GÜNDEM - 18 Ekim 2017 Çarşamba 09:48

Beytüşşebap’ta sonbahar güzelliği

A
A
A
Beytüşşebap’ta sonbahar güzelliği

Havaların soğumaya başladığı Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesi renk şölenine döndü. İlçe merkezi ve köylerinde vatandaşların kış hazırlıkları sürerken, yapraklarını döken ağaçlar ise kartpostallık görüntüler oluşturuyor.

Beytüşşebap ilçe merkezi ve yüksek rakımlı köylerinde havalar soğumaya başladı. Sonbahar günlerini soğuk geçiren ilçe halkı çetin geçen kış aylarının hazırlıklarını sürdürüyor. Kimi yakacak odun toplarken, kimi de kerpiçten yapılmış evlerin damlarına brandalar sermeye çalışıyor. Ekim ayının başlarından itibaren yapraklarını döken ağaçlar ise kartpostallık görüntüler oluşturuyor. İlçe sakinlerinden İdris Akkoş, “Beş gündür aralıksız odunlara gidiyorum. Her yıl olduğu gibi bu yılda çok sert geçecek. Sonbahar erken geldi. Biz de mecbur odun yakmak için toplamaya şimdiden gidiyoruz” dedi. 

Evlerini soğuk ve yağmurdan korumak için ise damlara branda seren Ahmet Östunç ise, kış öncesi çalışmaların hızlandığını kaydetti. Östunç, “Bölgemizde tek katlı üzeri tahtalarla yapılmış evlerin varlığı oldukça çok. Sonbahar günleri güzel geçse de kışları çok sert geçiyor” diye konuştu.  

Serdar Gükçe

Beytüşşebap’ta sonbahar güzelliği

Beytüşşebap’ta sonbahar güzelliği

Beytüşşebap’ta sonbahar güzelliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Yunusemre Belediyesinde engelli birimi hayata geçecek Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, makamında Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı. Başkan Balaban, engelsiz bir şehir için çalışacaklarını söyledi. Manisa Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Yasemin Yıldız ve yönetimi, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban’ı ziyaret etti. Başkan Balaban’a görevinde başarılar dileyen Dernek Başkanı Yasemin Yıldız, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi, bedensel engelliler olarak yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Yasemin Yıldız ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Dernek başkanı olarak kendisine teşekkür ederim. 2008 yılında dernek başkanı olduğumda kendisinden büyük destek görmüştük. Makamına da çok yakıştı. Elbette sıkıntılarımız var, bunları da istişare ederek çözmek istiyoruz” dedi. “Engelli birimi oluşturacağız” Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Balaban ise, engelsiz bir şehir için belediye olarak çalışacaklarını söyledi. Başkan Balaban, “Tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafedeyiz. Değişik engelli bireylerin kurduğu dernekler var. Bu derneklerle bir platform oluşturursanız mücadeleniz daha güçlü olur inancındayım. Belediyemizde de bir engelli birimi oluşturacağız. Birimde de engelli bir vatandaşımız olacak. Bunun da çalışmasını yapıyoruz. Haziran ayı içerisinde de oluşturacağız" dedi.