ASAYİŞ - 24 Mayıs 2022 Salı 23:33

Bilecik’te binlerce kişi şehitler için 'Sessiz yürüyüş' yaptı

A
A
A
Bilecik’te binlerce kişi şehitler için 'Sessiz yürüyüş' yaptı

Bilecik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan Hande Ünsal konseri şehitler için iptal edildi. Alana toplanan binlerce kişi şehitler için ‘Sessiz’ yürüyüş yaptı.

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada 5 asker şehit olurken, Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda konser için bir araya gelen binlerce kişi, konserin iptal olduğunu öğrenince ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. Ardından binlerce kişi saygı duruşunda bulunurken, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudu, şehitler için ‘Sessiz yürüyüş' yaptı.

"Şehitlerimizin olduğu bir günde bizler eğlenemeyiz"

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı da meydandakilere hitaben yaptığı konuşmada 5 şehit olduğu için duyduğu üzüntüyü belirterek, "19 Mayıs coşkusunu hava muhalefeti nedeniyle bugüne ertelemiştik. Burada şimdi bu konuşmayı yapmaya çok zorlanıyorum. Çünkü 5 şehidimiz var. Operasyon devam ediyor. Şehitlerimiz artabilir, yaralılarımız var, yaramız açık bir şekilde kanıyor. Sizler de uygun görürseniz konserimizi bugün iptal etmek istiyoruz. Bizleri anlayışla karşılayacağınızı biliyoruz. Bizler bu vatanın evlatlarıyız. Bu akşam bizler eğlenemeyiz. Çünkü bizler Kuruluş ve Kurtuluş’un şehri Bilecik’teyiz. O yüzden saygı duruşunda bulunacağız, İstiklal Marşımızı okuyacağız ve sessiz yürüyüş gerçekleştireceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

Bilecik’te binlerce kişi şehitler için 'Sessiz yürüyüş' yaptı

Cem Kaan Toka - Nadir Korkmaz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.