SPOR - 22 Kasım 2014 Cumartesi 15:07

Beşiktaş'ta savunma krizi

A
A
A
Beşiktaş'ta savunma krizi

Beşiktaş'ta, Kasımpaşa maçı öncesi savunma krizi yaşanıyor. Bu nedenle teknik direktör Slaven Bilic'in Kasımpaşa karşısında savunmada genç futbolcu Atınç Nukan'a görev vereceği öğrenildi.


Siyah-beyazlı futbolculardan Franco’nun cezalı olması ve Sivok’un da sakatlığının bulunması sebebiyle tandemde genç Atınç Nukan’a Kasımpaşa maçında büyük iş düşecek.

SAVUNMA KRİZİ
Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Kasımpaşa’yı konuk edecek Beşiktaş’ta savunmadaki bazı oyuncuların sakat ve cezalı olması Hırvat teknik adam Slaven Bilic'i farklı alternatiflere itti.
Genç Pedro Franco ve İsmail’in cezalı olması, Sivok’un sakatlığının bulunması sebebiyle teknik direktör Slaven Bilic’in Kasımpaşa maçında nasıl bir defans kurgusu ile sahada olacağı merak ediliyor. Elinde çok seçenek bulunmayan başarılı teknik adamın adamın tandemde Ersan - Atınç ya da Atınç - Atiba ikilisinden birisini oynatması bekleniyor. Özellikle tecrübesiz olması sebebiyle Atınç Nukan konusunda kararsız olduğu bildirilen Bilic’in, genç futbolcu yerine Atiba’yı, Ersan ile birlikte defansta düşündüğü de biliniyor. Ancak, Ersan Adem Gülüm’ün de sakatlıktan yeni kurtulması sebebiyle de henüz karar veremeyen Slaven Bilic, milli futbolcunun 90 dakikayı kaldırabilecek tempoda olmadığını düşünüyor. Orta sahanın bel kemiği Atiba’nın daha öncede defansın ortasında oynamış olması sebebiyle o bölgede düşünen Bilic, bu seferde merkezde sıkıntı yaşayabileceği ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. Genç futbolcu Atınç Nukan’ın hiç resmi maça çıkmaması, Ersan’ın temposunun düşük olması sebebiyle Bilic’in yarın oynanacak Kasımpaşa karşılaşmasında tamdemde kime görev vereceği merak konusu. Atiba’nın, Kasımpaşa maçında defansın tandeminde oynayacak olması halinde ise Hırvat teknik adam merkezde Veli ve Oğuzhan Özyakup’a görev verecek.

VELİ, TÖRE VE OLCAY
Beşiktaş, savunma konusunda kriz yaşarken Veli, Olcay ve Gökhan Töre’nin geri dönüşü takımdaki sıkıntıları unutturmaya bire nebze yetti. Özellikle ileri uçtaki iki kanatta da siyah-beyazlıların vazgeçilmezi haline gelen Olcay ve Gökhan’ın cezalarının bitmiş olması, Bilic’i rahatlatan en önemli unsur. Ligin 9. haftasında oynanan İstanbul Başakşehir maçında oynadığı futbolla göz dolduran Arjantinli Jose Sosa’nın da Kasımpaşa maçında Gökhan ve Olcay’ın ortasında oynayacağı tahmin ediliyor. İleri uçta ise Demba Ba yüksek performansı ise forvet hattının değişmez ismi olarak siyah-beyazlı forma ile Kasımpaşa maçında gol ve goller arayacak.
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic’in, takımını Kasımpaşa maçına şu ilk 11 ile çıkması bekleniyor:
“Cenk, Serdar, Atınç, Atiba, Motta, Gökhan Töre, Veli, Oğuzhan, Olcay (Kerim Frei), Sosa, Demba Ba.”

DOĞAN GÜNDOĞDU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı. Kaza, Sepetlipınar Mahallesi D-130 karayolu geçişi Yalova istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.T. idaresindeki 41 ST 138 plakalı Honda marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak önce yol kenarında yürüyen yayaya, sonra beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil ortadan ikiye bölündü. Yaya metrelerce savrulup yere çakılırken, otomobilin bölünen arka kısmı da iş yerine çarptı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.T., ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde yayanın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından yayanın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Feci kaza kamerada Öte yandan, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaza anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yayanın otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulup yere çakıldığı, otomobilin ise beton direğe çarpıp ikiye bölündüğü görülüyor.
İstanbul Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Spordaki yükselişimiz devam edecek" Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporun Türkiye’nin yükselen alanlarından biri olduğunu belirterek, "Spordaki yükselişimiz devam edecek" dedi. 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreninde 2023 yılın enleri sahiplerini buldu. Törende basın mensuplarına konuşan Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Dile kolay 70 yıl, durmaksızın, sporun, sporcunun, spor camiasının yanında olan bir çalışma. Ben bugüne kadar bu güzel geleneği sürdüren herkese minnetlerimi ifade ediyorum. Spor, Türkiye’nin yükselen alanlarından biri. Spordaki yükselişimiz devam edecek. Spora gönül verenler için önemli bir motivasyon kaynağı. Tüm adayları, ödüle layık görülen tüm spor camiasının fertlerini tebrik ediyorum. Milli takımımızda hocamız ile yeni bir heyecan var. İnanıyorum hem Avrupa’da milli takımımızla hem de Paris’ta olimpiyatlar var. Tokyo’da en çok madalya sayısına ulaşmıştık. Yeni hedefler, yeni başarılar olsun. Sporda yılların emekleri var. Emek, inanç ve kenetlenme var. O yüzden inanıyorum bu birliktelik tablosuyla güçlenerek devam edecek. Türkiye artık bir spor ülkesi. İnanıyorum futboluyla, basketboluyla, voleyboluyla, cimnastiğiyle, atletizmle, yüzmesiyle her alanda bu güçlü yürüyüş devam edecek. Gayret olmadan başarı olmaz" diye konuştu.