KENT HABERLERİ - 23 Nisan 2013 Salı 16:31

Beylikdüzü'nde 23 Nisan coşkusu

A
A
A
Beylikdüzü'nde 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Beylikdüzü’nde de coşku içinde kutlandı.

İSTANBUL


23 Nisan etkinlikleri kapsamında Beylikdüzü Belediyesi önünde yer alan Atatürk Anıtı’da unutulmadı. Beylikdüzü, 23 Nisan çocuklarının heyecanına tanık oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilçede büyük bir katılım ile kutlandı. Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu’nun belediye önünde yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri daha sonra Beylikdüzü Belediyesi Etkinlik Alanı’nda devam etti. Öğrencilerin okuduğu şiirlerden sonra ilçedeki okulların dans grupları, folklor gösterilerini sergiledi. Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Ergün Atalay, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. İbrahim Bülbüllü, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş da gösterileri izledi.

"BU COŞKUNUN İLELEBET SÜRMESİNİ GÖNÜLDEN TEMENNİ EDİYORUM"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Beylikdüzü Kültür Merkezi, Gürpınar Kültür Merkezi ve ilçedeki birçok okulda da yapılan coşkulu etkinliklerle kutlandı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 93’üncü yılını, milletçe büyük bir gururla kutluyoruz. Tarihe altın harflerle yazılan bir kurtuluş mücadelesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti temelinin atıldığı 23 Nisan günü, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından, ‘Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olarak çocuklarımıza armağan edilmiştir. Her yıl birlik ve beraberlik içinde kutlamakta olduğumuz bu mutlu günümüzü,35 yıldır da uluslararası bir organizasyonla idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. Bütün dünyada örnek teşkil eden bu coşkunun ilelebet sürmesini gönülden temenni ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ile TBMM’nin 93’üncü kuruluş yıl dönümünü kutluyorum” dedi.


BAŞKAN UZUN,ÇOCUKLARLA TİYATRO İZLEDİ

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde çocuklar için özel olarak sahneye konulan oyunda miniklerle birlikte tiyatro oyununu izledi. Başkan Uzun ayrıca ilçede çeşitli kuruluşların düzenlemiş oldukları 23 Nisan etkinliklerine de katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuşadası Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi’nde minikler yarınlara hazırlanıyor Kuşadası Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Gelişim Merkezi, geleceğin teminatı olan miniklere yönelik sunduğu nitelikli eğitim hizmetiyle dikkat çekmeye devam ediyor. 36-60 ay arasındaki çocuklara kapılarını açan merkez, çocukların kendilerini keşfettiği, sosyalleştiği ve hayata ilk adımlarını güvenle attığı bir gelişim yuvası olarak öne çıkıyor. Alanında uzman ve deneyimli kadrosu ile hizmet veren merkezde, çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimleri büyük bir titizlikle destekleniyor. Gün boyunca gerçekleştirilen planlı ve eğitici etkinlikler sayesinde minikler, öğrenmeyi bir zorunluluk değil, keyifli bir keşif yolculuğu olarak deneyimliyor. Renkli materyaller, oyunlar ve etkileşimli çalışmalarla zenginleştirilen program, çocukların ilgisini sürekli canlı tutmayı başarıyor. Özellikle motor becerilerin gelişimine katkı sağlayan aktiviteler, çocukların hem kas koordinasyonlarını güçlendiriyor hem de özgüven kazanmalarına yardımcı oluyor. El-göz koordinasyonunu artıran uygulamalar, dikkat ve odaklanma sürelerini uzatırken; grup etkinlikleri ise paylaşma, iletişim kurma ve birlikte hareket etme gibi sosyal becerilerin gelişimini destekliyor. Kuşadası Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışının önemli bir parçası olan Çocuk Gelişim Merkezi, çocukların okul öncesi dönemi en verimli şekilde geçirmelerini hedefliyor. Bu sayede minikler, ilerleyen eğitim hayatlarına daha donanımlı, daha özgüvenli ve daha hazır bir şekilde başlama fırsatı buluyor.