrolündeki 16 SEC 54 plakalı otomobil, önce aynı yönde giden Adnan Yılmaz idaresindeki 71 AB 140 plakalı otomobile, ardından taklalar atarak Hasan Sarıkaya’nın kullandığı 06 DD 5482 plakalı çöp yüklü tıra çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan tır, bir akaryakıt istasyonunun önünde devrildi. Kazaya karışan 3 aracın sürücüleri ile Adnan Yılmaz idaresindeki otomobilde bulunan İlhami Ayan, Haydar Kuzu ve Mehmet Karadağ yaralandı.

Kazayı gören vatandaşların ihbarı ile olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kullandığı otomobilde sıkışan Muharrem Fırat’ı dikkatli bir çalışma sonucu kurtardı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Polis ekipleri, yolda başka kazaların yaşanmaması için tedbir aldı. Yola emniyet şeridi çekilmesinin ardından, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nın İstanbul istikametinde trafik bir süre iki şeritten sağlandı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. 

Onur Emre Durak 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Çiftçilere uzmanından kene uyarısı Medicana Sivas Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bakır, çiftçilere kene uyarısında bulundu. Bakır, “Keneler sadece evcil hayvanlarda olmuyor. Tarımsal alanlara giderken kişinin dikkat etmesi gerekiyor” dedi. İlkbaharın gelmesiyle birlikte kene popülasyonunda artış yaşandı. Kırsal alanlarda yaşamını sürdüren ve tutunduğu kişide Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsü bulaştıran kenelere ilişkin uzmanlardan uyarılar gelmeye devam ediyor. Medicana Sivas Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Bakır, tarımsal alanlarda çalışanlara yönelik çeşitli uyarılarda bulundu. 2003 yılından bu yana kene sorunu ile karşılaşıldığını ifade eden Prof. Dr. Bakır, “İlkbaharın gelmesi ile birlikte hem kene aktivitesinde artış hem de insanların doğadaki aktivitelerinde artış meydana geliyor. Bu nedenle kene temas riski artıyor ve kene tutunması ile gelen olgu sayısı artıyor. Buna çok yönlü bakma gerekiyor. Doğada, tarımsal alanlarda yapılması gerekenler var, hayvancılıkla uğraşan kişilerin yapması gerekenler var. Bir de kene tutulmasının ardından alınması gereken önlemler var. Bizim yöremizde çiftçilik ve hayvancılık birlikte yapılır. Çiftçilikle uğraşan kişiler kırsala gittiğinde bilmeyerek kene temasları yaşayabiliyorlar. Keneler sadece evcil hayvanlarda olmuyor. Tarımsal alanlara giderken kişinin dikkat etmesi gerekiyor” dedi. Çiftçilere açık renkli kıyafet öneriliyor Arazide çalışan veya piknik yapan vatandaşları uyaran Prof. Dr. Mehmet Bakır, “Kişilerin giyimine dikkat etmesi gerekiyor. Vücudunda açık yer bırakmaması gerekiyor. Kollar, bacaklar ve karın bölgesinin kapalı olması gerekiyor. Mümkünse çizme giyilmesini öneriyoruz. Keneler çalılık ve otluk alanlardan yürüyerek vücuda tutunur. Kapalı giyildiğinde bunun önüne geçilmiş oluyor. Açık renkli giyişiler giyilmesini öneriyoruz. Kene, açık renkli kıyafetler üzerinde kolay fark ediliyor. Görevi gereği veya piknik yapmak için araziye çıkanların döndükten sonra kene taraması yapması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Osmaniye Osmaniye’de ikinci otoban bağlantı yolunda çalışmalar tamamlandı Osmaniye’de, ulaşım problemini büyük bir ölçüde çözüme kavuşturacak olacak ve kente ikinci bir giriş sağlayacak olan, Osmaniye Batı Kavşağı ve otoban bağlantı yolu tamamlandı. Vali Erdinç Yılmaz, yapımı tamamlanan Osmaniye Batı Kavşağı Sakızgediği Köyü Otoyol Bağlantı Yolu’nda incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yılmaz incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Sakızgediği kavşağımızdaki çalışmaları Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tamamladı, çok az işleri kaldı. İnşallah yakında burayı trafiğe açmış olacağız. Osmaniye’mizin girişine yakışır bir giriş, yakışır bir kavşak oldu. Ulaştırma Bakanlığımıza, Kara Yolları Bölge Müdürlüğümüze, çalışan firmaya, emeği geçen bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Osmaniye’miz için bu projeyi çok önemsedik, gerçekten çok büyük mücadele verdik. Geldiğim günden beri çalıştığım, takip ettiğim, olmasını çok istediğim bir projeydi. Osmaniye’mizin giriş ve çıkışı çok kolay olacak. Buradan doğu-güneydoğuya giden, batıya Ankara, İstanbul, Adana yönüne giden her vatandaşımız Osmaniye’mize çok rahat bu kavşaktan giriş ve çıkış yapabilecekler. Osmaniyeli hemşerilerimizin çok kısa sürede şehir merkezinden otobana giriş ve çıkışı sağlanmış olacak. Hem yakıt olarak hem zaman olarak çok büyük bir imkana kavuşmuş oluyoruz” dedi.