KÜLTÜR SANAT - 16 Ocak 2018 Salı 02:21

Berko Çocuk Tiyatrosu Karamanlı çocuklarla buluştu

A
A
A
Berko Çocuk Tiyatrosu Karamanlı çocuklarla buluştu

Berko Çocuk Tiyatrosu, Karaman Eczacı Odası daveti üzerine 'Berfu'nun Rüyası' oyunu ile Anadolu turnesi kapsamında Karaman Güzel Sanatlar Lisesi'nde çocuklarla buluştu.

'Berfu'nun Rüyası'nı Anadolu turnesi kapsamında eczacı odaları işbirliği ile çocuklarla buluşturmayı hedefleyen Berko Çocuk Tiyatrosu, ilk davetini 50'nci Bölge Karaman Eczacı Odası Başkanı Ecz. Azime Kağnıcı'dan aldı. Gerçekleştirilen işbirliği kapsamında, Berfu'nun Rüyası oyunu Karaman Güzel Sanatlar Lisesi'nde gösterime sunuldu. Aynı gün sahnelenen iki oyunla toplam 700 çocuğa ulaşan Berko Çocuk Tiyatrosu, çocukların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Tiyatro ekibi, oyun sonrasında güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile sanat üzerine bir de söyleşi Berko Çocuk Tiyatrosu Karamanlı çocuklarla buluştugerçekleştirdi ve bu doğrultuda çocuklarda farkındalık oluşturulmasına aracı oldu. Topluma ve sanata katkı sağlayan projeler üreten Berko İlaç, bu yaklaşımından yola çıkarak kurduğu tiyatro ile 4 sezondur çocuklar ve aileleriyle buluşuyor. Deniz Yeşil Mavi'nin yönetmenliğini yaptığı 'Berfu’nun Rüyası' tek perdelik gösterimde; Aykut İspir, Çağla Buldak, Deniz Özbay ve Mukaddes Kurmuş rol alıyor.

Sanata ve topluma katkı sağlıyor

İlk olarak seyircisiyle 2014-2015 tiyatro sezonunda buluşan 'Berfu'nun Rüyası'nın, Türkiye’de bütün iller kapsamında okullarda, belediyelerde, kültür merkezlerinde ve çeşitli sahnelerde oynandığı belirtildi. Şimdiye kadar 54 farklı sahnede toplamda 100 oyun oynandığı ve on binden fazla çocuğa eriştiği belirtilen tiyatronun, çocuklara ve ailelerine ücretsiz olarak ulaştığı ve ulaşmaya devam edeceği bildirildi.

2016 yılında Junior Chamber International'ın (JCI) ikincisini düzenlediği 'Uluslararası Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri' (ICSR) kapsamında Berko Çocuk Tiyatrosu'nun kültür ve sanat kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.