EĞİTİM - 08 Nisan 2019 Pazartesi 10:08

‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu’na yoğun ilgi

A
A
A
‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu’na yoğun ilgi

Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ DESAM ve BAP işbirliğiyle düzenlenen ‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu’nun, uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik düzenlendiğini söyledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM) ve Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) işbirliği ile “Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu 2019” düzenlendi. Kurslarda katılımcılara bilimsel araştırma projelerinin ve etik kurul çalışmalarının planlanması ve sürdürülebilmesi ile ilgili temel bilgilendirmeler yapıldı.
Kurs programında katılımcılar; “Yakın Doğu Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi Tanıtımı ve İşleyişi”, “Sağlık, Sosyal, Eğitim ve Fen Bilimleri Etik Kurul Süreçleri”, “BAP Çalışma Esasları”, “Sağlıkta Öncelikli Alanlar”, “Projenin Anatomisi”, “B planı, Risk Tablosu ve İş Paketleri”, “Proje Ekibinin Başvuruda Karşılaştığı Sorunlar”, “Araştırma Ekibinin Sorumlulukları”, “Araştırma Projelerinin Bütçelendirilmesi” gibi konularda bilgilendirildi.

‘Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu’na yoğun ilgi
Kursa, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, BAP Koordinatörü Prof. Dr. H. Seda Vatansever, DESAM Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Murat Sayan, Doç. Dr. Dilber Uzun Özşahin ve Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, Sosyal Bilimler Etik Kurul üyesi Doç. Dr. Sait Akşit, Eğitim Bilimleri Etik Kurul üyesi Prof. Dr. Zehra Altınay Gazi, Fen Bilimleri Etik Kurul üyesi Prof. Dr. Salih Gücel ve Sağlık Bilimleri Etik Kurul Üyesi Doç. Dr. Emil Mammadov ve 80 öğretim üyesi katıldı.

Bilim üretmeyi temel ilkele edinen bir kurum

Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, Üniversite olarak, bilim üretmeyi temel ilkelerden biri haline getiren bir kurum olduklarını belirtti. Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ kursun, ulusal proje çağrılarına yönelik olarak proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile katılımcıların aktif olarak katıldığı uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik düzenlendiğini söyledi. Gerçekleştirilen “Bilimsel Araştırma Projeleri Yazım Kursu 2019”a olan yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, yeni projeler ve yayınlar ile Yakın Doğu Üniversitesinin bilimin gelişmesine ve dünya çapında tanıtılmasına devam edeceğini dile getirerek sözlerini tamamladı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.