DÜNYA - 02 Haziran 2025 Pazartesi 10:15 | Son Güncelleme : 02 Haziran 2025 Pazartesi 10:19

Beytullah aşkı engel tanımıyor

A
A
A

Hac için mübarek beldeye gelen yüzbinlerce hacı adayı, Kabe-i Muazzama'yı dolduruyor.

Hac için mübarek beldeye gelen yüzbinlerce hacı adayı, Kabe-i Muazzama'yı dolduruyor. Bu sene 12 yaşından küçük çocuklara hac vizesi vermeyen Suudi Arabistan, yeni uygulamaları ile de dikkat çekti. Özellikle şehre hac vizesi olmayanları sokmayan Suudi Hac ve Umre Bakanlığı, Cenab-ı Hakkın misafirlerini rahat ettirmeye çalışıyor. Engellilere özel alanlar oluşturulurken, ancak azmi yüksek bazı engellilerin, şartları zorlayarak rükünleri tam yerine getirmeye çalışması dikkat çekiyor. İki ayağı olmadığı halde sakatların tavaf ettiği birinci kat yerine, zemin katta elleri üzerinde 7 şavt yapan bir hacı adayının metaf alanından ayrılışı herkesi duygulandırdı. Merdivenleri de tek başına yardım almadan çıkan genç hacı, tekerlekli sandalyesinin yukarıda beklediğini belirterek, sayı onunla yapacağını ifade etti. Beytullah yüz sürmek için zemin kattan tavaf etmeyi tercih ettiği düşünülen belden aşağısı olmayan gencin, büyük bir azimle merdivenleri tek başına kolları üzerinde çıkması, kameralara yansıdı.

Beytullah aşkı engel tanımıyor

İrfan Altıkardeş - Muhammed Akif Arvas 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Namaz için uyandı, oğlunu banyoda ölü buldu Manisa’nın Alaşehir ilçesinde babasıyla yaşayan bir kişi, evin banyosunda hareketsiz halde bulundu. Namaz vakti için kurduğu alarmın çalmasıyla uyanan baba, banyoda oğlunun cansız bedeniyle karşılaştı. Olay, saat 15.00 sıralarında İstasyon Mahallesi Tren Yolu Sokak’ta bulunan iki katlı bir evde meydana geldi. Babası İ.M. (80) ile birlikte yaşayan Halil Metingider (44), iddiaya göre babası uyuduğu sırada yıkanmak için banyoya girdi. Namaz vakti için kurduğu saatin çalmasıyla uyanan baba İ.M., abdest almak amacıyla banyoya gittiğinde oğlunu yerde hareketsiz halde buldu. Oğlunu kaldırmaya çalışan baba başarılı olamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Halil Metingider’in hayatını kaybettiği belirlendi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Metingider’in cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Alaşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldıktan sonra İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Baba İ.M., ifadesinde, "Evde beraberdik. Ben uyudum. Namaz vakti için saat kurmuştum. Saat çalınca abdest almak için banyoya gittim. Oğlumu yerde yatarken gördüm. Kaldırmaya çalıştım ama kaldıramadım, sonra sağlık ekiplerini çağırdım. Herhangi bir sorunumuz yoktu" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bartın Bartın Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokuluna "Makine" programı açıldı Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesindeki Bartın Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokuluna "Makine" ön lisans programının açılması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylandı. Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde sanayi sektörünün nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Bartın Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokuluna yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu doğrultuda Bartın Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde "Makine" ön lisans programının açılması Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından uygun bulundu. Gençlerin istihdamına ve geleceğin mesleklerine odaklanılan BARÜ’de, sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanmasına yönelik önemli bir adım daha atılmış oldu. Makine programı, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü altında eğitim-öğretim faaliyetini sürdürecek. BARÜ, sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda sektörle uyumlu eğitim programlarını artırmaya yönelik çalışmalarına devam edecek. Programın onaylanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, "Bartın Üniversitesi olarak öğrencilerimizin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin sanayi ve iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmesini hedefleniyoruz. Bu kapsamda sektörün ihtiyaçları doğrultusunda eğitim alanlarımızı sürekli geliştiriyoruz. Bartın Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulundaki bölüm sayımızı artırmaya devam edeceğiz. Yenilikçi ve uygulamalı eğitim odaklı çalışmalarımıza verdikleri destek dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar ve YÖK üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.