MAGAZİN - 26 Ağustos 2014 Salı 13:04

Beydağ’da kurtuluş coşkusu Onur Akın’la yaşanacak

A
A
A
Beydağ’da kurtuluş coşkusu Onur Akın’la yaşanacak

Beydağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü 1-2 Eylül tarihlerindeki etkinliklerle kutlanacak.

Yerel Ürünler Festivali’nin 22.’sinin düzenleneceği etkinliklerde ünlü sanatçı Onur Akın da sahne alacak.
Bu yıl 2 güne yayılan kurtuluş yıl dönümü etkinlikleri 1 Eylül Pazartesi günü ilçe merkezindeki Ulus Meydanı’nda zeybek gösterisi ile başlayacak. Beydağ Merkez Camisi’nde Atatürk ve silah arkadaşları için okutulacak mevlidin okutulacağı akşam da Kurtuluş Parkı’nda Grup MC de halk müziği konseri verecek. İlçenin kurtuluş günü olan 2 Eylül Salı günü de kutlamalar renkli etkinliklerle devam edecek. Saat 10.00’da ilçe protokolü vatandaşlarla belediye önünde buluşarak İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde tören alanına yürüyecek. Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk’ün günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapacağı törende en iyi incir yarışmasında dereceye giren üreticilere ödülleri verilecek. Saat 11.30’da bu yıl 6.’sı düzenlenen Beydağ Bisiklet Şenliği’nin startı verilecek. Gençler kategorisinde düzenlenecek yarışta dereceye girenlere ödülleri saat 13.00’deki törenle verilecek. Halk oyunları gösterilerinin yapılacağı törenin ardından kurtuluş heyecanı akşam da sürecek.

Beydağ Kurtuluş Parkı’nda ünlü sanatçı Onur Akın sahne alacak. Onur Akın’ın şarkı ve türkülerini Beydağlılar için söyleyeceği konsere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katılması bekleniyor. Kurtuluşun 92. yıl dönümünü gurur ve heyecanla karşılamaya hazır olduklarını ifade eden Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, “Bu yıl yine anlamlı, özüne uygun bir etkinlik programı ile ilçemizin kurtuluşunun 92. yılını kutlayacağız. Etkinliklerimize tüm Küçükmenderes halkımızı davet ediyoruz. Bu yılki etkinliklerimize İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’nun da katkı ve katılımları olacak. Sayın Kocaoğlu’na katkılarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum” dedi. 

AHMET GEL
İZMİR

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın’dan kreş müjdesi Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde açıkladığı ‘Osmangazi’nin Mahallelerine Kreş’ projesi çerçevesinde ilk kreşin Hamitler Mahallesi’nde inşa edileceğini müjdeledi. Seçim döneminde açıkladığı beyannamede Osmangazi’nin birçok noktasına kreş inşa edecekleri belirten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, göreve gelmesinin ardından bu vaadini yerine getirmek adına çalışmalara başladı. Çocuklara çağdaş ve nitelikli bir eğitim imkanı sunmanın önemine dikkat çeken Başkan Aydın, bu hedef çerçevesinde ilk kreşi Hamitler Mahallesi’nde inşa edeceklerini belirtti. Osmangazi Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konu hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Aydın, Hamitler Mahallesi’nde mülkiyeti Osmangazi Belediyesi’ne ait arazi üzerine hayata geçirilecek kreşin Metin Azak isimli hayırsever bir vatandaşın katkılarıyla inşa edileceğini söyledi. Çocukların gelişimini çok yönlü destekleyebilmek için çağdaş ve güncel bir eğitim programı sunacak olan kreş için ilk kazmanın en kısa süre içerisinde vurulacağını dile getiren Aydın, kreşe hayırsever vatandaşın vefat eden kızının ismi olan Ayça Azak adının verileceğini açıkladı. Başkan Aydın, kreşin 80 çocuğa eğitim verebilecek kapasitede inşa edileceğini dile getirdi. Osmangazi Belediye Meclisi’nde görüşülen kreş inşa edilmesi yönündeki şartlı bağış maddesi, kreş, gündüz bakım evi, çocuk kulübü ve belediye hizmet alanlarında kullanılmak üzere ifadesinin eklenmesi ve Ayça Azak isminin verilmesi şartı ile oy birliğiyle kabul edildi.