GENEL - 11 Ocak 2010 Pazartesi 21:59

BDP'nin gençlik şölenine polis baskını

A
A
A
BDP'nin gençlik şölenine polis baskını

Operasyon düzenleyen polise bir grup molotofkokteyliyle saldırdı. Çıkan olaylarda bir otomobil molotofkokteyliyle yanarken, 7 kişi gözaltına alındı.

Okmeydanı'nda Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Gençlik Kolları Şöleni'ne operasyon düzenleyen polise bir grup molotofkokteyliyle saldırdı. Çıkan olaylarda bir otomobil molotofkokteyliyle yanarken, 7 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, saat 18.30'da Okmeydanı Fatih Sultan Caddesi 183 Sokak'taki Arda Düğün Salonu'nda düzenlenen BDP Gençlik Kolları'nın Gençlik Şöleni'ne Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonu protesto eden ve ara sokaklar üzerinde toplanan bir grup, gözaltına alınan kişilerin salondan dışarı çıkarılması sırasında polise molotofkokteyliyle saldırdı. Atılan molotofkokteyli nedeniyle sokak üzerinde yer alan bir otomobil alev aldı. Yanan araca çevik kuvvet ekipleri
tarafından müdahale edildi. Çevik kuvvet ekiplerinin biber gazlı müdahalesiyle grup etkisiz hale getirildi. Yaklaşık 3 saat süren operasyonun ardından gözaltına alınan 7 kişi polis araçlarıyla emniyete götürülürken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.


MUSTAFA ESEN-İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir