SPOR - 12 Ağustos 2017 Cumartesi 12:10

Beşiktaş, Medel'le 3 yıllık sözleşme imzaladı

A
A
A
Beşiktaş, Medel'le 3 yıllık sözleşme imzaladı

Beşiktaş, Medel ile 3 yıllık sözleşme imzaladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıkladı.

Siyah-beyazlıların, Şilili oyuncu Medel transferiyle ilgili KAP'a yaptığı açıklama şöyle:

"Gary Alexis Medel Soto'nun transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Oyuncu ile 2017-2018 2018-2019 2019-2020 sezonlarını kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır." 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Köyceğiz’de orman yangınlarıyla mücadele değerlendirildi Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde orman yangınlarıyla mücadele konusunda toplantı gerçekleştirildi. Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak başkanlığında faaliyetler, tedbirler, araç ve ekipman kapasitesi, orman yangınları ile orman yangını esnasında yapılan mücadele çalışmalarına ilişkin bilgilerin verildiği 2024 Yılı Orman Yangınlarıyla Mücadele Toplantısı yapıldı. Toplantıda orman yangıları ile mücadelede; yangın öncesi, yangın esnasında ve yangından sonra alınacak önlemler, okullarda, Cuma hutbelerinde, orman içi ve kenarında yaşayan vatandaşlara orman yangınlarının önlenmesi konusunda bilgilendirme yapılması, nakil hatları altında temizlik yapılması, orman alanlarına yangınla ilgili bilgilendirici levhalar ve afişler asılması, ilanlar verilmesi, ihbar telefonlarının eğitimi, yangın çıkma ihtimali yüksek yerlerde ormanlara giriş yasağı konması, karayolları kenarlarının temizlenmesi, kamp yerlerinde tedbirlerin alınması, yangınlarda askeri birlikle, Büyükşehir Belediye ve Köyceğiz Belediyesi ile işbirliği yapılması, yangın mevsiminde anız yakma yasağı, eğlence amaçlı havai fişek kullanılmaması, şüpheli şahısların ihbar edilmesi gibi konular üzerinde duruldu. Orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde mahallelerde yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıya Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, kurum amirleri ve mahalle muhtarları katıldı.
Şanlıurfa Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 2 - Manisaspor: 0 Trendyol 1. Ligde Şanlıurfaspor son maçta kendi evinde karşılaştığı Manisaspor’u 2-0 yendi. Maçtan Dakikalar 8. dakikada Amar Begiç’in vuruşunda kaleye giden topu Alberk Koç göğsüyle çizgi üzerinden çıkarttı. Şanlıurfasporlu futbolcuların elle müdahale beklentisi sonrası VAR ile görüşen hakem devam kararı verdi. 12. dakikada Harris’in pasında topla buluşan Muhammed Enes Kiprit, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Defans ile girdiği ikili mücadele sonrası topa son anda dokunan Enes, direğin dibinden auta gönderdi. 34. dakikada Dening’in ortasında topa iyi yükselen Paixao’un kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 1-0 88. dakikada rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına giren Paixao’nun vuruşunu kaleci kurtardı. 90. dakikada ceza sahasının dışından aşırtma bir vuruş yapan Barış Ekincier, topu ağlara gönderdi. 2-0 Hakemler: Muhammet Ali Metoğlu, Mehmet Salim Mazlum Şanlıurfaspor: Muhammed Alperen Uysal, Diogo, Muhammet Enes Kiprit (Adem Eren Kabak dk. 52), İshak Çakmak, Paixao, Mehmet Yiğit, Harris (Landel dk. 88), Dening (Balde dk. 77), Semih Karadeniz, Amar Begiç (Barış Ekincier dk. 88), Barış Gök Yedekler: Tokotaev, Aydın Bağ, Cumali Bişi, Hüseyin Erkan, Tolga Ünlü, Yusuf Baturay Teknik Direktör: Cahit Arslan Manisaspor: Erhan Erentürk, Eduart Rroca (Burak Altıparmak dk. 60), Mohamed Ofkır (Bekir Karadeniz dk. 77), Kerim Frei (Sertan Tashkyn dk. 76), Kazım Can Kahya, Bedirhan Altuntaş, Kerem Arık, Alberk Koç (Alp Ada Abay dk. 46), Bartu Göçmen, Muhammet Ensar Akgün, Lima (Doğukan Emeksiz dk. 46) Yedekler: Eren Karataş, Daniel Graovac, Demba Diallo, Jetmir Topalli Teknik Direktör: Nevzat Dinçbudak Goller: Paixao (dk. 34), Barış Ekincier (dk. 90) (Şanlıurfaspor) Sarı kartlar: Muhammet Ensar Akgün, Lima, Eduart Rroca (Manisaspor), Mehmet Yiğit, Amar Begiç, Barış Ekincier (Şanlıurfaspor)
