BASKETBOL - 01 Şubat 2011 Salı 14:10

Beko, Rusya Basketbol Ligi'ne sponsor oldu

A
A
A
Beko, Rusya Basketbol Ligi'ne sponsor oldu

Arçelik A.Ş.'nin uluslararası markası Beko, 1.4 milyon lisanslı basketbolcusu ile çok önemli bir büyüme potansiyeline sahip Rusya'nın, basketbol ligine isim sponsoru oldu.

BEKO, Türkiye ve Almanya Basketbol Ligleri'nden sonra Rusya Basketbol Ligi'ne de adını vererek basketbol sponsorluklarına devam ediyor. Rusya Basketbol Ligi, bu haftadan itibaren üç yıl boyunca "Beko Rusya Basketbol Ligi" olarak oynanacak. Rusya'nın Moskova şehrinde düzenlenen basın toplantısına Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, Beko Rusya Ülke Müdürü ve Beko LLC Genel Müdürü Oğuzkan Şatıroğlu, Rusya Profesyonel Basketbol Ligi Başkanı Andrey Vatutin ve Rusya Profesyonel
Basketbol Ligi Genel Müdürü Ginas Rutkauskas katıldı.

Basın toplantısında konuşan Arçelik A.Ş. Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, BEKO'nun "dinamik, eğlenceli ve genç" karakterinin basketbolun doğasıyla özdeşleştiğine inandıklarını belirtti. Karabük konuşmasına şöyle devam etti:

"Burada, BEKO markası ve Rusya Basketbol Ligi adına uzun soluklu önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Rusya gibi, basketbolda gerçek bir büyüme potansiyeli gösteren bir ülkeye yatırım yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu işbirliği ile, Grubumuz ve BEKO markamız açısından çok önemli bir ülke olan Rusya'daki faaliyetlerimizi artırmayı hedefliyoruz. Basketbolu Rus spor tarihinin en önemli unsurlarından biri olarak görmekteyiz. Bu tarihi, efsane oyuncular, büyük coach'lar, Avrupa'nın sayılı takımları arasına
giren kulüpler yarattı. BEKO markası olarak Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonluklarına sahip bu önemli geleneğin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz".

Beko Rusya Ülke Müdürü ve Beko LLC Genel Müdürü Oğuzkan Şatıroğlu ise, "Rusya Basketbol Ligi ile olan işbirliğimiz BEKO markamız açısından, tüketicimizle bire bir iletişim kurmak adına mükemmel bir fırsat sunuyor" dedi.

Beko Rusya Basketbol Ligi, bu sezon başında yeni bir yapılanmayla yeniden kuruldu. 10 takımdan oluşan lig, üç devreli oynanıyor. İlk iki devrede birbirleriyle karşılaşan takımlar, üçüncü devrede özel bir kura sonucunda oluşan fikstürle yeniden karşı karşıya gelecek. Ligde ilk sekiz sırayı alan takım Play-Off'ta mücadele edecek.

Beko Rusya Basketbol Ligi'nde devam eden normal sezon 19 Mayıs 2011'de sona erecek. Play-Off'lar ise 18 Haziran 2011'e kadar tamamlanacak.

Beko, basketbol sponsorluklarına 2006 yılında Türkiye Basketbol Ligi'ne sponsor olarak başladı. Bu sponsorlukla Beko Basketbol Ligi ismini alan ligde, All-Star karşılaşmaları da Beko All-Star ismiyle oynanıyor.

