EĞİTİM - 21 Temmuz 2017 Cuma 12:14

BAU’dan yurtdışında avukatlık yapma şansı

A
A
A
BAU’dan yurtdışında avukatlık yapma şansı

Tercih dönemi devam ediyor. Özellikle hukuk bölümünü tercih edecek adayların Hukuk Fakülteleri’ni araştırırken puanların dışında mutlaka önem vermesi gereken özelliklerden biri de program kapsamının neler olduğu.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da hukuk alanında saygınlık kazanmış üniversitelerle yapılan işbirlikleri ile öğrencilerine uluslararası değişim programlarına katılabilme ve Uluslararası Hukuk alanında uzmanlaşma imkanı veren Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) , aynı zamanda Global çatısı altında yer alan Berlin, Washigton D.C. ve Roma’da yer alan üniversite ve kampüsleriyle de dünya standartlarında donanımlı hukukçular yetiştirmeyi hedefliyor.

Alanında ses duyulmuş akademik kadrosu ile hem Türk Hukuku, hem Uluslararası Hukuk hem de Karşılaştırmalı Hukuk sistemleri konusunda eğitim veren BAU Hukuk Fakültesi’nde öğrenciler, avukat yetiştirmeye yönelik ’Klinik Dersler’, hâkim yetiştirmeye yönelik ‘Uygulamalı Dersler’ alıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde ‘Yaz Eğitim Seminerleri’ne ve Avrupa’da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Uluslararası Ceza Divanı gibi kurumlarda yabancı hukuk sistemini öğreniyor.

Uluslararası Sertifika İmkanı

BAU Hukuk Fakültesi öğrencileri, mezun olduklarında sadece bir diploma değil aynı zamanda günümüzde oldukça önem taşıyan ‘Teknoloji Hukuku’, ‘Kentsel Dönüşüm Hukuku’ ve ‘Ekonomi Hukuku’ alanında da sertifika sahibi olma imkanı buluyor. Karşılaştırmalı Hukuk alanında “Amerikan Hukuku Çapraz Sorgu Eğitimi” alan BAU Hukuk Fakültesi öğrencileri, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan BARBRI Sınav Merkezi ile yapılan anlaşma ile New York’ta avukatlık yapma şansı buluyor. 40 yılı aşkın süredir bir milyondan fazla öğrenciye Amerika Birleşik Devletleri’nde baro sınavları için eğitim veren BARBRI, deneyimli eğitim kadrosu ile BAU Hukuk Fakültesi öğrencileri ve mezunlarını New York’ta baro sınavlarına hazırlıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Polis memuru Arslan, törenle son yolculuğuna uğurlandı Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 48 yaşındaki polis memuru İbrahim Arslan, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Arslan, polis mangası eşliğinde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Edirne’de bir süredir akciğer kanseri nedeniyle tedavi gören polis memuru İbrahim Arslan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Polis Memuru İbrahim Arslan, sevenlerini ve meslektaşlarını yasa boğdu. Arslan için ilk olarak İl Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından Arslan’ın özgeçmişi okundu. Polis Mangası eşliğinde düzenlenen Törene İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve Eşi Aynur Karaburun, İl Jandarma Komutanı Hacı Ali Büber, emniyet personeli, mesai arkadaşları, ailesi ve yakınları katıldı. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Karaburun, acı bir gün yaşadıklarını belirtti. Polis memuru İbrahim Arslan’ın akciğer kanseri tedavisi gördüğü hastanede hekimlerin tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadığını ve hayatını kaybettiğini söyleyen Karaburun, "İbrahim kardeşimiz emniyet teşkilatımızın şerefli bir personeliydi. Sevilen, sayılan, arkadaşları tarafından değer verilen, görevini layıkıyla yapan bir personelimizdi. Bu dünyada onurlu bir yaşam sürdü. Bize düşen görev; onun arkasından dua etmek, ismini yaşatmak, ailesine, onun emanetlerine sahip çıkmaktır. Merhum İbrahim kardeşimizin Rabbim mekanını cennet eylesin. Ailesine, teşkilatımıza, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz" dedi. Karaburun’un konuşmasının ardından, İl Müftü Yardımcısı Adem Özsoy tarafından dua okundu. Yapılan duanın ardından Arslan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin omuzlarında törenin yapılacağı Eski Cami’ye getirildi. Cenaze törenine katılan Edirne Valisi Yunus Sezer, Arslan’ın ailesine sabır ve başsağlığı diledi. Arslan’ın naaşı helallik alınması ve kılınan namazın ardından polislerin omuzlarında cenaze aracına bindirildi. Arslan’ın naaşı Edirne’de Yenişehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.