Ankara AK Parti Sözcüsü Çelik: “BM Genel Kurulu’nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme” AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Filistin’in Birleşmiş Milletler (BM) üyeliğinin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda (BMGK) tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınması talep edilen karar tasarısının BM Genel Kurulu’nda ezici bir çoğunluk ile kabul edilmesi sevindirici bir gelişmedir" dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, BM Genel Kurulu’nun Filistin kararına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Filistin’in BM üyeliğinin BMGK’de tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınması talep edilen karar tasarısının BM Genel Kurulu’nda ezici bir çoğunluk ile kabul edilmesi sevindirici bir gelişme olduğuna dikkati çeken Çelik, şu ifadeleri kullandı: “İsrail’in BM Büyükelçisinin, Filistin kararı sonrası kürsüde kağıt öğütücü makinesiyle BM Anlaşması’nı parçalaması İsrail’in uluslararası hukuku tanımadığını bir kere daha göstermiştir. Uluslararası toplumun BM Genel Kurulu’nda Filistin halkına ve iki devletli çözüme güçlü bir şekilde destek vermesi, Ortadoğu ve dünya barışına dair uluslararası bir mutabakatı ortaya koymaktadır. Dünya milletleri BM Genel Kurulu’nda İsrail’i mahkum ederken, buna karşı çıkanlar kurallara dayalı uluslararası düzenin karşısında konumlanarak siyasi tarihlerine kara leke olarak geçecek tarihi bir hata yapmıştır.” Uluslararası toplumun, gelinen noktada Netanyahu hükümetinin Filistinlilere yönelik barbarca saldırganlığını sona erdirmeye dönük daha somut ve ileri adımlar atması gerektiğini belirten Çelik, "Filistin Devletinin tanınması yönünde BMGK’ya baskı yapmalıdır. Cumhurbaşkanımızın en net şekilde vurguladığı gibi haklı davasında Filistin halkının yanında yer almaya ve barbarlığı durdurmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
Çorum Gönüllü gençler depremzede ve şehit annelerini ziyaret etti Alaca Gençlik Merkezi’nin gönüllü gençleri, Anneler Günü’nde depremzede ve şehit annelerini yalnız bırakmadı. Gönüllü gençler, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen deprem felaketi sonrası Çorum’un Alaca ilçesine yerleşen Aşina Atılgan ile 2018 yılında şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Halil İbrahim Aygül’ün Alaca ilçesinde yaşayan annesi Zeynep Yıldız’ı ziyaret ettiler. Anneler Günü kapsamında Alaca Gençlik Merkezi’nde görevli Gençlik Lideri Kübra Diç ve merkezin gönüllü gençleri depremzede ve şehit annesini ziyaret etti. Deprem nedeniyle Hatay’ın Antakya ilçesinden Çorum’un Alaca ilçesine gelen Aşina Atılgan ile görüşen Kübra Diç ve beraberindeki gönüllü gençler, Anneler Günü’nü kutlayarak çeşitli hediyeler verdi. Ziyarette duygu dolu anlar yaşandı. Depremde annesini kaybettiğini dile getiren Aşina Atılgan, “O panik anlarının asla tarifi yok. Ben de depremde annemi kaybettim. Çok kötüydü her şey. Tarifi olmayan bir acı yaşadık. O günlerin, geçirdiğimiz günlerin gerçekten her bir dakikasını ayrı ayrı yaşadık. Allah bir daha o günleri göstermesin. Rabbim kimseye o acıyı yaşatmasın” şeklinde konuştu. Ziyaretten dolayı son derece mutlu olduğunu dile getiren Atılgan, Gençlik Lideri Kübra Diç ve beraberindeki gençlere teşekkür etti. Atılgan, kapısının gençlere her zaman açık olduğunu ve yine beklediğini de sözlerine ekledi. ’Şehit annesini unutmadılar’ Alaca Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Kübra Diç ve beraberindeki gönüllü gençler, 2018 yılında Zeytin Dalı Harekatı’nda Suriye’nin Afrin bölgesinde tankın isabet alması sonucu şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Halil İbrahim Aygül’ün annesi Zeynep Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette gençler Şehit Annesi Zeynep Yıldız’a çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Şehit annesi Yıldız ise ziyaret nedeniyle çok duygulandığını ve mutlu olduğunu söyledi. Alaca Gençlik Merkezi’nde görevli Gençlik Lideri Kübra Diç, ziyaretler sonrasında yaptığı açıklamada, “Anneler Günü nedeniyle annelerimizi ziyaret ettik. Onların mutluluklarına ortak olduk. Annelerimizi asla unutmayalım. Onlar bize emanet. Bu vesileyle tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun” diye konuştu.
