ASAYİŞ - 24 Mayıs 2015 Pazar 15:53

Batman’da nükleer santral protestosu

A
A
A
Batman’da nükleer santral protestosu

Batman Ekoloji Meclisi Girişimi, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde yapılması planlanan nükleer santralleri tiyatro gösterisi ve basın açıklaması ile protesto etti.

Batman Ekoloji Meclisi Girişimi’nce, nükleer santrallere dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması yapıldı. Atatürk Parkı önünde yapılan açıklama öncesinde, TOV adlı tiyatro grubu, bazı skeçler sahneledi. Daha sonra girişim adına açıklama yapan Bahattin Göç, “Dünyada nükleere yer yok” demek için bir araya geldiklerini belirterek, açıklamalarını İstanbul, Ankara, Sinop, İğneada, Samsun ve Diyarbakır’da eş zamanlı yaptıklarını ifade etti. Türkiye’de yapılması planlanan nükleer santrallerin eşsiz doğanın yok olmasına neden olacağına dikkat çeken Göç, “Bu ayrıca Türkiye topraklarını, Karedeniz ve Akdeniz ülkelerini radyasyon ve nükleer atıklarla zehirleyecek” dedi.
Açıklamanın ardından grup dağıldı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kayıp koyunlarını aramak için gitti, cansız bedeni bulundu Aydın’ın Nazilli ilçesinde kayıp koyunlarını aramak için evden çıkan ve haber alınamayan Hilmi Gülsevgi’nin 10 saatlik arama kurtarma çalışmasının sonunda cansız bedenine ulaşıldı. Olay, Nazilli ilçesi Uzunçam Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kayıp koyunlarını bulmak için motoruyla evden çıkan Hilmi Gülsevgi’den bir daha haber alınamadı. KOAH hastası olan ve Gülsevgi’nin hayatından endişe eden yakınları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye gelen jandarma, AFAD, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Nazilli Belediyesi Afet ve Acil Durum Birimi (NAFAD), Nazilli Amatör Telsizciler Derneği (NATDER), Aydın Afet Arama Kurtarma Derneği (AFAR) ekipleri, köylülerle birlikte arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi. Yaklaşık 10 saatlik arama kurtarma çalışmalarına Aydın Filo Komutanlığı’na bağlı İnsansız Hava Araçları da (İHA) destek verdi. Yapılan çalışmalarda Gülsevgi’nin motosikletine ulaşan ekipler, çalışmalarını o bölgede yoğunlaştırdı. Sabaha kadar devam eden çalışmalar sonunda motosikletine yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki mesafede Gülsevgi’nin cansız bedenine ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.