Basketbol yatırımlarını uluslararası alana taşımaya karar veren Beko, 2009/2010 sezonundan itibaren altı yıl boyunca dünyanın önemli basketbol liglerinden biri olan Almanya'nın Basketball Bundesliga'sının da isim sponsoru oldu. Çin'de düzenlenen 2009 FIBA Asya Basketbol Şampiyonası ve Polonya'da düzenlenen 2009 FIBA Avrupa Basketbol Şampiyonası ana sponsorluklarıyla önemli adımlar attı. Beko, 4 yılda bir düzenlenen, dünyanın en güçlü ülke takımlarını bir araya getiren ve geçtiğimiz yıl Türkiye'nin ev sahipliğiyle gerçekleşen Dünya Basketbol Şampiyonası'nın "Presenting Sponsor"u (Şampiyonayı tüm dünyaya sunan en büyük sponsor) olarak da basketbol yatırımlarını en üst düzeye taşıdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da 1919 metrelik dev bayrakla coşkulu ’Fener Alayı ve Gençlik Haftası’ yürüyüşü Samsun’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde 1919 metrelik bayrakla "Fener Alayı ve Gençlik Haftası Yürüyüşü" düzenlendi. Gencinden yaşlısına yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, 19 Mayıs ruhu kentte coşkuyla yaşatıldı. Saat 19.19’da başlayan yürüyüş için vatandaşlar ve protokol üyeleri Uğur Mumcu Parkı mevkisinde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşaleler taşıyan vatandaşlar, marşlar eşliğinde İstiklal Caddesi üzerinden yürüyerek 19 Mayıs Bulvarı’nı takip etti. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yürüyüş boyunca renkli görüntüler oluşurken, güzergah boyunca çevredeki vatandaşlar da alkışlarla korteje destek verdi. Gençlerin taşıdığı 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağı yürüyüşe ayrı bir anlam kattı. Program, İstiklal Meydanı’nda düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Meydanda toplanan vatandaşlar, hep birlikte marşlar söyleyerek 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın coşkusunu yaşadı. Yürüyüşe katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatma Aydın, "Tarihimizi bilmek, milli mücadele ruhunu yaşamak ve geleceğe güvenle adım atabilmek için çok önem taşıyor. Bu nedenle bu günlerin canlandırılması ve hepimizin bu günler için yeniden bir araya gelmesi gerekiyor. Milli benliğimizi canlı tutmamız gerekiyor. Bu nedenle biz de Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak buraya geldik" dedi. Yürüyüşe Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Yozgat Yozgat’ta bayrak yürüyüşü coşkuyla gerçekleştirildi Yozgat’ta 19 Mayıs coşkusu ‘Bayrak Yürüyüşü’ ile başladı. Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayrak yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Terminal mevkiinden kentin simgesi Saat Kulesi’ne kadar süren yürüyüşe kent protokolü, polis okulu bando takımı, öğrenciler, halk dansları şenliği için yurt dışından gelen katılımcılar ve çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Yozgat’ta milli birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek amacıyla organize edilen ‘Bayrak Yürüyüşü’, her kesimden pek çok vatandaşı bir araya getirdi. Polis okulu bando takımının çaldığı marş eşliğinde başlayan yürüyüşte, katılımcılar dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdı. Yürüyüşe katılan kalabalık kent meydanında toplandı. Avrupa ve Dünya Halter Şampiyonu Muhammed Furkan Özbek meydanda toplananlara hitap etti. Özbek, "Yaklaşık 2-3 hafta önce yapılan Avrupa Şampiyonasında Avrupa rekoru kırarak şampiyon oldum. Yozgat’ta Türkiye’de sporun büyümesi, halter branşının büyümesi çok güzel. Buna öncülük etmek çok güzel. Sizlerin karşısında bu şekilde olmak çok güzel. Hepinizin 19 Mayıs’ını kutluyorum. Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Sayın protokolümüze teşekkür ederim. Madalyamı Türk halkına ve özellikle Yozgat halkına da armağan etmek istiyorum. Hepinize çok teşekkür ederim" dedi. Bingöllü Ozan Hacı Gürhan ‘Ben Anadoluyum’ şiirini okudu. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ise bayrağın ve bağımsızlığın önemine vurgu yaptığı konuşmasında herkesin bayramını kutladı. Halk dansları şenliği için kentte bulunan Azerbaycanlı öğrenciler danslarından kesit sundu ve program sona erdi.