İstanbul Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 0 - Eyüpspor: 4 Trendyol 1. Lig’in 34. ve son haftasında Eyüpspor, deplasmanda karşılaştığı Erzurumspor FK’yı 4-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar 7. dakikada Erzurumspor savunmasının hatalı geri pası sonrası ceza sahasındaki sahipsiz topa hareketlenen Regattin, Mustafa Yumlu’nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Davut Dakul Çelik penaltı noktasını gösterdi. 8. dakikada penaltıda topun başına geçen Regattin’in sağ tarafa yaptığı vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 30. dakikada sol taraftan ceza sahası içine yapılan ortaya altıpas önünde Seşlar vuruşunu yaptı, Cengizhan Bayrak’ın hamlesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti. 0-2 35. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Recep Niyaz, Orhan Ovacıklı’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Davut Dakul Çelik bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. 36. dakikada penaltıda topun başına geçen Thuram, yerden vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 0-3 75. dakikada Melih Kabasakal, Ufuk Budak’ın arkadan müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Davut Dakul Çelik, faul kararı verip Ufuk Budak’a sarı kart gösterdi. Ardından VAR uyarısıyla yapılan inceleme sonrası kartın rengi kırmızıya döndü. 79. dakikada savunma arkasına atılan pasta kaleciyle karşı karşıya kalan Ampem, kaleciyi de geçtikten sonra meşin yuvarlağı boş ağlara yuvarladı. 0-4 Hakemler: Davut Dakul Çelik, Gökmen Baltacı, Abdülhamit Söyler Erzurumspor FK: Rıdvan Yağcı, Gürkan Varlık (Eren Tozlu dk. 46), Orhan Ovacıklı, Mustafa Yumlu, Yakup Kırtay, Cengizhan Bayrak (Celal Hanalp dk. 46), Estrela, Alican Özfesli (Ufuk Budak dk. 46), Özgür Sert (Muhammed Emin Yavaş dk. 83), Rosheuvel (Sefa Akgün dk. 64), Furkan Özhan Yedekler: Göktuğ Bakırbaş, Alperen Karaca, Hüseyin Mevlütoğlu, Yiğit Türkmen, Eren Özdemir Teknik Direktör: Hakan Kutlu Eyüpspor: Kubilay Anteplioğlu, Melih Kabasakal, Robin Yalçın (Metehan Baltacı dk. 72), Claro (Fethi Özer dk. 82), Ömer Bayram (Berkay Kumlu dk. 46), Bekir Yılmaz (Tugay Kacar dk. 61), Seşlar, Recep Niyaz, Regattin, Ampem, Thuram (Bruno dk. 61) Yedekler: Berke Özer, Birkan Tetik, Fredy, Taşkın İlter, Caner Erkin Teknik Direktör: Arda Turan Goller: Regattin (dk. 8 pen.), Seşlar (dk. 30), Thuram (dk. 36 pen.), Ampem (dk. 79) (Eyüpspor) Kırmızı kart: Ufuk Budak (dk. 75) (Erzurumspor) Sarı kart: Mustafa Yumlu (Erzurumspor FK)
Kayseri Melikgazi Belediyesi rekor hizmetlerinden birini daha hayata geçirdi Şirintepe Mahallesi’nde Melikgazi Belediyesi Yusuf ve Hatice İşgüzar Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi’nin açılışı gerçekleştirildi. Melikgazi Belediyesi; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımı ile Şirintepe Mahallesi’nde hayata geçirdiği Yusuf ve Hatice İşgüzar Akıl Küpü Kütüphanesi ve İkinci Bahar Evi’nin açılış törenini