KENT HABERLERİ - 12 Aralık 2014 Cuma 10:51

Beylikdüzü yeni spor projelerine açık

A
A
A
Beylikdüzü yeni spor projelerine açık

Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ve ekibini, Gürpınar Fevzi Hoca Restaurant’ta ağırladı. Koç, “Biz burada spor ile ilgili her türlü projeyi yapabiliriz. Uygun adımları attıktan sonra Beylikdüzü uçar gider” dedi.


İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, Beylikdüzü’nde sporu konuşmak için ilçeye ziyarette bulundu. İl Spor Müdürü Koç ve ekibini, Fevzi Hoca Restaurant’ta öğle yemeğinde ağırlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görüşme boyunca Beylikdüzü’nün okullar dahil spor alanlarını tanıttı, hayata geçirmek istedikleri spor dalları için ayrılan bölgeleri harita üzerinden gösterdi.

BAŞKAN İMAMOĞLU: "BÜTÜN İŞBİRLİKLERİNE HAZIRIZ"
Uygun olan her türlü spor dalını Beylikdüzü’nde görmek istediklerini belirten Belediye Başkanı İmamoğlu, ilçenin büyük bir spor potansiyeline sahip olduğunu ifade etti. İmamoğlu, özellikle sahil bölgelerindeki alanların binicilik, atletizm ve idman alanları için değerlendirilebileceğini vurguladı. Konuşmasında İstanbul İl Spor Müdürlüğü ile uyumlu bir işbirliği yakalamanın önemli olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Geliştirdiğiniz projelerinizi mutlaka takip etmek ve Beylikdüzü’nde de makul düzlemde gerçekleştirmek isteriz. Biz bütün işbirliklerine hazırız. Çok farklı spor dallarını ilçemize kazandırabiliriz” şeklinde konuştu.

BEYLİKDÜZÜ SPORDA PARLAYACAK
İstanbulspor'un antrenman tesisi olarak Beylikdüzü’nü tercih ettiğini, bu kararın ilçenin spor değerini arttırmaya katkı sunduğunu ve başka kulüpleri de ilçeye çekebileceklerini dile getiren İmamoğlu, Beylikdüzü Sörf Kulübü’nün de bölgede önemli başarılara imza attığını söyledi. İmamoğlu, “Bayan basketbol ve voleybol dallarıyla da ayrıca ilgilenmek istiyoruz” dedi.
İstanbul İl Spor Müdürü Koç ise ekibinin bölgeyi detaylıca inceleyeceğini ve bir tespit çalışması yapacaklarını ifade etti. Koç, yapılacak tespitler sonrası projelerin hayata geçirilmesi noktasında belediye ile karşılıklı işbirliği içinde hareket edeceklerini ve Beylikdüzü’nün sporda parlayabileceğine inandığını kaydetti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beykoz’daki orman yangını 9 saatte kontrol alındı İstanbul’un Beykoz ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu yaklaşık 9 saat sonra kontrol altına alındı. Beykoz Kılıçlı Mahallesi’nde saat 15.50 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Beykoz-Şile sınırındaki yangına ulaşımın kısıtlı olması, ekiplerin müdahalesini zorlaştırdı. Yangın ilk olarak saat 18.30 sıralarında kontrol altına alınırken, rüzgarın da etkisiyle yeniden alevlendi. Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve AFAD ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın, saat 01.00 sıralarında tekrar kontrol altına alındı. Yangına 3 helikopter, 51 araç ve 146 personel ile müdahale edilirken, yaklaşık 14 hektarlık ağaçlandırma sahası ile makilik alan zarar gördü. Valilikten açıklama Yangının son durumuna ilişkin açıklama yapan İstanbul Valiliği, "Beykoz İlçesi Kılıçlı Mahallesi’nde ormanlık alanda çıkan ve saat 18.30 sıralarında kontrol altına alınan orman yangını, rüzgarın etkisiyle tekrar etkili olmuştur. Orman Bölge Müdürlüğü, İtfaiye ve AFAD ekiplerinin müdahale ettiği yangın, saat 01.00 sıralarında yeniden kontrol altına alınmış olup, bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangına 3 helikopter, 51 araç ve 146 personel müdahale etmiş olup, yangında 14 hektarlık ağaçlandırma sahası ve makilik alan zarar görmüştür" ifadelerine yer verdi.
Kayseri Köpek saldırısında yaralanan 3 yaşındaki bebek 34 gün sonra evine kavuştu Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir köpeğin saldırısına uğraması sonucu ağır yaralanan ve Ankara’da tedavi edilen 3 yaşındaki bebek geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. 34 gün boyunca bebeğinin evine dönmesini bekleyen baba bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Öte yandan, köpeğin resmi olmayan sahibinin babaya şikayetini çekmesi için para teklif ettiği öğrenildi. Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart günü yaşanan olayda, başıboş köpek, sokakta oynayan 3 yaşındaki yabancı uyruklu A.D.’ye saldırdı. Olayda A.D. ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından talihsiz çocuk ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başıboş köpek belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak barınağa götürüldü. Köpek saldırısı sonucu başından ağır yaralanan çocuk, Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Köpeğin resmi olmayan sahibi ortaya çıktı Ayrıca, olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında A.D.’ye saldırarak ağır yaralayan köpeğin Ö.Y. tarafından kayıt altına alınmadan sahiplenildiği tespit edildi. Ö.Y.’ye Tarım İl Müdürlüğü ekipleri tarafından ’hayvanın kayıt altına alınmadan beslenmesi’, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından da ’önlem alınmadan köpek beslemek’ suçundan ceza yazıldığı öğrenildi. Bebeğine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki A.D. geçirdiği 5 operasyonun ardından 34 gün sonra evine döndü. Kafasındaki ağır yaranın dışından bacaklarında da yaralanan A.D.’nin tedavisi Kayseri’de devam edecek. Bebeğinin eve dönmesiyle büyük mutluluk yaşadığını dile getiren baba Salih D., "Bebeğim Ankara’da 5 tane operasyon geçirdi. 34 gün sonra evine döndü. Evine dönmesine mutlu oldum. Geldiğine inanamadım. Allah’a şükürler olsun. Çocuğumun hastanede tedavisi sürecek. Çünkü hala yaraları mevcut" diye konuştu. Aileye şikayetçi olmamaları için para teklif etmişler Kendilerine mahalle bakkalı aracılığıyla para teklif edildiğini dile getiren Salih D., "Mahallemizdeki bakkalı aracı tutarak şikayetçi olmamamız için para teklif etmişler. Ben oğlumun hakkını istiyorum. Her yeri yara içerisinde Ben çocuğum için varım. Onun için yaşıyorum. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.