KÜLTÜR SANAT - 11 Şubat 2012 Cumartesi 10:32

Berlinale 'Kuma'yla açıldı

A
A
A
Berlinale 'Kuma'yla açıldı

Avusturya'da yaşayan genç yönetmen Umut Dağ'ın 'Kuma' adlı filmi 62. Berlin Film Festivali'nin (Berlinale) Panorama bölümünde açılış filmi olarak gösterildi.

BERLİN


Aynı saatte iki sinemada gösterime giren 'Kuma' filmini yaklaşık 500 kişi izledi. Filmi 7 haftada çektiklerini söyleyen Dağ, "Benim için çok büyük bir onur açılış filmi olması. Hepimiz için çok güzel bir sürpriz oldu. Çok ilgilendiren anne karakteriydi, Avrupa'ya gelen ve göç eden insanların hangi geleneklerle bu ülkelere geldikleri ve bir problem çıktığında geleneklerini sürdürebilirler mi diye bir soru ile oluştu başlangıç hikayem. Çok iyi geçti, açılış filminin olması çok önemli bir şey.

Ve Berlinale gibi büyük bir festivalin açılış filminin olması güzel. Panorama açılış filminin olması bizim için büyük bir şans oyuncular için büyük bir olay, hepimiz çok sevindik. İnsanların görüşü çok hoştu, beğendiler onun için çok mutluyuz. Film çok duygusal, Viyana'da yaşayan bir ailenin hikayesi ve annenin öleceğini düşündüğü için ailesi ve kocasına genç bir gelin getirmesinin hikayesi" dedi.


Filmde 6 çocuğu olan anneyi canlandıran Nihal Koldaş, "Bizim için çok önemli. İlk defa filmi baştan sona seyredeceğiz ve müziğiyle her şeyiyle seyircilerin reaksiyonunu alacağız, heyecanlıyız tabii. Aslında senaryo çok etkileyiciydi, çok boyutlu çok gerçekçi. Hiç zorlama bir şey yok son derece duyarlı bir şekilde ortaya konmuş. Bir oyuncu için hakikaten çok olanaklı roller, hem benim rolüm hem de Begüm Akkaya için senaryo çok ciddi geldi" dedi.

Filmde 19 yaşında Erzurum'da yaşayan bir kızı canlandıran Begüm Akkaya da, "Bütün karakterlerin filmde anlatmak istediği bir şey var, senaryoyu sağlam kılan şeyin o olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Nihal Koldaş ise, "Zor gibi gözüküyordu, empati kurmam. Zor olan bir karakterdi ve aslında bir nevi filmin anti-kahramanı da diyebiliriz. Kendi değerlerini korumak için hem ailesinden insanları kırabiliyor, sert davranabiliyor bu açıdan zor bir karakter bir açıdan da çok kolay bir karakter, çünkü hepimizin yaşadığı duyguları yaşıyor. Sevgiyi, korumacılığı, ihanet duygusu, ihanet karşısındaki öfkeyi, bunlar hepimizin bildiği duygular olduğu için o duyguları yansıtmak açısından da kolaydı" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir