EĞİTİM - 20 Eylül 2016 Salı 09:58

BAU’dan 2016-2017 Akademik Yılı’na merhaba

A
A
A
BAU’dan 2016-2017 Akademik Yılı’na merhaba

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirdiği törenle 2016-2017 Akademik Yılı’na merhaba dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora alanlarında 4 binden fazla yeni öğrencisi ve binden fazla yeni akademisyeni ile yeni eğitim öğretim yılına başladı. Üniversitenin Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleşen törene, BAU Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Şenay Yalçın, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

REKTÖR YALÇIN’DAN 15 TEMMUZ VURGUSU
Yeni akademik yıla Türkiye’yi de etkileyerek süren ve şiddetini gün geçtikçe arttıran dünya gündeminin sıcak olaylarıyla girdiklerini belirterek açılış konuşmasına başlayan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine de değindi. Yalçın,‘’15 Temmuz direnişi; milletimizi, sadece kendisine ait olan egemenlikten ve milli iradenin tecellisi olan demokrasiden hiçbir kuvvetin vazgeçiremeyeceğini dosta düşmana en ciddi biçimde öğretmiştir’’ dedi. 

BAŞARILI AKADEMİSYENLERE PLAKET
Açılış konuşmalarının ardından törende plaket takdimi yapıldı. BAU Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç’a, 2015 yılında dünyanın en saygın akademilerinden biri olarak gösterilen “Avrupa Bilim ve Sanat Akademisi’”ne üye olarak seçilmesi, BAU İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu’na, 2015 yılında Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) üyesi olarak seçilmesi ve BAU Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Durdağı’na da 2015-2016 öğretim yılında üniversite adına en fazla bilimsel makale üreten ve çok kısa süre önce TUBİTAK 2016 teşvik ödülünü alması sebebiyle plaketleri verildi. 

‘’YENİ AKADEMİK YIL TAZE UMUTLAR’’
Tören öncesinde İhlas Haber Ajansı’na konuşan BAU Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, ‘’Akademik yılların başlangıçları taze umutlara yelken açma konusunda önemlidir. BAU bugün 18’inci akademik yılına başlıyor. Artık rüştünü ispatlamış bir üniversite olarak Türk yükseköğretiminde yerini almış bulunuyor. Elbette yeni akademik yılda yeni açılımlarımız, öğrencilerimize sunacağımız yeni imkanlarımız var. Özellikle BAU Global çatısı altındaki 5 üniversite ve dünyanın değişik yerlerindeki yerleşkelerimize, uluslararası alanda iş yapabilecek ve uluslararası vizyona sahip öğrenciler yetiştirme noktasında daha da hazırlıklıyız’’ dedi. 

‘’GELECEĞİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZ’’
‘’Bizim geleceğimiz öğrencilerimiz’’ diyerek sözlerini sürdüren Yakçın, ‘’Öğrencilerimizi; dünyayı anlayan, barışı özümsemiş, insanlık değerlerini bilen, milli ve manevi değerleri taşıyan bireyler olarak yetiştirdiğimiz zaman dünyaya ve ülkemize iyi hizmet edecek bireyler yetiştirmiş oluruz’’ ifadelerinde bulundu.
Toplamda 24 bini aşkın öğrenciyle yeni akademik yıla başladıklarını belirten Yalçın, ‘’Bu bizi hem heyecanlandırıyor hem de sorumluluğumuzu arttırıyor. Bugün itibariyle 24 bini aşkın öğrencimizle yeni akademik yıla başladık. Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora kapsamında baktığınız zaman 179 farklı alanda eğitim – öğretim yapıyoruz. 179 farklı diplomayı verebileceğimiz programlar yürütüyor olcağız ve bu işi bin 200’ü aşkın akademisyen ile yapacağız. Bütün bunlar bize heyecan veriyor’’ diyerek konuşmasını noktaladı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Hitit’in “Anne Üniversitesi" başladı Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen Hitit Anne Üniversitesi başladı. Bu yıl Çorum Valiliği ile Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlıkları işbirliğinde hayata geçirilen Hitit Anne Üniversitesine 65 anne ve anne adayı katılıyor. Programa katılan kursiyerlere Hitit Üniversitesi kampüslerindeki derslikler ve laboratuvarlarda mikrobiyoloji, ev kazaları, ebru atölyesi, müzik atölyesi, bağımlılıkla mücadele, eşler arası iletişim, akılcı ilaç kullanımı, kültürümüzde kadın ve aile konularında eğitimler verilecek. Eğitimler sonrasında ise Hitit Anne Üniversitesi 2024 yılı öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlenecek. İlk ders öncesi öğrencilerle bir araya gelen Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Anne Üniversitesi ile kişisel gelişime katkı sağlamak, aile içi iletişim, ebeveynlik gibi konularda farkındalığı geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Önceki yıllardan farklı olarak Hitit Anne Üniversitesinin bu yıl Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin ilçelerinden 65 anne ve anne adayına yönelik gerçekleştirildiğini kaydeden Prof. Dr. Baykam, “Hitit Üniversitesi olarak topluma hizmet faaliyetleri çerçevesinde etkinlik ve programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu noktada en önemli programlarımızın başında da Anne Üniversitesi programı geliyor. Hitit Anne Üniversitesini bu yıl Çorum Valiliğimiz ile işbirliği içinde farklı bir konseptte düzenliyoruz. Valilik ve üniversite olarak ilçelerimizdeki kadınlarımıza da bir dokunuş yapmak istedik. 4 ilçemizden 65 anne ve anne adayımızı misafir ediyoruz. Yine mikrobiyolojiden akılcı ilaç kullanımına, ebrudan müzik atölyesine kadar farklı alanlarda eğitimler düzenliyoruz. Amacımız, kursiyerlerimizin hem kişisel gelişimlerine katı sağlamak hem de hafızalarda yer edinecek güzel bir anı bırakmak. Bu çerçevede başta Çorum Valiliğimiz olmak üzere Alaca, Bayat, Boğazkale ve Laçin Kaymakamlığına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2024 yılında aramıza katılan değerli anne ve anne adaylarımıza keyifli ve faydalı bir ders dönemi diliyorum.” şeklinde konuştu. Anne Üniversitesi’nde dersler 13 Mayıs’ta sona erecek. Hitit Anne Üniversitesinden mezun olacak kadınlar için 14 Mayıs günü de mezuniyet töreni düzenlenecek.