SPOR - 14 Şubat 2018 Çarşamba 12:00

Beşiktaş’a cep telefonundan 8 milyon TL!

A
A
A
Beşiktaş’a cep telefonundan 8 milyon TL!

Vodafone ile olan sponsorluğunu her geçen gün geliştiren Beşiktaş, 3 yıl önce başlattığı taraftarlara yönelik konuşma paketinden 8 milyon TL kazandı.

Vodafone ile 5 yıl önce yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla yeni stadını yaptıran ve forma göğüs reklamı anlaşmasıyla 25 milyon Dolar kazanç elde eden Beşiktaş, 3 yıl önce yaptığı projenin de meyvelerini topluyor. Vodafone’un 3 yıl önce Beşiktaşlı taraftarlara yönelik başlattığı ‘Vodafone Karakartal’ tarifesiyle kulübe kazanç sağlamayı hedefleyen siyah-beyazlılar, 3 yıl sonunda 8 milyon TL para kazandı. Bugüne kadar tek bir firmayla yapılan en büyük sponsorluk anlaşmasının altına imza atan Beşiktaş, 150 milyon Dolar’ı aşan geliriyle, son yıllarda rakipleriyle arasındaki ekonomik farkı kapatıp birçok dünya yıldızını kadrosuna dahil ederek son 2 yılı şampiyon olarak tamamlamış ve Şampiyonlar Ligi’nde de önemli başarılara imza atmıştı. Siyah-beyazlılar, 3 yıl önce başlattığı projeyle 8 milyon TL gelir elde ederken, önümüzdeki süreçte bu gelirin daha da artması bekleniyor.

Diğer kulüplere örnek oldu
Beşiktaş’ın, Vodafone’la başlattığı bu proje, diğer kulüplere de örnek oldu. Son olarak Galatasaray, başka bir telekomünikasyon firmasıyla anlaşmaya vardı ve kulübe katkı sağlamak için kolları sıvadı. 3 yılda 8 milyon TL kazanan Beşiktaş, sadece bu projeden elde ettiği gelirle, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nin birçok masrafını karşıladı. Siyah-beyazlıların kazandığı bu para, 14 bin krampon, 13 bin forma ve altyapı için kurulacak 2 sahaya eşdeğer oranda katkı sunuyor. Sponsorlarıyla yalnızca ekonomik işbirliği yapmayan Beşiktaş, son olarak ana sponsorunun bilişim altyapısını kullanarak, Türkiye’deki yetenekli çocukları kulübe kazandıracak bir projenin tanıtımını da yapmıştı. Şu anda 1 milyon abonesi bulunan Vodafone Karakartal’ın, önümüzdeki 3 yıllık periyotta 5 milyon aboneye çıkması ve kulübün de gelirinin 5 kat artması bekleniyor. Bu hedef gerçekleştiği takdirde siyah-beyazlılar, yalnızca taraftarlarının cep telefonuyla yaptığı konuşmalardan yıllık ortalama 15-16 milyon TL gelir elde edecek. Beşiktaş, bu rakama ulaştığı takdirde, takımdaki en az 2 yıldızın yıllık ücretini karşılamış olacak.

Bozhan Memiş
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Başkan Görgel: “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda” Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikada çıkan yangınla ilgili olarak “Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Kahramanmaraş’ta ahşap ve mobilya imalatı üzerine faaliyet gösteren fabrikadaki alanda incelemede bulunan Başkan Görgel, yetkililerden bilgi alıp fabrika sahiplerine ve yakınlarına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yangının büyük bir bölümünün kontrol altına alındığını ifade eden Başkan Görgel, “Burası büyük bir mobilya fabrikası, bize gelen ihbarın ardından kısa sürede gelip yangını söndürmeye çalışıyoruz. Yangının büyük bölümü kontrol altına alınmış durumda. Kimyasal maddelerin de olduğu için yangının söndürmek kolay değil. Gerçekten arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışıyor. Biraz önce kum ocağı atölyemizde kaza meydana geldi, bir kardeşimiz canımız vefat etti. Ne yazık ki zor bir gece geçiriyoruz. Allah’tan yangın can kaybına yol açmadı, herhangi bir kaza ve sıkıntıya yol açmadan yangını söndüreceğiz” dedi. Başkan Görgel, yangın söndürme çalışmalarına itfaiye daire başkanlığının ekiplerinin yanı sıra orman bölge ve emniyet teşkilatının da destek verdiğini ifade etti.
İstanbul Akademisyenin kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadına adli işlem başlatıldı Türk-Alman Üniversitesi Akademisyeni ve Akşam Gazetesi yazarı Tacettin Kutay’ın 6 yaşındaki kızını sözlü taciz ettiği ileri sürülen kadın hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama-Hakaret" suçlarından adli işlem başlatıldı. Kutay, olaya ilişkin sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yaparak şunları kaydetti: “6 yaşındaki kızım Fulya ile Göztepe’de yürüyorduk. İlahi söylemek istedi ve ’Ey aşıkı dildade’ okumaya başladı. ’Lailahe illallah Muhammedurrasulullah’ derken videodaki kadın yanımızdan geçiyordu. Durdu ve Fulya’ya ’Bunları size nerede öğretiyorlar anaokulunda mı?’ diye sordu. ’Ben öğretiyorum’ dedim. ’El kadar çocukların beynini bu saçmalıklarla yıkıyorsunuz. Ben üniversite hocasıyım, siz ne cahil insanlarsınız’ dedi. Bu gemi azıya almışlık, şuursuzluk sokak ortasında altı yaşında çocukları sözlü taciz etmeye kadar vardı. Varın gerisini siz hesap edin.” Edinilen bilgilere göre, Kutay’ın polisi araması üzerine M.G. (73) isimli şüpheli işlemler için karakola götürülürken her iki taraf da birbirinden şikayetçi oldu. Emekli hemşire olduğu öğrenilen M.G. hakkında "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama- Hakaret" suçlarından, Kutay hakkında ise "Hakaret" suçundan adli işlem başlatıldı. Dosyaları ikmalen adliyeye gönderilen şahıslar adli makamlarca karakoldan serbest bırakıldı.