gerçekleştirdi. Eğitimde öncü yatırım ve hizmetlerindeki rekoruna yeni dönemde de devam edeceklerini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “ Melikgazi’de Akıl Küpü Kütüphaneleri adı altında 15 adet kütüphanemizi hizmete açtık. Her açtığımız kütüphanede gençlerimiz yoğun bir şekilde ders çalışıyorlar. Bugün Mimsin Şirintepe Mahallemizde böyle güzel bir kütüphaneyi inşallah hizmete açıyoruz. Kütüphanemizin alt katında güzel bir İkinci Bahar Evi ve cafe bulunuyor. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olan bu tesise Yusuf ve Hatice İşgüzar hayırseverlerimizin ismini verdik. Bir kısım desteği kendilerinden aldık ve hayra vesile oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun inşallah. Melikgazi’de rekor hizmetleri vatandaşlarımızla buluşturduk. Buranın açılışını yaparken Şirintepe Mahallemizde yeni bir sağlık ocağının temelini de attık. Yaklaşık 6 ay içerisinde hizmete açacağız. Diğer müjdemiz de mahallemizdeki pazar yerini buraya taşıyoruz. Vatandaşlarımız pazar yerinin uzakta, yokuşta olduğunu, gidemediklerini söylüyorlardı. Bir diğer hizmetimiz Atölye Melikgazi adı altında kadınların el ürünlerini üreteceği, bizim de ürettikleri ürünlere parça başı ücret ödeyeceğimiz bir tesis. Mimsin Mahallesi’ndeki eski şantiye binasını yeniledik. İlk Atölye Melikgazi’yi burada açıyoruz. Kadınların yeni üretim mekanı olacak Atölye Melikgazi de hayırlı olsun. Yeni Akıl Küpü Kütüphanemiz ve İkinci Bahar Evimiz Şirintepe Mahallemize hayırlı olsun.” dedi. Hayırsever Yusuf ve Hatice İşgüzar’ın torunu Seyit Keğin, anneannesinin dileğinin gerçek olduğunu söyleyerek, “ Bize bu hayırda vesile olan Melikgazi Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Anneannemin adına bir okul veya kütüphane yaptırılması her zaman içinde ukteydi. Zamanında kız çocuğu olduğu için okula gönderilmemiş. Bizim de bu şekilde bir hayrımız oldu. Hayırlı olsun.” dedi. Öğrencilerin Akıl Küpü Kütüphanelerine yoğun ilgi gösterdiklerini söyleyen Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, 5 yılda 15 adet kütüphaneyi hayata geçiren Başkan Palancıoğlu’na teşekkür etti. Bu kütüphanelerin öğrencilerin lise ve üniversite giriş sınavlarında önemli başarılara vesile olacağını belirterek kütüphanelerin sayısının artmasını temenni ettiğini belirtti. Eğitime yapılan yatırımın kıymetli olduğunu söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Allah hayırseverlerimize hayırlı, uzun ömürler versin. Kayserili hemşehrilerimiz, dedelerimiz atalarımız bu memlekette hep hayır işlemişler. Hayır eğitime yapıldığı zaman daha kıymetli hale geliyor. Eğitimin önemi büyük. Yıllardır hükümet olarak eğitime önem veriyor ve büyük yatırımlar yapıyoruz. Bizler de bu konuda hep birlikte elimizden geleni yapalım. Ben Mustafa Palancıoğlu Başkanımıza teşekkür ediyorum. Kendisinin de söylediği gibi 21 tane okul, 15 tane kütüphane yaptı. Allah hizmetlerini daim etsin. Güzel işleri yapmayı nasip eylesin. Hayırlı olsun.” dedi.